Foto Andres Putting (EBU)

Det Europæiske Melodi Grand Prix (del IV)

Af Elvir Pelešević 21. maj 2015

Finalen i Det Europæiske Melodi Grand Prix ligger lige rundt om hjørnet. I denne artikel gennemgås de 7 sange, som ikke skal igennem de nervepirrende semifinaledyster, da de allerede er kvalificeret til finalen på lørdag. 

Det Europæiske Melodi Grand Prixs finale, som afholdes den 23. maj i Wiener Stadthalle, har 7 deltagere, som af forskellige grunde på forhånd er blevet garanteret plads i finalen. Østrigs automatiske finaledeltagelse i år skyldes, at landet vandt konkurrencen i København sidste år. Italien, Storbritannien, Tyskland, Spanien og Frankrig er sikret finalepladsen hvert år, fordi disse lande er de største bidragydere til EBU (European Broadcasting Union). Som noget nyt er Australien også med i finalen i år. Den officielle grund er, at man i denne jubilæumsudgave af Eurovisionen ønsker at leve op til årets motto i konkurrencen om at bygge broer mellem landene - i dette tilfælde imellem kontinenterne.

Østrig
Østrig repræsenteres af bandet The Makemakes, der fremfører sangen "I Am Yours". Hvis I spørger mig, er det østrigske bidrag i år af langt større kvalitet, end tilfældet var med Conchitas vindersang sidste år. Der er tale om en stilfuld kærlighedsballade i bedste rock stil, som bandets forsanger, Dodo, udfører til perfektion med sin flotte stemme og i indlevelsesemne. 

Karakter: 10/12

Italien 
Italien stiller i år med en sang, der er en blanding af pop musik, klassisk musik og opera. Sangen "Il Grande Amore" fremføres af drengebandet "Il Volo", som minder  en del om et andet kendt pop-opera band - Il Divo. Det italienske bidrag afspejler på bedst mulige og troværdige måde alt det, som italienerne er kendt for: dramatik, passion og store følelser. 

Karakter: 10/12

Storbritannien
Storbritannien har i de sidste mange år haft svært ved at finde en formel, der kunne føre landet tilbage på vejen til fordums styrke. Jeg tror heller ikke på, at vi ser Storbritannien i den øverste del af resultattavlen i år. Det britiske bidrag "Still In Love With you", som fremføres af bandet Electro Velvet, har i sit musikalske udtryk og form en direkte forbindelse til foxtrot. Jeg benægter ikke, at retromusikken kan lyde godt, men denne sang er outdated, rodet og frem for alt utroværdig og kitschy.

Karakter: 4/12

Tyskland 
Tyskland repræsenteres af 24-årige Ann Sophie, som blev nummer to i den nationale finale. Hun får chancen i kraft af, at vinderen noget bombastisk valgte ikke at gøre brug af sin ret til at stille op for Tyskland. Sangen "Black Smoke" er en soulsang, tilsat pop- og jazztoner. Den handler om kærlighed, dating og kærestebrud. Ann Sophie står for en energisk og karismatisk stil, men jeg er ikke helt sikker på, at det er nok til at sikre Tyskland en topplacering.

Karakter 7/12 

Spanien 
Spanien repræsenteres af Edurne Gracía Almagro, som i sit hjemland også er kendt som skuespiller og tv-vært. For tredje gang indenfor de sidste fire år forsøger Spanien sig med en dramatisk kærlighedsballade, som i øvrigt er skrevet af en spanier og to svenskere. Efter min mening står dette års spanske bidrag "Amanecer" svagest i forhold til de andre to ballader. Edurne har en spændende stemme, som minder en del om Shakiras, men sangen mangler lige det sidste, for at den kan regnes som en seriøs kandidat til den endelige sejr i Wien. 

Karakter: 6/12 

Frankrig 
Lisa Angell repræsenterer Frankrig i år med sangen "N'Oubliez Pas", som er en hyldest til ofrene i  1. verdenskrig. Det eneste, der er værd at nævne om det franske bidrag er Lisas smukke englestemme. Jeg tror desværre, ikke det er nok til at redde Frankrig fra endnu en bundplacering, fordi sangen er alt for ensformig både i forhold til tempo og indhold.

Karakter: 5/12 

Australien
Malaysiskfødte Guy Sebastian forsvarer de australske farver ved årets Eurovision med sangen "Tonight Again". Guy har selv skrevet sangen på en uge og specielt til Eurovisionen. Der er tale om en frisk, funky sang, som lige så godt kunne have været sunget af Bruno Mars. Guy fremfører sangen med stor sikkerhed og energi, og hans charme skal man heller ikke tage fejl af. Jeg ser Australien som en seriøs bejler til podiumplaceringerne.

Karakter: 10/12 

Min rangering af de 7 "sikre" finaledeltagere:

1. Italien
2. Australien
3. Østrig
4. Tyskland
5. Spanien
6. Frankrig
7. Storbritannien 
 

Tjek os ud

Nyheder

Annonce

Bedste hotelmorgenmad i København

Er morgenmad virkelig det nye “sort”?

Nogle siger, at morgenmad er det vigtigste måltid på dagen, men graver man efter bevis for dette, ...

Hotel Skovly - en perle på Bornholm 

Endnu en påskeferie er bag os. Folk har forskellige præferencer, når det kommer til hvordan og hvad de bruger ...

Hotel Skovly ligger i nærheden af Rønne og er let fremkommeligt uanset om man bruger den offentli...

Sofie Pallesen og Anton Hjort er de helt rigtige til at formidle Jon Fosses børnebog Kant på Parkteatret i Frederikssund.

Ud over kanten

Park Teatret har haft premiere på den fine forestilling Kant – om en dreng, der undres over universets uendeli...

18. apr
Ulla Henningsen og Waage Sandø er forrygende gode i den mindre gode komedie Nye Tider på Folketaetret.

Komedie uden kant

Folketeatret har Danmarkspremiere på den amerikanske feel-goodkomedie Grand Horizons, som på dansk er blevet t...

18. apr
Trine Pallesen sammen med det gode orkester i forestillingen Ta' mig som jeg er om Grethe Ingemann.

Hyggelig Grethe Ingmann forestilling i Tivoli

Man kan lige nå det i aften, hvis man vil have en hyggelig og nostalgisk aften i selskab med Trine Pallesens f...

18. apr
Det er et herligt musikalsk hold der er på scenen i kabareten

Kun det bedste er godt nok

Den rigtigt gode idé med Kunstnerkabaret på Riddersalen fortsætter flot med den nyeste forestilling. 

10. apr