Foto Tejs Lindhardt

Berlinerstemning i København

Af Tejs Ellesøe 1. august 2023

Nu kan københavnerne endelig få en snert af berlinerstemning, nemlig i Studiestræde hvor Homowares nye butik ligger. 

HOMOWARE rykker butikken fra Larsbjørnstræde til Studiestræde s26

Åbningstider

Mandag 11- 19
Tirsdag 11 - 19
Onsdag 11 - 19
Torsdag 11 - 19
Fredag  11 - 21
Lørdag 12 - 20
Søndag 12 - 18

24 timer i døgnet på
www.homoware.dk 

I årevis har Studiestræde været den førende LGBT+ gade i København, for her ligger barer som Cosy, Masken, Jailhouse og Kiss Kiss. Men det er som om, der har manglet noget, der kunne sætte prikken over i’et, som man siger.

Men før vi kan sætte prikken over det berømte i, skal vi skrue tiden tilbage, helt tilbage til år 2000 hvor to gæve gutter, Troels og Ole, åbnede Danmarks første onlineshop, der henvendte sig til den kræsne homoseksuelle kundegruppe. Her kunne man få det hele: kondomer, glidecreme og dildoer, og hvad man ellers havde brug for dengang, shoppen hed Homoware.

Otte år efter besluttede “drengene,” som de kaldte sig, at lukke butikken. De ville slukke og lukke, mens de var på toppen, fordi de ville prøve noget nyt, selvom de havde lavet et af de nok mest kendte brands i det danske homomiljø.

Historen slutter ikke her, for i 11. time blev shoppen solgt til Mads og Dennis, som var to nye og unge drenge, som kørte det videre de næste to år, før to ældre drenge tog over. Det var ægteparret Michael og Henning, der dengang overtog Homoware.

En succeshistorie uden lige
Michael og Henning havde i forvejen onlineshoppen “Toys4Men”, så de kendte lidt til markedet, og er der noget der kendetegner de to, så er det fuld fart over feltet. I 2013 fik deres hjemmeside homoware en makeover, hvor også onlineshoppen fik nye lækre varer. Knap seks måneder senere rykkede de onlinesalget ud i Finland, og i 2015 tog Michael og Henning en beslutning, som på mange måder har forandret deres liv.

Hvad der før var forbeholdt onlinekøbere, skulle man nu også kunne købe i en fysisk butik. Ikke at der var noget nyt i, at man kunne købe homosexlegetøj, for MensShop i Viktoriagade, en sidegade til Istedgade, havde eksisteret i mange år. Desværre var de ikke helt fulgt med tiden, hvilket gjorde, at de måtte lukke to år senere.

Mens Homoware langede vare over disken i butikken i Larsbjørnstræde, kunne de samtidig passe onlineshoppen, og der blev solgt mange dildoer og andet spændene legetøj hver dag.

En ny butik i Studiestræde
Det blev til 7 syv år i Larsbjørnstræde, og i weekenden rykkede de butikken de godt 90 meter til Studiestræde. Hvor butikken før var 100 kvm på papiret, men kun 60 kvm i fysik butik, så kan den nye butik noget mere med sine 140 kvm.

Butikken ligger i Studiestræde 26, hvilket vil sige lige ved siden af Cosy, over for Masken Bar og Amigo Sauna.

XQ28 var på besøg i går, hvor familie, venner og samarbejdspartnere også var inviteret til åbning. Vi blev vist rundt i den store, nye shop, og der var meget mere end dildoer og glidecreme.

DeeJay Costa spillede op med sin gode musik, valgt til lejligheden, mens der blev serveret drikkevarer i lange baner.

Gear i lange baner
Har man en fetich, om det er gummi, læder, puppy-play udstyr, streetwear shorts eller undertøj, ja så kan man finde det hos Homoware i Studietræde.

Her i den nye butik er der meget mere plads, der er en "neonafdeling", og det verdensberømte Mr B har fået en særlig plads. Mr B, er særligt kendt for sine lædervarer i ekstra god kvalitet, om det er læderbukser, harness eller chaps, og Homoware er de eneste der sælger det i Danmark.

Selvfølgelig er der stadig kondomer i lange baner med og uden smag, glideceme i alverdens afskygninger og selvfølgelig dildoer til de små og store “huller”, trænet og utrænet, og selvfølgelig masser af Pride stuff, og ingen steder har flere regnbueting end Homoware.

Det er en superlækker butik, og med Homoware beliggende i Studiestræde kan vi sætte prikken over i’et. Butikken er åben, så kig forbi.

 



   

Tjek os ud

Nyheder

Annonce

Bedste hotelmorgenmad i København

Er morgenmad virkelig det nye “sort”?

Nogle siger, at morgenmad er det vigtigste måltid på dagen, men graver man efter bevis for dette, ...

Hotel Skovly - en perle på Bornholm 

Endnu en påskeferie er bag os. Folk har forskellige præferencer, når det kommer til hvordan og hvad de bruger ...

Hotel Skovly ligger i nærheden af Rønne og er let fremkommeligt uanset om man bruger den offentli...

Onkel Reje er i topform i årets Cirkus Summarum

Cirkus-hit for hele familien

Cirkus Summarum har 15 års jubilæum i år, og det fejers med en vellykket tur tilbage til barndomslandet.

9. jul

P!nk leverer varen, selv når hun ikke er på toppen

Selv når hun ikke er i topform, er P!nk alligevel god. Ikke bare god, men megagod.

7. jul
Der er knald på farverne i årets vitale komedie i Grønnegårdsteatret.

Vild Wilde i Grønnegårdsteatret 

Oscar Wildes bidske komedie En Ideel Ægtemand har fået en både visuel og tekstlig opdatering, og det er for de...

29. jun
Det er Klods Hans og især hans to brødre, der gør balletten Klods Hans til en succes på Pantomimeteatret i Tivoli.

Ballet for hele familien

Tivoli Balletteater har lige haft premiere på deres helt nye royale ballet Klods Hans med Dronning Margrethe s...

24. jun