Her er homoseksualitet ulovligt - del III

Af Elvir Pelešević 20. april 2024

Indledning...

Har du nogensinde besøgt et land, hvor homoseksualitet er ulovligt

Faktisk kan dét at være en del af LGBTQ-samfundet i mange tilfælde betyde enten fængselsdom eller endda dødsstaf. Mens mere end 30 lande allerede har legaliseret ægteskab mellem to personer af samme køn – og cirka lige så mange lande tillader adoption for homoseksuelle par af samme køn – er seksuel aktivitet med samme køn stadig ulovlig i mere end 60 lande⁠.

Flere lande arbejder sig hen imod at slippe af med disse arkaiske love, men desværre bliver andre endnu mere ekstreme i deres forfølgelse af LGBT+-samfundet. I en serie bestående af 3 artikler bringer vi en liste over alle de lande, hvor homoseksualitet er ulovligt. Her er den sidste artikel i serien med en liste over de lande, hvor homoseksualitet er strafbar:

Saint Lucia 
Ø-nationen forbyder forhold af samme køn for både mænd og kvinder. Den maksimale straf er ti års fængsel.

 Saint Vincent og Grenadinerne
Som sin nabo Saint Lucia, forbyder Saint Vincent og Grenadinerne også forhold mellem to personer samme køn for både mænd og kvinder. Den maksimale straf er ti års fængsel.

Samoa
i henhold til deres kriminalitetslov fra 2013 forbyder Samoa også forhold mellem to mennesker af samme køn. Man kan blive idømt op til fem års fængsel.

Saudi-Arabien
I henhold til landets sharia-lov kan en gift mand, der er involveret i sodomi, eller enhver ikke-muslim, der begår sodomi med en muslim, blive stenet til døde. Alle seksuelle forhold uden for ægteskabet er ulovlige.

Senegal
Senegal kriminaliserer seksuel aktivitet mellem to personer, mænd og kvinder, af samme køn. Dommene omfatter en maksimumsstraf på fem års fængsel og bøde.

Sierra Leone
En anden nation, der kriminaliserer forhold mellem to mænd. Her er den maksimale straf fængsel på livstid.

Salomonøerne 
Den sydlige Stillehavsø har også strenge love, når det kommer til forhold mellem personer af samme køn. Man kan risikere op til 14 års fængsel.

Somalia 
Straffeloven foreskriver fængsel fra tre måneder til tre år, men i nogle sydlige regioner har de islamiske domstole indført sharia-lov og dødsstraf.

Sydsudan 
Sydsudan forbyder forhold mellem to mennesker af samme køn samt forskellige former for kønsudtryk, som hvis fx en person, der er født mand, klæder sig som kvinde på et offentligt sted. Maksimumstraffen er 14 års fængsel og bøde.

Sri Lanka
Sri Lanka kriminaliserer seksuel aktivitet mellem to mænd og to kvinder. Transpersoners kønsudtryk er også kriminaliseret. Man kan risikere op til ti års fængsel.

Sudan 
Tredobbelte lovovertrædere i henhold til sodomiloven kan blive slået ihjel. Første og anden dom resulterer i piskning og fængsling.

Syrien 
Dette land i Mellemøsten forbyder også forhold mellem personer af samme køn med op til tre års fængsel.

Tanzania 
Seksuelle handlinger mellem to personer af samme køn er ulovlige i Tanzania, og dommene omfatter en maksimal straf på livsvarigt fængsel.

Togo
Togo forbyder også seksuelle handlinger mellem to personer af samme køn med straffe på et til tre års fængsel. Bøderne er på mellem 100.000 og CFA 500.000 (ca. 1100 til 5600 kroner).

Tonga
Relationer mellem personer af samme køn er forbudt i henhold til lov om strafbare handlinger, som kriminaliserer sodomi. Denne lov har en maksimumsstraf på ti års fængsel og piskeslag.

Tunesien 
Mens den franske udgave af straffeloven kun henviser til sodomi, forbyder den officielle arabiske straffelov eksplicit forhold mellem personer af samme køn. Straffene omfatter en maksimumsstraf på tre års fængsel.

Turkmenistan 
Turkmenistan kriminaliserer homoseksualitet mellem mænd. Straffene omfatter en maksimumsstraf på to års fængsel.

Tuvalu 
I den lille ø-nation er homoseksualitet strafbart med op til 14 års fængsel.

Uganda 
Sex mellem to personer af samme køn er ulovlig og tolereres ikke i Ugandas konservative samfund. I maj 2023 underskrev Ugandas præsident Yoweri Museveni loven om anti-homoseksualitet 2023. Ugandas lov, som allerede straffede adfærd af samme køn med livsvarigt fængsel, omfatter nu dødsstraf for forbrydelsen "forværret homoseksualitet".

Forenede Arabiske Emirater 
Al seksuel aktivitet uden for ægteskabet er forbudt, og de dømte kan komme i fængsel i op til 1 år. Straffeloven er ikke eksplicit om, hvorvidt homoseksualitet er en forbrydelse, der afstraffes med døden eller ej. Det juridiske sprog kan dog tolkes som at gøre forhold mellem to mænd til en dødsdom.

Usbekistan 
Den tidligere sovjetstat forbyder homoseksualitet i henhold til straffeloven 1994. Denne bestemmelse har en maksimumsstraf på tre års fængsel. Kun mænd kriminaliseres under denne lov.

Yemen
Yemen følger sharialoven, hvor homoseksualitet er ulovligt. Gifte mænd kan blive dømt til døden, mens ugifte mænd risikerer piskeslag eller 1 års fængsel. Kvinder risikerer op til 7 års fængsel.

Zambia
Zambia kriminaliserer seksuel aktivitet mellem to mænd og to kvinder. Den maksimale straf er 14 års fængsel.

Zimbabwe 
Homoseksualitet er forbudt i henhold til Criminal Law Act 2006, som kriminaliserer sodomi. Maksimumsstraffen er 1 års fængsel og bøde. Det gælder kun for mænd.

 

 

Tjek os ud

Nyheder

Annonce

Bedste hotelmorgenmad i København

Er morgenmad virkelig det nye “sort”?

Nogle siger, at morgenmad er det vigtigste måltid på dagen, men graver man efter bevis for dette, ...

Hotel Skovly - en perle på Bornholm 

Endnu en påskeferie er bag os. Folk har forskellige præferencer, når det kommer til hvordan og hvad de bruger ...

Hotel Skovly ligger i nærheden af Rønne og er let fremkommeligt uanset om man bruger den offentli...

Der er masser af talent på scenen i Herlev Musical & Teaters opførelse af den swingende musical Catch Me If You Can.

Swingende mandemusical i Herlev

Catch Me if You Can kan være en problematisk musical at sætte op med dens gammeldags syn på kvinder og dens fo...

10. jun
Vi får også friske sømandssange i årets revy i Rottefælden der heldigvis er tilbage i skoven hvor den hører hjemme.

Revyrotterne er tilbage i fælden

Svendborg Sommerrevy - Rottefælden, er tilbage i det lille skønne teater i Caroline Amalielund, og det er helt...

8. jun
Årets revyhold i Helsingør er smukt musikalske.

Festlig revy i Helsingør

Årets Helsingørrevy er både hyggelig og festlig med Susanne Breuning som dejlig revydronning.

5. jun
Den Kongelige Ballet har igen den smukke klassiske Raymonda på repertoiret.

Flot klassisk balletaften

Dejligt at se Den Kongelige Ballet folde sig ud i en stor klassisk helaftensballet igen.

21. maj