Meyerheim og Kim privat på væg, Foto Warner Bros Ulrik Gedsted og privat DR

Schumacher er tilbage på skærmen - men ganske kedeligt program

Af Tejs Ellesøe 28. december 2022

Danmarks mest legendariske hurtigsnakker, Kim Schumacher, vender for en kort stund tilbage på skærmen, når DR åbner sender programserien “Kim Schumacher - i alle regnbuens 80'er farver”.

Den 28. december havde Danmarks Radio premiere på fire afsnit om speedsnakkeren Kim Schumacher, som forlod os i en alt for tidlig alder en sommerdag i 1990. Hvis Kim have levet i dag, ville han være 73 år, og forstil dig lige en 73-årig hurtigsnakker.

I en grå tid med krig og krise i verden dukkede den farverige Kim Schumacher op på skærmen, men før dette startede han på radioen hos DR, hvor han havde programmer som “Pop”, “Klubland”, “Studio” med flere. Herfra røg han direkte i TV, hvor han debuterede som VJ i Wikke og Rasmussens programmer “Fredag i farver” – bestemt et frisk pust i datidens TV. Herfra fik han sine egne programmer “Harakiri”, et musikprogram, og quizprogrammet “Labyrint”. Folket elskede det friske pust, men ikke alle i DR’s ledelse kunne lide den nye stil.

Kim Schumacher var bestemt forud for sin tid. Han fik inspiration fra sine ture til New York, og han bragte den amerikanske kultur direkte ind i de danske stuer til hr. og fru Danmark.

En af hans indledningsreplikker til Labyrint var: “Jeg er Kim Schumacher, manden med så mange jern i ilden, at den er gået ud”. Og han var en mand med mange jern i ilden, han var freelance i DR fra 1982 til 1990, og ved siden af dette anmeldte han film og skrev også i det homo-erotiske magasin Cock.

Programserien på DR bliver fortalt af forfatterne til bogen “Dem jeg elsker elsker jeg: Kim Schumachers mange liv, Rolf Christensen og Simon Lund. Det hele er krydret med indslag fra venner og veninder, radiovært Katrine Ring og de tidligere TV-værter Jarl Friis-Mikkelsen og Michael Meyerheim.

I de fire programafsnit “Posten fra fremtiden”, “Du er god nok, som du er”, “Edderhylme høvl på virkeligheden” og “Lynlåsen ned”, får vi et overfladisk kig ind i Kim Schumachers verden, men der er ikke noget, vi ikke har hørt og set før, og det gør desværre programmerne ganske kedelige – man kunne godt have ønsket sig et lidt mere dybdegående program.

Programmerne kan ses på DR, men de kan mest anbefales til folk, der ikke kender meget til den store Kim Schumacher, eller hvis man bare vil have et gensyn. Serien får desværre kun 2 stjerner herfra.

 

Tjek os ud

Film

Annonce

Bedste hotelmorgenmad i København

Er morgenmad virkelig det nye “sort”?

Nogle siger, at morgenmad er det vigtigste måltid på dagen, men graver man efter bevis for dette, ...

Hotel Skovly - en perle på Bornholm 

Endnu en påskeferie er bag os. Folk har forskellige præferencer, når det kommer til hvordan og hvad de bruger ...

Hotel Skovly ligger i nærheden af Rønne og er let fremkommeligt uanset om man bruger den offentli...

Sofie Pallesen og Anton Hjort er de helt rigtige til at formidle Jon Fosses børnebog Kant på Parkteatret i Frederikssund.

Ud over kanten

Park Teatret har haft premiere på den fine forestilling Kant – om en dreng, der undres over universets uendeli...

18. apr
Ulla Henningsen og Waage Sandø er forrygende gode i den mindre gode komedie Nye Tider på Folketaetret.

Komedie uden kant

Folketeatret har Danmarkspremiere på den amerikanske feel-goodkomedie Grand Horizons, som på dansk er blevet t...

18. apr
Trine Pallesen sammen med det gode orkester i forestillingen Ta' mig som jeg er om Grethe Ingemann.

Hyggelig Grethe Ingmann forestilling i Tivoli

Man kan lige nå det i aften, hvis man vil have en hyggelig og nostalgisk aften i selskab med Trine Pallesens f...

18. apr
Det er et herligt musikalsk hold der er på scenen i kabareten

Kun det bedste er godt nok

Den rigtigt gode idé med Kunstnerkabaret på Riddersalen fortsætter flot med den nyeste forestilling. 

10. apr