EU flag

EU udtaler sig om homofobi, bifobi og transfobi

Af Elvir Pelešević 18. maj 2024

I forbindelse med Den internationale dag mod homofobi, bifobi og transfobi, udsendte en højtstående EU-embedsperson en pressemeddelse på vegne af EU. 

I pressemeddelsen står der følgende: 

Inkluderende politikker gør en forskel. Vi vil fortsat arbejde på at opbygge og ikke blot forestille os en verden, hvor ligestilling trives, og hvor alle kan indfri deres fulde potentiale og leve frit og på lige vilkår.

EU arbejder fortsat sammen med partnere om inkluderende love og politikker. Vi glæder os over, støtter og arbejder tæt sammen med civilsamfundet og forkæmpere for LGBTI-personers menneskerettigheder, som så ofte fortsat udsættes for intimidering, chikane og trusler.

På trods af foruroligende tilbageslag og forsøg på globalt plan på at skrue tiden tilbage glæder vi os over, at yderligere to lande afkriminaliserede samtykkende adfærd mellem personer af samme køn sidste år, og at flere andre oplevede retslige gevinster for LGBTI-personers menneskerettigheder, hvilket bidrager til at sikre juridisk klarhed, sikkerhed og ligebehandling.

På den internationale dag mod homofobi, transfobi og bifobi og hver eneste dag opfordrer vi regeringer i hele verden til at ophæve diskriminerende lovgivning, træffe foranstaltninger til at tackle og udrydde hadforbrydelser og hadefuld tale, forebygge alle former for vold mod LGBTI-personer og tackle strukturelle og institutionelle hindringer og fordomme, der stadig begrænser LGBTI-personers deltagelse i beslutningsprocesser og politiske processer.

LGBTI-personer i hele verden er fortsat mål for vold, forskelsbehandling og stigmatisering. Alt for mange steder udelukkes LGBTI-personer og angribes, for hvem de er, og hvem de elsker. EU fordømmer på det kraftigste love, der kriminaliserer samtykkende adfærd mellem personer af samme køn. Sådanne love er i strid med den internationale menneskerettighedslovgivning, regionale retlige instrumenter og endda nationale forfatninger.

Homofobi, bifobi og transfobi har ingen plads i Den Europæiske Union eller noget sted i verden. For at sikre, at ingen lades i stikken, skal vi fokusere på at bekæmpe ulighed og mange og indbyrdes forbundne former for forskelsbehandling. Ligestilling, frihed og retfærdighed skal gælde for alle uanset deres faktiske eller opfattede seksuelle orientering og kønsidentitet.

 

Tjek os ud

Nyheder

Annonce

Bedste hotelmorgenmad i København

Er morgenmad virkelig det nye “sort”?

Nogle siger, at morgenmad er det vigtigste måltid på dagen, men graver man efter bevis for dette, ...

Hotel Skovly - en perle på Bornholm 

Endnu en påskeferie er bag os. Folk har forskellige præferencer, når det kommer til hvordan og hvad de bruger ...

Hotel Skovly ligger i nærheden af Rønne og er let fremkommeligt uanset om man bruger den offentli...

Onkel Reje er i topform i årets Cirkus Summarum

Cirkus-hit for hele familien

Cirkus Summarum har 15 års jubilæum i år, og det fejers med en vellykket tur tilbage til barndomslandet.

9. jul

P!nk leverer varen, selv når hun ikke er på toppen

Selv når hun ikke er i topform, er P!nk alligevel god. Ikke bare god, men megagod.

7. jul
Der er knald på farverne i årets vitale komedie i Grønnegårdsteatret.

Vild Wilde i Grønnegårdsteatret 

Oscar Wildes bidske komedie En Ideel Ægtemand har fået en både visuel og tekstlig opdatering, og det er for de...

29. jun
Det er Klods Hans og især hans to brødre, der gør balletten Klods Hans til en succes på Pantomimeteatret i Tivoli.

Ballet for hele familien

Tivoli Balletteater har lige haft premiere på deres helt nye royale ballet Klods Hans med Dronning Margrethe s...

24. jun