Foto Privatfoto

Sol, sommer og 40 års jubilæum

Af Tejs Ellesøe 8. juli 2023

Aldrig har man set så ung en jubilar: Den 9. juli på Oscar Bar Café fejrer Mikael Costa sine 40 år som DeeJay. 

Ja, så kan Mikael Costa endnu engang hold et jubilæum, og vi har i mange år fulgt med på sidelinien, om det så var, da han i starten af januar sidste år kunne fejre sit 10 års jubilæum som resident DeeJay på Oscar Bar Café, da han kunne fejre udsendelse nummer 300 på den tyske netradiostation DeeRedRadio, eller da han 11. juli 2019 kunne fejre, at han blev 50 år.

Men det hele startede et sted, nemlig i Slangerup af alle steder. I en alder af 14 år havde den unge Mikael nemlig luret de andre DJ's af, der plejede at stå bag pulten på den lokale ungdomsklub. Det var her i ungdomsklubben SUK Slangerup, at han skulle starte sin karriere som DeeJay, iøvrigt samme år som den britiske popduo Wham debuterede med albummet Fantastic, og nummer 1 på albummet var “Bad Boy” – og har Costa ikke altid været lidt af en “Bad Boy”!

Denne Bad Boy var snu, han viste vejen til, hvordan man blev en populær DeeJay. Han gik nemlig rundt til sine venner og spurgte, hvilken musik de kunne lide, og på den måde vidste han lige præcis, hvad publikum ville have. Ja, det var et år, hvor mange drømme gik i opfyldelse fortæller Costa til XQ28.

Mobildiskoteket var et hit
De år gik stærkt, og Mikael Costa har haft tempo på lide siden, og til XQ28 siger han: Jeg har smagt lidt af det hele!, og her kan vi godt mærke, at det har vi ikke specielt lyst til at spørge ind til, men vi lader den stå, og så kan man jo selv spørge ham, hvad der menes med det.

Det var gode år, og allerede året efter, han startede, havde han sit eget mobile diskotek, som han tog rundt med. Det hed ”Neon Light Disco”, og senere hed det DJ Miko i årene 2004-2012. 

I 2006 blev det ekstra spændende, for her afleverede han tre demo CD’er til forskellige klubber i Berlin, og det endte med, at han kom til at spille på to af dem, og den dag i dag spiller han til nogle af de største events i Berlin med over 5000 solgte billetter.

Rosé søndag på Oscar
2023 er året, hvor Mikael Costa kan fejre sit 40 års jubilæum bag pulten, og siden 2012 har Costa været fast DJ-booker på Oscar Bar Café, og her har man startet de populære søndagsevents “Rosé Sundays”, og bortset fra de to seneste gange, hvor vejret ikke har været med Oscar, så vender solen stærkt tilbage i morgen, hvor metrologerne har lovet op til 25 grader.

På Rosé Sundays er det resident DJ Hyllebear, der står for de gode toner, mens folk tyller Rosé i stride strømme. Men i morgen, 9. juli, har har Hyllebear overladt pulten til DeeJay Costa, som vil spille mellem 14 og 18.

For at runde historen af skal vi en tur tilbage til Slangerup Ungdomsklub, for når lyset skulle til at tændes kl. 21.45, hvor klubben lukkede, syntes han, det var sjovt at spille Mek Pek Party Band med nummeret  “Lys På”, og de fleste, der kender Costa, ved han har en speciel form for humor.
Næste gang, vi skriver om Mikael Costa, bliver nok i 2029, når han fylder 60 år.

Her kan du høre Mek Pek.

 

 

 

 

Tjek os ud

Nyheder

Annonce

Bedste hotelmorgenmad i København

Er morgenmad virkelig det nye “sort”?

Nogle siger, at morgenmad er det vigtigste måltid på dagen, men graver man efter bevis for dette, ...

Hotel Skovly - en perle på Bornholm 

Endnu en påskeferie er bag os. Folk har forskellige præferencer, når det kommer til hvordan og hvad de bruger ...

Hotel Skovly ligger i nærheden af Rønne og er let fremkommeligt uanset om man bruger den offentli...

Det er i sær i scenerne med de erfarne pantomimeartister at balletten Snedronningen fungerer allerbedst. Her er Allan Clausen i gang som balletdrømmende bedstemor.

Årets bedste juleballet er i Tivoli

Snedronningen med Tivoli Balletteater tager titlen som årets bedste juleballet i det københavnske balletudbud....

5. dec

Maria Callas: The revivalist #1

XQ28’s opera- og Callas-ekspert Idia Legray byder læserne velkomne til første afsnit af en Callas-adventskalen...

3. dec
Der er godt gang i den lyserøde farvelade i Nøddeknækkeren på Det Kongelige Teater, heldigvis kan danserne bære det. Her er det Tobias Praetorius som dansende polkatsang.

Nøddeknækkeren reddes af sikker dans i anden akt

Det Kongelige Teater har igen kastet balletten på scenen i et utal af Nøddeknækker-forestillinger i december, ...

1. dec
Der fuld knald på julestemning og spilleglæde hos de medvirkende i Eventyrteatrets Et Juleeventyr.

Børnene stråler i et fladt juleeventyr i Tivoli

Eventyrteatret har produceret forestillinger siden 1992 og har altid leveret højt niveau hos de medvirkende bø...

29. nov