FotoRussia's TV Channel One

Rusland tilbydes deltagelse i MGP via satellit

Af Elvir Pelešević 23. marts 2017

EBU, som er den hovedansvarlige instans i forhold til arrangement af Det Internationale Melodi Grand Prix (MGP), overvejer nu at tage nye midler i brug for at sikre en nogenlunde regulær afholdelse af konkurrencen. 

EBU vil nemlig tillade, at Ruslands optræden bliver transmitteret fra et andet sted end Kiev via satellit, eftersom de ukrainske sikkerhedsmyndigheder har forbudt den russiske repræsentant ved årets MGP, Yulia Samoylova, indrejse i landet de næste tre år. Forbuddet skyldes, at Samoylova i 2015 ifølge de ukrainske myndigheder opholdt sig ulovligt på Krim - dvs. uden de ukrainske myndigheders tilladelse - og dermed overtrådte Ukraines lovgivning. 

I en pressemeddelse fra i dag begrunder EBU sin løsning på den ukrainske-russiske konflikt som følger: "Såfremt at indrejseforbuddet bliver opretholdt af de ukrainske myndigheder, og for at sikre de ikke-politiske kerneværdier i Eurovision Song Contest bliver opretholdt, har EBU arbejdet hårdt på at finde en løsning på situationen. EBU har derfor tilbudt russiske Channel One Russia muligheden for stadig at deltage i årets konkurrence ved at lade Yulia optræde via satellit fra Rusland - en løsning der er helt uden fortilfælde. Det er noget, der aldrig før er sket i konkurrencens 60-årige historie, men i Eurovisions ånd om inklusion og dette års tema om at "fejre forskellighed" er beslutningen blevet truffet for at sikre, at alle 43 solister får muligheden for at deltage."

Hverken Ukraine eller Rusland har meget til overs for EBU's tiltag. I en tweet tidligere i dag har Ukraines vicepremierminister Vyacheslav Kyrylenko skrevet, at transmission af Samoylovas optræden på ukrainsk tv stadig vil betyde overtrædelse af landets lovgivning, idet den russiske sangerinde er persona non granta i Ukraine. Som den eneste løsning på den aktuelle krisesituation ser han, at Rusland bliver repræsenteret af en anden kunstner. For ikke så mange timer siden meddelte den russiske tv-station Channel One, at man afviser EBU's forslag om satellit-transmission, da det er i strid med EBU's egne regler om lige konkurrencevilkår for alle deltagerlandene.

Dramaet fortsætter.

Tjek os ud

Nyheder

Annonce

Bedste hotelmorgenmad i København

Er morgenmad virkelig det nye “sort”?

Nogle siger, at morgenmad er det vigtigste måltid på dagen, men graver man efter bevis for dette, ...

Hotel Skovly - en perle på Bornholm 

Endnu en påskeferie er bag os. Folk har forskellige præferencer, når det kommer til hvordan og hvad de bruger ...

Hotel Skovly ligger i nærheden af Rønne og er let fremkommeligt uanset om man bruger den offentli...

Sofie Pallesen og Anton Hjort er de helt rigtige til at formidle Jon Fosses børnebog Kant på Parkteatret i Frederikssund.

Ud over kanten

Park Teatret har haft premiere på den fine forestilling Kant – om en dreng, der undres over universets uendeli...

18. apr
Ulla Henningsen og Waage Sandø er forrygende gode i den mindre gode komedie Nye Tider på Folketaetret.

Komedie uden kant

Folketeatret har Danmarkspremiere på den amerikanske feel-goodkomedie Grand Horizons, som på dansk er blevet t...

18. apr
Trine Pallesen sammen med det gode orkester i forestillingen Ta' mig som jeg er om Grethe Ingemann.

Hyggelig Grethe Ingmann forestilling i Tivoli

Man kan lige nå det i aften, hvis man vil have en hyggelig og nostalgisk aften i selskab med Trine Pallesens f...

18. apr
Det er et herligt musikalsk hold der er på scenen i kabareten

Kun det bedste er godt nok

Den rigtigt gode idé med Kunstnerkabaret på Riddersalen fortsætter flot med den nyeste forestilling. 

10. apr