Fløjstrup strand på en stille dag, Foto jbf@c.dk

Bol i busken og sut i skoven

Af Gæste blogger 9. august 2014

Gang i den - men hvor var den yngre generation, som skal holde traditionerne i hævd fremover?

I tidens løb har jeg nydt godt af de udendørs cruisingmuligheder, der findes de fleste steder i verden, men der var et sted i min umiddelbare nærhed, jeg aldrig havde fået prøvet. For at råde bod på det aflagde jeg på en af de sidste dage med lækkert sommervejr (i denne omgang) for første gang besøg på Fløjstrup Strand syd for Aarhus. Området, jeg her taler om, er den del af stranden, som generelt bruges af naturister - uanset seksuel orientering.

Vejret var som sagt fantastisk, og det var liiiige dagen til at dase i solen med mulighed for en dukkert og måske mere end det, så jeg pakkede strandtasken og begav mig (i bil, for det er altså LIDT langt ude) afsted mod den forjættede strand, som jeg havde hørt så mange tale om.

Det var lidt svært at finde det rigtige sted, men det lykkedes, og efter at have fået en p-plads i skyggen og tilbagelagt et par hundrede meter i strandkanten kunne jeg fornemme, at jeg havde nået det rigtige sted. Pludselig havde ingen mere badetøj på, og der var faktisk heller ingen kvinder. Jeg tillod mig at udforske området bare en lille smule, før jeg helt smed kludene, og fandt hurtigt ud af, at "faciliteten" består af tre lag: selve stranden, hybenkrattet lige bagved med små mere eller mindre ugenerte lysninger, hvor man kan lægge sig, og endelig skoven bagest, hvor stierne kan føre en til et sted eller to, hvor man kan dyrke sin foretrukne "strandsport" i relativ uforstyrrethed.

Jeg fik mig installeret i et af hybenindelukkerne, og snart kunne jeg nyde synet af de hyppige forbipasserende: nøgne, solbrune, ret lækre og hov . . . forholdsvis modne fyre. Det sidste tænkte jeg ikke videre over lige på det tidspunkt. Jeg regnede med, at det nok var det relativt tidlige tidspunkt, som holdt de yngre borte.

Ret hurtigt begyndte jeg at fortryde, at jeg havde medbragt både pung (den med penge og dankort i altså) og min iPhone - for hvad gør man af dem, hvis man selv vil gå en tur i stedets labyrint uden bagage? Kan man bare lade dem ligge i strandtasken og håbe på, at alle er ærlige? Jeg besluttede mig til at ligge under for min medfødte mistro, pakkede sammen og gik tilbage til bilen med kostbarhederne og så tilbage til labyrinten, hvor min tidligere plads selvfølgelig var taget af en anden. 

Det bragte mig så lidt længere mod syd, og her blev jeg vidne til et lille show, som jeg senere skulle finde ud af, er en kendt og værdsat tradition på netop denne strand. På afstand kunne jeg se en gruppe fyre stå ret tæt sammen. Nå, tænkte jeg, det er nok en hurtig gruppespiller. Det var det sådan set også, men i midten af opløbet lå et yngre heteropar i fuld gang med det, som heteroer nu gør bedst: en flot, flot demonstration af missionæren. Det jeg havde set på afstand var så backing-gruppen, som akkompagnerede på kødfløjte. Weird but wonderful :-)

I sandhedens tjeneste skal det siges, at der også foregik en hel del mand-til-mand action, og nogle af de deltagende fyre var også flotte nok til, at jeg følte mig både tynd og bleg ved siden af deres solbrune, muskuløse legemer.

Kulturtab?
Hvad jeg selv oplevede den dag, skal denne blog ikke handle om, da det egentlig var noget helt andet, som fik mig til på denne regnvejrseftermiddag at sætte mig i lænestolen med iPad'en og lade ordene flyde.

Det var derimod det, jeg nævnede lidt tidligere: fraværet af unge/yngre fyre blandt dem, som var kommet alene til stedet. Møder og sex i naturen har altid optaget en "place of pride" i mit homo-verdensbillede - også da jeg var helt ung. Jeg undrer mig over, hvorfor det i dag tilsyneladende stort set ikke gælder de 15- til 30-årige. Er de mere snerpede? Er de bange? Er de så påvirkede af tidens kropsidealer, at de er flove over at vise sig nøgne frem? Det sidste kan det ikke være, for så ville de jo være at finde i stort tal på de cruisingsteder, hvor man jagten foregår med tøj på, og der synes jeg heller ikke der er mange af dem. 

Deres fravær er ikke et stort problem for mig personligt, for jeg foretrækker mænd på min egen (modne) alder, men det er da lidt trist, hvis en fin, gammel tradition forsvinder under indflydelse fra internettet eller en fremstormende nypuritanisme.

Idealet om at leve lykkeligt i et livslangt, monogamt parforhold kan jeg sådan set godt forstå, men for alle os/dem, der ikke er i et forhold, er det da fantastisk at kunne få motion, frisk luft og sex og samvær på en gang. Hvis der fandtes en homo-kanon, burde cruising i naturen efter min mening indtage en helt fremtrædende plads.

Så kom nu ud af startblokkene, unge venner. I skal ikke være generte og heller ikke bange for os modne/voksne/gamle. Selvfølgelig synes de fleste af os, at I er pæne at se på, men et helt overvejende flertal af os kan også finde ud af at læse de signaler, der viser, om en fyr er interesseret eller ej - og vi har også en god fornemmelse for, hvad ordet NEJ betyder.
 
Per Bundgaard, Aarhus

 

NB!

Blogs på XQ28 står helt og holdent for skribentens regning og ansvar og er på ingen måde udtryk for sitets redaktionelle linje.

XQ28 kan således ikke stilles til ansvar for meninger, oplysninger eller andet, som bringes til torvs i blogs.

Vil du også gerne blogge, så send os en mail på info@XQ28mail.com

Tjek os ud

Blog

Annonce

Jagten på den ultimative sommerdessert

Sol, sommer og gode desserter på Madklubbens to restauranter Bistro Royal og Brasserie Royal.

Selvom den danske sommer altid på en eller anden måde er et godt samtale emne, handler den som regel mest om r...

Turen går til Prag 

Så går turen til Prag. Vi tager med DSB Interrail og bor på det tidligere Boscolo Prague som nu hedder Carlo I...

Som vi skrev for noget tid siden, skulle vores næste rejse fortages med tog så i samarbejde med DS...

Scenen er fuld af eventyrlige julevæsner i Juleteaterkoncerten på Svendborg Teater.

Hjertevarme juleeventyr i Svendborg

På det smukke gamle Svendborg Teater præsenterer Svendborg Fritidsteater igen i år en juleforestilling, og den...

4. dec
Alice i Eventyrland er tilbage som overdådig ballet på Kongens Nytorv.

Alice i topform

Den Kongelige Ballet præsenterer med Alice i Eventyrland en af de bedst dansede forestillinger i lang tid på K...

4. dec
Det er de store fest-scener i anden akt, der er Flagermusens styrke på Operaens store scene.

Viva la Champagne

Klassisk musik, operetter og kunst er det som bevarer civilisationen, menneskets værdighed og den højeste mora...

30. nov
De to dansere og musiker i den fine lille forestilling Når jeg lukker øjnene med dansegruppen Gazart.

Fin forestilling om det at miste som barn

På Åben Dans i Roskilde præsenterer Gazart en stemningsfuld og fint fortalt lille forestilling om hvad der ske...

29. nov