FotoEurovision.tv

Reiley: Vi har et af de bedste shows i årets Eurovision 

Af Elvir Pelešević 5. maj 2023

Prøverne til årets Eurovision Song Contest er i fuld gang. Den 25-årige færing Reiley er også med i Liverpool, hvor han skal prøve at sikre Danmark finalepladsen for første gang siden 2019. Vi har fanget ham til et kort interview imellem prøverne. 

I februar år vandt Reiley, der i virkeligheden hedder Rani Petersen, Dansk Melodi Grand Prix med sangen “Breaking My Heart”. Selv om Reiley formentlig dengang var et ukendt navn for mange danskere, havde den unge færing, der voksede op i Thorshavn, skabt sig et pænt stort navn på TikTok. Siden han tilbage i 2019 uploadede sin første video på platformen, er hans følgerskare vokset støt, og i dag når hans videoer ud til næsten 11 millioner følgere.

I 2021 udgav Reiley sin debutsingle “Let It Ring”, som i dag er hørt over fire millioner gange på Spotify. Siden har han udgivet en række singler, heriblandt “YOU”, “Superman” og “blah, blah, blah.” Lige nu befinder Reiley sig i Liverpool, hvor prøverne i årets Eurovision Song Contest er i fuld gang. Vi har stillet ham en række spørgsmål om bl.a. hans oplevelse af verdens største musikkonkurrence og alt det, der følger med, samt hans forventninger til Eurovision. 

XQ28.DK: Hvordan går forberedelserne i forhold til din deltagelse i Eurovision? Jeg kan se, at du har deltaget i flere Eurovisionskoncerter. Hvordan var det? Hvad lærte du af at deltage i koncerterne?

Reiley: Forberedelserne går rigtig godt. Og Eurovision pre-festerne var så sjove. Meget stressende, men meget sjove! Det gav mig meget selvtillid til at optræde med sangen foran et live publikum.

XQ28.DK: Hvor langt er i kommet med udarbejdelsen af sceneshowet? DR’s underholdningschef Erik Struve har tidligere skrevet, at vi i år kan forvente noget helt anderledes fra Danmark end det, vi plejer at se på scenen. Noget stort. Kan du løfte bare lidt sløret for indholdet af sceneshowet? 

Reiley: Det bliver helt sikkert meget anderledes end den danske optræden. Vi har lige haft vores første prøve, og det gik ret godt. Der er altid mange ting at rette efter den første prøve, men generelt set meget godt!

XQ28.DK: Hvad glæder du dig mest til i forhold til din deltagelse i Eurovisionen?

Reiley: Jeg glæder mig mest til at optræde live på den store scene! Det er altid den bedste del.

XQ28.DK: Hvad er det, der gør dig mest nervøs i forhold til at deltage i Eurovision? 

Reiley: Helt klart når tingene ikke går efter planen. Vi havde nogle tekniske problemer før den første prøve, og det er altid nervepirrende.

XQ28.DK: Har du hørt nogle af de sange, der deltager i årets Eurovision, og hvem er dine favoritter?

Reiley: Ja, jeg tror jeg har hørt dem alle nu! Jeg synes, det er et stærkt line-up i år, og det bliver spændende at se alles shows!

XQ28.DK: Hvordan vurderer du dine chancer for at komme videre til finalen? Og hvad er din egen succeskriterie i forhold til årets Eurovision? 

Reiley: Det er svært at sige, for det er altid op til seerne på showdagen. Forudsigelserne er aldrig særlig nøjagtige, fordi den "almindelige seer" ikke følger Eurovision, før det er på TV. Vi har helt bestemt givet alt hvad vi har i showet, og jeg tror, Danmark har et af de bedste shows i år!

Reiley har efter vores interview allerede haft sin anden prøve, som ser ud til at have gået godt. Da journalisterne i år har fået begrænset adgang til prøverne og kan først være med fra næste uge, kan vi ikke rigtig fortælle meget mere end det vi kan læse på Eurovisonens officielle hjemmeside Eurovision.tv. I vores galleri kan du se billederne fra Reileys anden prøve fra i torsdags.

Reiley skal optræde i den anden semifinale, som er på programmet den 11. maj. Her skal han dyste mod deltagere fra 15 andre lande om at indlæse 10 billetter, der giver adgang til den store finale to dage senere. Vi krydser fingre for at Reiley kvalificerer sig til finalerunden, som Danmark ikke har været en del af siden 2019. 

 

Tjek os ud

Interviews

Annonce

Bedste hotelmorgenmad i København

Er morgenmad virkelig det nye “sort”?

Nogle siger, at morgenmad er det vigtigste måltid på dagen, men graver man efter bevis for dette, ...

Hotel Skovly - en perle på Bornholm 

Endnu en påskeferie er bag os. Folk har forskellige præferencer, når det kommer til hvordan og hvad de bruger ...

Hotel Skovly ligger i nærheden af Rønne og er let fremkommeligt uanset om man bruger den offentli...

Det er i sær i scenerne med de erfarne pantomimeartister at balletten Snedronningen fungerer allerbedst. Her er Allan Clausen i gang som balletdrømmende bedstemor.

Årets bedste juleballet er i Tivoli

Snedronningen med Tivoli Balletteater tager titlen som årets bedste juleballet i det københavnske balletudbud....

5. dec

Maria Callas: The revivalist #1

XQ28’s opera- og Callas-ekspert Idia Legray byder læserne velkomne til første afsnit af en Callas-adventskalen...

3. dec
Der er godt gang i den lyserøde farvelade i Nøddeknækkeren på Det Kongelige Teater, heldigvis kan danserne bære det. Her er det Tobias Praetorius som dansende polkatsang.

Nøddeknækkeren reddes af sikker dans i anden akt

Det Kongelige Teater har igen kastet balletten på scenen i et utal af Nøddeknækker-forestillinger i december, ...

1. dec
Der fuld knald på julestemning og spilleglæde hos de medvirkende i Eventyrteatrets Et Juleeventyr.

Børnene stråler i et fladt juleeventyr i Tivoli

Eventyrteatret har produceret forestillinger siden 1992 og har altid leveret højt niveau hos de medvirkende bø...

29. nov