FotoBogcover

Anne’s "Testamente"

Af Tejs Ellesøe 3. december 2012

Anne Linnet har været en del af den danske musikscene siden 70’erne og har gennem tiden skabt sig et stort publikum. Hun har som sangerinde og komponist udgivet adskillige soloalbummer samt optrådt i hhv. Tears, Shit & Chanel, Anne Linnet Band og Marquis de Sade.

 

 

Af Malou Schleisner, Info@XQ28mail.com

 

 

Boganmeldelse: Anne Linnet – Testamentet

Forlag: People’s Press


Anne Linnet har været en del af den danske musikscene siden 70’erne og har gennem tiden skabt sig et stort publikum. Hun har som sangerinde og komponist udgivet adskillige soloalbummer samt optrådt i hhv. Tears, Shit & Chanel, Anne Linnet Band og Marquis de Sade.

Man får en indsigt i, hvordan hendes liv har udviklet sig med børn, elskere og ægtefælle(r), samt hvor hun har fået inspiration til sine sange.

Personligt blev jeg ikke provokeret af Anne Linnets livsbeskrivelse og af hendes seksuelle eskapader, tværtimod. Anne Linnet er et ganske almindeligt menneske, der lever livet som hun ønsker. Det eneste, der skiller os fra Anne Linnet, er, at hun er kendt i offentligheden.

At Anne Linnet vælger denne ”uncensored” udgave af en selvbiografi, er vel en del af hendes måde at udtrykke sig på. for nogle læsere bliver der måske fremprovokeret en form for irritation rettet mod Anne Linnet.

Alle har ret til en mening, og enhver har ret til at udtrykke sine meninger og holdninger, men undervejs i læsningen måtte jeg stoppe op og stille mig selv det spørgsmål: ”Hvorfor er hende her Anne Linnet sådan en ”gammel tarvelig so”, eller ligefrem den ”værste sladderkælling?””, som nogle har valgt at kategorisere hende som? Ja, der bliver udleveret en masse informationer om de mennesker, der har været en del af hendes liv, men disse mennesker, som har fyldt Anne Linnets liv, med glæder og inspiration, har vel haft en indflydelse på, hvad de gik ind til dengang. Jeg vil mene, at hvis man gik ind og dækkede over disse ”milepæle”, ville selvbiografien ikke give megen mening.

Vi er alle tilhængere af kærlighed og sex, dog er det ikke alle, der er lige begejstrede for pakken, hvor der indgår to af samme køn, eller hvis det udfolder sig til mere end blot lagengymnastik. Derfor synes jeg, det er fedt, at Anne Linnet fortæller ærligt om sine forhold til både mænd og kvinder. Det at man også kan læse sig frem til S/M forhold og diverse prøvelser med piske, gør bare bogen lidt mere pikant.

Det der provokerer mig er, at mange mennesker ikke har modet til at være mere åbne omkring de seksuelle aspekter. Hvis man er åben overfor andre, og hvis man er åben omkring det faktum, at der er forskellige slags kærlighedsforhold, så tror jeg ikke man vil blive stødt af denne selvbiografi.

Jeg giver bogen 4 ud af 6 stjerner. Anne Linnet har givet mig nogle gode øjeblikke med sine sange. Det er sange, som man kan relatere til, og jeg synes, det er fedt, at man ved hjælp af bogen kan læse sig frem til, hvor hun har hentet sin inspiration.

Jeg synes, hun skal have stor ros for det modige sind, som har tilladt hende at skrive denne selvbiografi.

Tjek os ud

Bøger

Annonce

Velværeoplevelse på Comwell Borupgaard

Luksus med luksus, hvem elsker ikke en omgang spa og velvære, og med det triste vejr vi havde i janaur, så fik...

Man skal altid huske at behandle sin krop ordentligt, betragt den som et tempel siges der. Vi kender også...

Skræddersyede drinks i hemmelig kælder

Er niche-gin og special-tonic ved at være et overstået stadie? Så er det måske tid at besøge Kyros & Co i Tegl...

Jeg er så gammeldags at jeg helst skal have min bil med – ALLE steder. I aftes førte det ti...

Vi underholder med filmen The Secret Kiss

Aftenens bud på underholdning er homofilmen The Secret Kiss, skrevet og instrueret af Richard Mansfield.

6. apr

Vi underholder med balletten Svanesøen

En ballettur til den nok bedste og mest autoritative russiske Svanesø

5. apr
Donny Osmund har hovedrollen i den regnbuefarvede musical Joseph and the Amazing Technicolor Dreamcoat.

Vi underholder med musical

Musicalen om Josef og hans elleve brødre har altid været populær i LGBT-miljøet i USA og England. I aften kan ...

4. apr

Vi underholder med film – homofilm fra 1970

Fra fræk bog, til fræk film. Song of the Loon var temmeligt vovet da den udkom som bog i 1966 og nogle år sene...

3. apr