Foto CPH:DOX

CPH:DOX viser LGBT film

Af Tejs Ellesøe 8. marts 2023

CPH:DOX er lige om hjørnet. I år fylder festivalen 20 år, og mange interessante LGBT+ film til Københavnerne er på programmet.

Københavns største filmfestival CPH:DOX har siden 2002 vist mange smalle og spændende film, og her i 2023 er det ikke anderledes. Med over 100 film på programmet i perioden 15. til 26. marts har CPH:DOX selvfølgelig også en række LGBT+ film på programmet.

Desværre har hjemmesiden ikke en funktion, hvor man kan søge på LGBT+, så man må kigge hver enkelt film igennem for at se, om der er noget relevant.

Vi har fundet 17 film, som kan være interessante, og de er her:

LABOR
En svensk kvinde tager til San Francisco og bliver sexarbejder i byens livlige undergrundsmiljøer. Fortalt med en rå, ærlig og ufiltreret autencitet som en cinematisk dagbog, hvis slutning forbliver uskrevet indtil hun træffer sit afgørende valg.

Find billetter og mere info her 

KOKOMO CITY
En af sensationerne på årets Sundance filmfestival var denne åbensindede, tabusprængende in-your-face-skildring af livet som sort, transkønnet sexarbejder i New York og Atlanta. Uforskammet, rå og forfriskende ligeglad med, hvad resten af verden måtte mene.

Find billetter og mere info her 

POLISH PRAYERS
En medrivende forvandlingshistorie om en ung, ultrakonservativ mand på den sortklædte, katolske højrefløj, der pludselig opdager regnbuens farver og begynder at save i den gren, han ellers sad så sikkert på.

Find billetter og mere info her 

THE LAST YEAR OF DARKNESS
Bastungt og neonfarvet portræt af den alternative kinesiske ungdom i et land i konstant forandring, som nu truer undergrundsklubben Funky Town. Et fristed for outsiders, der lever hver weekend, som var det den sidste – og det er det snart.

Find billetter og mere info her 

ANHELL69
Mørk, punket og urban film fra det colombianske queer-miljøs hårdeste kerne, som hjemsøges af spøgelserne af sine unge døde. Et generationsportræt malet på et kulsort lærred, og en af det sidste års store, filmkunstneriske gennembrud.

Find billetter og mere info her 

QUEENDOM
Den 21-årige queer-kunstner Gena ligner en gæst fra en anden planet i sin hjemby i den fjerneste ende af Rusland, hvor hun udfordrer alt og alle med sine ekstravagante, hjemmelavede kostumer – men hendes enlige oprør har en høj pris.

Find billetter og mere info her 

HOW TO CARRY WATER
Et punkrock-portræt af Shoog McDaniel: En tyk, queer og handicappet fotograf, som arbejder i og omkring det nordlige Floridas ferskvandskilder, statens kilde til kostbart drikkevand.

Find billetter og mere info her 

CASA SUSANNA
Den livlige, rørende og indtil nu hemmelige historie om et trans-fællesskab i 1950’ernes New York og om deres fristed i en villa uden for byen – fortalt af gæsterne selv til instruktøren af CPH:DOX-hittet ’Little Girl’.

Find billetter og mere info her 

WHO I AM NOT
Rørende, humoristisk og tabubrydende identitetsberetning om to interkønnede personer i Sydafrika, der forsøger at finde ud af, hvad eller hvem der afgør, hvilket køn de betragter sig selv som.

Find billetter og mere info her 

EN TAVS HISTORIE
En filminstruktør opsøger sin barndomsven, som forgreb sig på ham, da de begge var børn. Han indvilliger tøvende i at mødes, og sammen vender de tilbage til den fortrængte fortid i en modig og dybt usædvanlig fortælling, der sprænger et frygteligt tabu.

Find billetter og mere info her 

IT'S ALWAYS BEEN ME
Rørende og vigtig fortælling om to unge mennesker, der ikke føler sig som det køn, de er født som, og om vigtigheden af en forstående familie, når man skal træffe valg, der vil ændre resten af ens liv.

Find billetter og mere info her 

IN THE MIST
I et mørkt rum fyldt med damp og tåge nipper slørede mandeskikkelser lysten og ensomheden fra hinanden. I VR-værket ‘In the Mist’ får publikum mulighed for at fordybe sig i en hemmelighedsfuld verden.

Find billetter og mere info her 

LITTLE RICHARD: I AM EVERYTHING
Mød manden, der opfandt rock n’ roll i en ægte publikumsfavorit fra årets Sundance Festival. Sort, queer og med et komplet balstyrisk showmanship i en film fuld af sjældne optagelser, der sender den hvide musikhistorie ud i ringhjørnet.

Find billetter og mere info her 

MNM
‘MnM’ er et sprudlende portræt af Mermaid og Milan og deres vej ind i drag ballroom-verdenen.

Find billetter og mere info her 

THE SCRIPT
‘The Script’ udforsker det komplicerede forhold mellem trans- og nonbinære fællesskaber og medicinalindustriens udbydere af kønsbekræftende behandlinger.

Find billetter og mere info her 

THE ZIZI SHOW
‘The Zizi Show’ er en deepfake drag-kabaret, hvor en virtuel scene danner ramme for et banebrydende nyt show med et twist. Projektet undersøger, hvad kunstig intelligens kan lære os om drag og omvendt.

Find billetter og mere info her 

ZIZI & ME
Oplev en unik live-performance om queer, kabaret og kunstig intelligens, når kunstnerne Jake Elwes og Me The Drag Queen bringer deres deepfake-dragshow til København for en enkelt aften.

Find billetter og mere info her  

Find alle film her

Tjek os ud

Nyheder

Annonce

Bedste hotelmorgenmad i København

Er morgenmad virkelig det nye “sort”?

Nogle siger, at morgenmad er det vigtigste måltid på dagen, men graver man efter bevis for dette, ...

Hotel Skovly - en perle på Bornholm 

Endnu en påskeferie er bag os. Folk har forskellige præferencer, når det kommer til hvordan og hvad de bruger ...

Hotel Skovly ligger i nærheden af Rønne og er let fremkommeligt uanset om man bruger den offentli...

Sofie Pallesen og Anton Hjort er de helt rigtige til at formidle Jon Fosses børnebog Kant på Parkteatret i Frederikssund.

Ud over kanten

Park Teatret har haft premiere på den fine forestilling Kant – om en dreng, der undres over universets uendeli...

18. apr
Ulla Henningsen og Waage Sandø er forrygende gode i den mindre gode komedie Nye Tider på Folketaetret.

Komedie uden kant

Folketeatret har Danmarkspremiere på den amerikanske feel-goodkomedie Grand Horizons, som på dansk er blevet t...

18. apr
Trine Pallesen sammen med det gode orkester i forestillingen Ta' mig som jeg er om Grethe Ingemann.

Hyggelig Grethe Ingmann forestilling i Tivoli

Man kan lige nå det i aften, hvis man vil have en hyggelig og nostalgisk aften i selskab med Trine Pallesens f...

18. apr
Det er et herligt musikalsk hold der er på scenen i kabareten

Kun det bedste er godt nok

Den rigtigt gode idé med Kunstnerkabaret på Riddersalen fortsætter flot med den nyeste forestilling. 

10. apr