Foto Tejs Ellesøe

Flere støtter op om Copenhagen Pride

Af Tejs Ellesøe 18. maj 2024

Selvom Copenhagen Pride har måttet vinke farvel til de tunge samerbejdspartnere som Mærsk, Danske Bank, DI (Dansk Industri) og dermed fået halveret listen over samarbejdspartnere i forhold til sidste år, så er det ikke hos alle, at tilliden er væk — og seneste har virksomheden Demant valgt at støtte op om Copenhagen Pride.

Har Copenhagen Pride mistet deres "kontakt" til LGBT+ Miljøet

Copenhagen Pride har haft noget af en turbulent forsommer, hvor de har mistet den ene store samarbejdspartner efter den anden. For en uge siden kunne priden byde velkommen til deres store partner event 2024 i H.C. Andersenslottet i Tivoli. 

Copehagen Pride har netop offentliggjort deres liste over stolte samarbejdspartnere, som blandt andre tæller Københavns Kommune, 7/Eleven, Deloitte, Carlsberg, Nordea, Demant og mange flere. Lige nu er der 35 samarbejdspartnere på listen.

Listen er mere end halveret, for sidste år talte den nemlig 72 partnere. Det er desværre nogle af de tunge samarbejdspartnere, der har sat deres samarbejde på “pause”, heriblandt DI (Dansk Industri), Danske Bank, Mærsk og Lego. Selvom der ikke er meldt noget officielt ud, så mangler feks Tivoli og Netto stadig på listen. Men hos Copenhagen Pride er man fortrøstningsfulde, og skriver bl.a. på deres hjemmeside, at flere partnere vil blive annonceret i de kommende uger og måneder.

With Pride
Som man kunne se i forskellige tråde på de sociale medier, var nogle bange for, at Copenhagen Pride i år blev aflyst, mens andre direkte håbede det – men Copenhagen Pride bliver på ingen måde aflyst i 2024 – trods underskuddet sidste år. Copenhagen Pride vil igen i år være at finde på Frederiksberg og i København mellem 10. og 18. august.

I år er pridens tema “With Pride”, oversat til Med Stolthed, og Copenhagen Pride har bestemt også meget at være stolte over, hvis man ser bort februar-hændelsen, hvor de gik ind i Israel-Palestina konflikten, hvilket, som alle ved, fik samarbejdspartnere til at flygte i hobetal.

Med ‘With Pride” ønsket Copenhagen Pride at understrege behovet for, at LGBT+ bruger Pride som en mulighed for at styrke fællesskabet i en tid, hvor der er en stigning i anti-LGBTI retorik over hele verden, og hvor hadforbrydelser er stigende. Forskning offentliggjort i tirsdag viste, at næsten halvdelen af LGBT+-personer i Danmark har oplevet diskrimination inden for det seneste år.

 

Tjek os ud

Nyheder

Annonce

Bedste hotelmorgenmad i København

Er morgenmad virkelig det nye “sort”?

Nogle siger, at morgenmad er det vigtigste måltid på dagen, men graver man efter bevis for dette, ...

Hotel Skovly - en perle på Bornholm 

Endnu en påskeferie er bag os. Folk har forskellige præferencer, når det kommer til hvordan og hvad de bruger ...

Hotel Skovly ligger i nærheden af Rønne og er let fremkommeligt uanset om man bruger den offentli...

Onkel Reje er i topform i årets Cirkus Summarum

Cirkus-hit for hele familien

Cirkus Summarum har 15 års jubilæum i år, og det fejers med en vellykket tur tilbage til barndomslandet.

9. jul

P!nk leverer varen, selv når hun ikke er på toppen

Selv når hun ikke er i topform, er P!nk alligevel god. Ikke bare god, men megagod.

7. jul
Der er knald på farverne i årets vitale komedie i Grønnegårdsteatret.

Vild Wilde i Grønnegårdsteatret 

Oscar Wildes bidske komedie En Ideel Ægtemand har fået en både visuel og tekstlig opdatering, og det er for de...

29. jun
Det er Klods Hans og især hans to brødre, der gør balletten Klods Hans til en succes på Pantomimeteatret i Tivoli.

Ballet for hele familien

Tivoli Balletteater har lige haft premiere på deres helt nye royale ballet Klods Hans med Dronning Margrethe s...

24. jun