Pia løb med sejren ved det årlige CGLcc-Galla

Af Tejs Ellesøe 20. maj 2010

Kulturborgmester Pia Allerslev (V) løb i aften med ”Tak for støtten” prisen, foran næsen på Københavns politi og Hyltebjerg Kirke Menighedsråd.

Her til aften afholdte Copenhagen Gay & Lesbian Chamber of Commerce (CGLcc) deres årlige CGLcc-galla, hvor der i alt blev uddelt 5 priser.

Der var en god stemning ved årets CGLcc-Galla, og mens folk lidt til ganen, blev der talt om årets priser, og de nominerede til årets priser var

De nominerede til Kulturprisen 2010 var:

Copenhagen Gay & Lesbian Film Festival  (Pris Vinder)
For professionelt gennem flere årtier at have lavet filmfestivalen samt udbredt kendskabet og adgangen til LGBT-film. CGLFF har skabt en filmfestival på et højt internationalt niveau, som er blevet en af de vigtige årlige kulturelle begivenheder i København.

Københavns Bymuseum
For – for første gang – at sætte livet som LGBT-person i Danmark ind i et historisk perspektiv og på den måde udbrede kendskabet til LGBT-borgernes livsvilkår.

Uffe Elbæk

For at få LBGT-kulturen synliggjort i Københavns byrum i forbindelse med World Outgames. Uffe Elbæk var med til at gøre LGBT-kulturen tilgængelig for alle københavnerne under World Outgames, for eksempel i form af OutCities-konceptet.

De nominerede til Sportprisen 2010 var:

PanDans 
For at skabe et yderst aktivt LGBT-dansemiljø i København med markante aktiviteter såsom Copenhagen Nordic-turneringen.

Copenhagen Wolves  (Pris Vinder)
For med deres synlighed aktivt at vise mangfoldigheden i LGBT-miljøet. Ved at udgive en kalender, ved at stille op i medierne og ved at deltage i Høvdingbold på DR, er rugby-holdet med til at udvide opfattelsen af, hvordan bøsser også kan være.

Copenhagen Mermates 
For at arrangere det største stævne under World Outgames, som samtidig var VM i LGBT-svømning. Intet er umuligt for Copenhagen Mermates, der ved samarbejde og en professionel tilgang til opgaverne har gennemført mange internationale stævner i København.

 

De nominerede til Erhvervsprisen 2010 var:

Dan Boyter, Pressalit  (Pris Vinder)
For at stille op som rollemodel for andre LGBT’ere og vise, at man godt kan være erhvervsleder samtidig med, at man er åben bøsse. Ved at være åben omkring sin seksualitet har Dan Boyter vist, at man kan bevare sin integritet – også selv om man arbejder i toppen af erhvervslivet.

Ebbe Hjorth, Men’s Shop 
For altid at have støttet LGBT-miljøet i København, det være sig moralsk eller økonomisk. Ebbe fra Men’s Shop har givet økonomisk støtte til utallige LGBT-arrangementer i København som for eksempel Copenhagen Pride og Bøssehuset.

Tine Kristensen, Proud 
For at støtte LGBT-miljøet i Danmark og på Færøerne på mange forskellige måder. Tine Kristensen har et unikt drive og en fantastisk evne til at kombinere sund forretning med almen LGBT-oplysning og -velgørenhed. På sin egen måde bidrager hun med meget godt til LGBT-livet i Danmark – både i København og i provinsen.
 

De nominerede til LGBT-prisen 2010 var:

Johnnie Iversen
For at gennem mange år at have arrangeret den ene store fest efter den anden som for eksempel Rocco- og LeFreak-festerne. Johnnie Iversen har løftet festerne op på et internationalt niveau, der har tiltrukket mange gæs-ter fra ind- og udland.

Queerfestival Copenhagen 
For at sætte opfattelsen af køn, kønsroller og identitet til debat. Queerfestivalen har samlet og synliggjort en lang række queer-kunstnere og aktivister og dermed været med til at kaste et kritisk og selvreflekterende blik på, hvad det vil sige at være LGBT eller hetero.

Sabaah  (Pris Vinder)
For at skabe et særligt tilbud til LGBT-personer med en anden etnisk baggrund end dansk. Sabaah har dels støttet en gruppe unge, som det traditionelle LGBT-miljø ikke havde en god kontakt til, og dels være med til at udvikle og berige LGBT-miljøet i København.
 

De nominerede til TAK FOR STØTTEN 2010 var:

Hyltebjerg Kirke Menighedsråd 
For at gå ind i debatten omkring vielser af homoseksuelle ved i en skriftlig henvendelse til Folketingets kirkeudvalg og kirkeminister Birthe Rønn Hornbech at opfordre til ligestilling for homoseksuelle i Den danske folkekirke.

Københavns Politi
For at være en aktiv og konstruktiv partner i arbejdet mod hatecrimes og for kontant og konsekvent at tage anmeldelser om overgreb mod LGBT-personer alvorligt og dermed vise, at politiet beskytter alle borgere.

Pia Allerslev (Pris Vinder)
For at være en politiker, der utrætteligt har stillet op med støtte og opbakning til World Outgames, samt for – som en af flere politikere – at give sin opbakning til, at der skal etableres et LGBT-kulturhus i København.

På facebook skriver Pia Allerslev:
Er så stolt over at have vundet Tak for støtten prisen fra CGLcc. Det betyder så meget... Også selvom både politiet og Hyltebjerg Kirke havde fortjent den mindst lige så meget for deres kæmpe indsats..! Men er glad og stolt..!

 

Tjek os ud

Nyheder

Annonce

Bedste hotelmorgenmad i København

Er morgenmad virkelig det nye “sort”?

Nogle siger, at morgenmad er det vigtigste måltid på dagen, men graver man efter bevis for dette, ...

Hotel Skovly - en perle på Bornholm 

Endnu en påskeferie er bag os. Folk har forskellige præferencer, når det kommer til hvordan og hvad de bruger ...

Hotel Skovly ligger i nærheden af Rønne og er let fremkommeligt uanset om man bruger den offentli...

Sofie Pallesen og Anton Hjort er de helt rigtige til at formidle Jon Fosses børnebog Kant på Parkteatret i Frederikssund.

Ud over kanten

Park Teatret har haft premiere på den fine forestilling Kant – om en dreng, der undres over universets uendeli...

18. apr
Ulla Henningsen og Waage Sandø er forrygende gode i den mindre gode komedie Nye Tider på Folketaetret.

Komedie uden kant

Folketeatret har Danmarkspremiere på den amerikanske feel-goodkomedie Grand Horizons, som på dansk er blevet t...

18. apr
Trine Pallesen sammen med det gode orkester i forestillingen Ta' mig som jeg er om Grethe Ingemann.

Hyggelig Grethe Ingmann forestilling i Tivoli

Man kan lige nå det i aften, hvis man vil have en hyggelig og nostalgisk aften i selskab med Trine Pallesens f...

18. apr
Det er et herligt musikalsk hold der er på scenen i kabareten

Kun det bedste er godt nok

Den rigtigt gode idé med Kunstnerkabaret på Riddersalen fortsætter flot med den nyeste forestilling. 

10. apr