Foto SF Studios

’Last Seen Alive’ handler om dit værste mareridt, men på en uoriginal og uinspirerende måde

Af Kåre Lund Rasmussen 21. juli 2022

Thrilleren Last Seen Alive er instrueret af Brian Goodman og har machomanden Gerard Butler, kendt fra filmene 300 (2006) og Gods of Egypt (2016), i hovedrollen. Filmen varer 1 time og 35 minutter og har premiere den 21. juli i biografer over hele landet.

Last Seen Alive starter uden yderligere indledning med en mistænkt i politiets varetægt – en person, vi forstår, har begået en alvorlig forbrydelse, idet han udbryder, at kvinden, som han har bortført, er død. Filmens puslespil er tilsyneladende allerede lagt, og vejen dertil bliver filmens hovedfokus: The manhunt.

Hovedpersonen, Will Spann (Gerard Butler), der er en rig ejendomsspekulant, skal stå for den civile del af jagten. Han har arbejdet hårdt for at vise samfundet, han kunne lykkes, men har på vejen dertil negligeret sit ægteskab med Lisa (Jaimire Alexander). I håbet om at finde hinanden igen ønsker Lisa en pause, som hun vil tilbringe hos sine forældre, men kort inden ankomsten gør de et stop på en tankstation, hvor hun forsvinder sporløst. Myndighederne nøler en anelse med at reagere og mistænker endda Will for selv at stå bag. Will tager derfor sagen i egen hånd uden den brutale erfaring, det viser sig at kræve.

Oplægget kender vi fra andre film, hvor plottet kredser om bortførelse at nogens elskede, og hvad det kan drive de efterladte til at gøre. Bedst kendt er måske filmserien Taken (2008) med Liam Neeson, der har gjort det til sin levevej at levere film på stribe, hvor han jagter forbrydere, der bortfører hans familie.  

Af mere originale film indenfor genren har vi Gone Girl (2014), hvor Ben Affleck i rollen som Nick Dunne havner som hovedmistænkt, da hans kone pludselig forsvinder. En meget seværdig film med et twist til sidst, der løfter genren fra ren følelsesporno til dygtigt filmhåndværk.

Hvor ligger Last Seen Alive i det spektrum mellem koncept og originalitet? Den henter sin inspiration til maskulin, fandenivoldsk selvtægt fra Taken og sin konflikt med myndighederne fra Gone Girl. Det er altså set før. Dertil kommer, at Last Seen Alive ikke er en særlig god kopi. Men vil du i biografen, og skal det være en hæsblæsende thriller indenfor bortførelsesgenren, hvor du kan slå hovedet fra for en kort stund, så ligger Last Seen Alive lige for.

Se traileren her

 

Tjek os ud

Film

Annonce

Tag på rejsemesse og få inspiration 

2022 var året, hvor vi næsten havde lagt coronaen bag os, og med en fifty-fifty fordeling på at nogle stadig h...

Vi har for længst lagt sommeren bag os, og det kan på sin vis være trist nok, men man siger ...

Hvor meget rejser du?

At komme væk fra hverdagens stress et par dage, søgen efter den første sol i foråret, eller den sidste sol i e...

Det er ved at være seks år siden, vi sidst spurgte jer læsere om jeres rejsevaner, og s&arin...

Det lykkedes at få skabt et fint dystopisk fremtidsbillede på Husets Teater, men der er ikke meget andet i forestillingen A Play.

Dystopisk tristesse

På Husets Teater har man lukket dørene op for et samarbejde med Dansehallerne og den koreografiske gruppe Inst...

23. nov

Harry Styles stråler som 'My Policeman' i et homofobisk Efterkrigseuropa  

Med VM i Qatar bliver vi for tiden mindet om vigtigheden af menneskets frihed og værdighed. Især når det ikke...

22. nov
Der er godt kan i skørterne i Miles Hoares friske koreografi til West Side Story på Operaen.

Musicalhit i Operaen

Det Kongelige Teater har sikret sig en succes med Thomas Bendixen og Miles Hoares moderne og flotte udgave af ...

19. nov
Det er i de store fælles shownumre at årets forestilling virkelig imponerer.

Julespas i højt humør

Årets Crazy Christmas Cabaret er en af de bedste i lang tid med især et forrygende hold af yngre spillere. 

16. nov