FotoAbbasite.com

ABBA’s Waterloo fylder 50 år

Af Elvir Pelešević 6. april 2024

For 50 år siden, den 6. april 1974 i The Dome i Brighton, iklædt farverige glamrock-kostumer og skyhøje hæle, skrev Agnetha Fältskog, Björn Ulvaeus, Benny Andersson og Anni-Frid "Frida" Lyngstad musikhistorie ved at vinde Eurovision Song Contest med sangen “Waterloo”. Det blev starten på en fantastisk karriere.

50 års jubilæet fejres over hele verden. I Europa vil fans komme til at opleve "Piano Moment" - et forudindspillet loop af 'Waterloo' fra Benny Andersson, som samtidig vil blive spillet på klaverer, der er placeret på forskellige lokationer. I Sverige kan klaveret findes på Nordiska Kompaniet i Stockholm, hvor Polar Music International åbner en pop-up store med plader og merchandise inspireret af 70'ernes farver og form. For yderligere at fejre denne indflydelse i musikhistorien udgives “Waterloo” nu i Dolby Atmos - et format, som fans længe har efterspurgt.

I forbindelse med jubilæet, har ABBA skrevet et brev til fansene, som vi bringer her:

Det er lidt svimlende og dybt ydmygende at tænke på, at millioner af jer, der så os for første gang i Eurovision-finalen 1974, har givet vores musik videre til ikke kun én generation, men til flere. Vi ser beviser på det, hver gang en af ​​os besøger ABBA Voyage i London, og det er på grund af dette, vi kan fejre 50-året for begivenheden vedvidende om, at vores sange stadig vækker genklang rundt om i verden.

Det er svært at forstå, at der er gået 50 år siden vi fire ventede ude i backstage på karaktererne fra juryerne rundt i Europa. Så hvad var vores drømme i disse spændingsfulde øjeblikke eller i kaosset i kølvandet på den sejr, vi havde sikret med den mindste margin i Eurovisions historie? Fire forskellige drømme, uden tvivl, men uanset hvor storslåede de var, så har virkeligheden overgået dem, det er helt sikkert.

Mange af jer var der lige fra starten og har fulgt os lige siden – i over et halvt århundrede! Musik, du opdager og lærer at elske, når du bliver voksen eller endda senere i livet, har en måde at blive hos dig for evigt. Vi deler den oplevelse med dig. At vide, at vores musik er blevet en konstant i dit liv, er en vidunderlig ting.

Gennem årene er vi blevet velsignet med udgydningen af kærlighed fra jer, vores fans. Vi føler det, og vi vil have dig til at vide, at der næsten ikke går en dag, vi ikke bliver mindet om det. At sige tak for det, du giver os, uden at lyde trivielt, er ikke let, og dette er ikke et øjeblik for trivialitet. Det er et lykkeligt og samtidig højtideligt øjeblik, og vi kan kun håbe, at du forstår, hvor dybt taknemmelige vi er for en lang, succesfuld karriere og for din standhaftige loyalitet og støtte gennem årene. Tak skal du have!"

/Agnetha, Björn, Benny, Anni-Frid

Du kan genopleve ABBA's optræden i Brighton for 50 år siden i videoen her: https://youtu.be/inVWZFW3x3U?si=sT7rCOPVwHqe6isB

Tjek os ud

Nyheder

Annonce

Bedste hotelmorgenmad i København

Er morgenmad virkelig det nye “sort”?

Nogle siger, at morgenmad er det vigtigste måltid på dagen, men graver man efter bevis for dette, ...

Hotel Skovly - en perle på Bornholm 

Endnu en påskeferie er bag os. Folk har forskellige præferencer, når det kommer til hvordan og hvad de bruger ...

Hotel Skovly ligger i nærheden af Rønne og er let fremkommeligt uanset om man bruger den offentli...

Den Kongelige Ballet har igen den smukke klassiske Raymonda på repertoiret.

Flot klassisk balletaften

Dejligt at se Den Kongelige Ballet folde sig ud i en stor klassisk helaftensballet igen.

21. maj
Det er John Neumeier selv der fører os i gennem den personlige rejse i en mesters koreografiske univers.

I nærheden af guddommelig skønhed

Hamburg Ballet er i Tivoli med en hyldestforestilling for John Neumeier, kompagniets leder i gennem mere end 5...

17. maj
De to skuespillere gør det bedste de kan - men det kan ikke redde den rodede tekst i forestillingen Gådekatalogerne.

Langtrukkent og vrøvlet spiondrama

Der loves meget på Teater V's hjemmeside om et mindblowing, nervepirrende psykologisk drama – det vi får er et...

2. maj
Alle før en! Hedder årets vellykkede revy på Amager.

Amagerrevyen er lokal revy af den bedste slags

Igen i år charmerer Amagerrevyen sit publikum med skøn lokal forankring.

26. apr