”Jeg elsker homoseksuelle fans.”

Af Michael Andersen 5. november 2019

Den svenske popstjerne, Benjamin Ingrosso, gav en forrygende koncert i København i søndags, så aarhusianerne kan godt glæde sig til fredag den 8. november hvor han går på scenen i Train.

Benjamin Ingrossogav, Foto Sandra Thorsson

Som søn af den svenske sangerinde Pernilla Wahlgren er den nu 22-årige Benjamin Ingrosso vokset op under mediernes bevågenhed. Som barn og teenager medvirkede han i flere musicals og deltog i det svenske børne-MGP i 2006. Musikkarrieren startede for alvor med udgivelsen af singlen Fall In Love i 2015 og siden da har karrieren bare taget fart med deltagelse i Eurovision i 2018 og udgivelse af det kritikerroste og guld-sælgende debutalbum, Identification, samme år.

I Sverige hyldes han som en af tidens største stjerner og efter at have bevidnet hans første koncert i Danmark søndag den 3. november i Lille Vega er XQ28s anmelder da heller ikke i tvivl: Benjamin Ingrosso er en født entertainer med potentiale til at blive en stor stjerne på pophimlen.

Han stod alene forrest på scenen med bandet gemt væk i baggrunden og dansede og charmerede sig igennem det cirka en time lange popbrag. 

Publikum var med lige fra det fængende åbningsnummer, So Good So Fine When You’re Messing With My Mind, til den festlige finale med All Night Long. De unge piger der udgjorde en stor del af publikum, sang og dansede med på alle hit-sangene, og selv de mange voksne mænd blandt publikum havde store smil på læben da showet var slut og den sexede Benjamin var danset af scenen.

Dagen efter mødte XQ28 Benjamin Ingrosso på Imperial Hotel til en snak om hele hans karriere, og her lagde han samme ungdommelige energi for dagen som til sit show: Spørgsmålene blev besvaret hurtigt, kort og kontant. Der blev berørt mange forskellige emner hvor Benjamin bl.a. fortalte at han har masser af homo-venner og - bekendtskaber, og at han også selv oplevede koncerten i Lille Vega som ”fantastisk” og ”over mine forventninger.”

Sangen Spotlights fra dit Identification album fortæller ombegyndelsen af din karriere. Du var 15 eller 16 da du lavede din debutsingle, og du har lavet mange imponerende popsange siden da. Hvad er din kreative proces? Dukker sangene bare op i dit hoved?

Ja. Jeg skriver en masse af mine sange i en enkelt session hvor det starter ved middagstid og slutter når sangen er færdig. Alle de melodier der opstår i mit hoved, opstår for eksempel når jeg spiser frokost, eller når jeg vågner op, eller når jeg går i seng, eller når jeg er ude at feste. De dukker hele tiden op i mit hoved. Så, ja.

Hvad fik dig til at deltage i den svenske Melodifestivalen i 2017 med sangen Good Lovin'?

Det var faktisk ejeren af mit pladeselskab – han fortalte mig at det var en god idé at deltage. Han sagde bare at jeg selv kunne vælge en sang, og at det var en stor mulighed for mig til at nå ud til et større publikum med min musik. Jeg valgte Good Lovin' fordi jeg virkelig elskede den sang på det tidspunkt.

Du fik en femteplads, og derefter gav du det en ny chance i 2018 med Dance You Off. Hvad fik dig til at deltage igen?

Det var også chefen for mit pladeselskabs idé. Men han har altid ret. Det første år med Good Lovin' var mig der viste minesangskriver-færdigheder – at jeg kunne skrive sange. Det andet år viste mere kunstnersiden af mig.

Jeg læste at din mor også har deltaget i Melodifestivalen.

Ja. Et par gange. Da hun var yngre.

Så hvad syntes hun da du vandt i 2018?

Hun var overvældet. Hun græd hele tiden.

Og så deltog du i Eurovision Song Contest. Du fik en syvende plads hvilket er ret godt gået. Nu hvor det hele er over et år siden, hvad er så dine tanker om at have deltaget?

Det var sjovt. Det var en oplevelse. Jeg lærte meget af det. Det var et cirkus. Jeg vil huske det i lang tid. Det var to uger medinterviews hele tiden. Jeg var lidt træt efter de to uger, men det var sjovt at optræde på den store scene foran tusinder af eurovisionfans. De var venlige mod mig.

Ville du deltage i Melodifestivalen igen eller er det et "been there, done that" lukket kapitel?

I øjeblikket er det en ”been there, done that" ting, men som sangskriver kunne jeg helt sikkert bidrage igen. Det gjorde jeg faktisk i år. Jeg skrev en sang til en ung fyr ved navn Bishara. Han kom på andenpladsen. Så, som sangskriver: Helt sikkert. Men som kunstner: Ikke i øjeblikket.

En masse bøsser føler meget lidenskabeligt for Eurovision Song Contest, og jeg bemærkede at der var en masse bøsser til dit show i København i går aftes. Hvordan er din oplevelse med homoseksuelle fans?

Jeg elsker homoseksuelle fans. De er fantastiske. Det er faktisk ren kærlighed. De er meget dedikerede. Du ved; de kender hver eneste sang, og de er som regel meget venlige.

Der var også mange unge piger.

Ja. De er også meget søde.

Jeg læste at din familie har en reality TV-serie, Wahlgrens verden, og at du blev træt af at deltage i den?

Nej, ikke træt af den – jeg havde bare ikke tid fordi jeg plejer at skrive alle mine sange i samme tidsrum (som optagelserne). Jeg flyver frem og tilbage til L.A. en del. Jeg bor ikke derhjemme længere så jeg er ikke en del af showet så meget mere.

Kører den stadig?

Ja, den er stor i Sverige. Det er min mors og min søsters show. De gør et stort stykke arbejde.

Efter at være vokset op i rampelyset, hvad er så dit niveau af berømmelse i Sverige? Kan du gå ned ad gaden eller gå på natklubber med dine venner?

Ja, selvfølgelig. Folk kigger meget og de siger ”hej.” De vil gerne tage fotos, men de er normalt ret venlige så det er ikke et problem.

Jeg læste at du kan lide at se superheltefilm. Så er du en marvel- eller en DC-fan?

Jeg er en marvelfan i øjeblikket for DC har ikke lavet gode film længe med undtagelse af Jokeren.

Så hvem er din yndlingssuperhelt?

Fra Marvel vil jeg sige Iron Man. Jeg synes Robert Downey Jr. er en utroligt god skuespiller.

Du er meget ærlig i din sangskrivning. Hvis man lytter til dit Identification album, får man en ret god idé om hvad du går ud på. Dine sange er blevet sammenlignet med 70er-disco, men jeg hører også en masse nutidige pop-indflydelser i dine sange. Så hvilke musikere eller popstjerner inspirerer dig?

Alle fra Aretha Franklin til David Foster, Toni Braxton, George Michael, Julio Inglesias. En masse ”old school”. Når det kommer til halvfjerdserne, er det Earth, Wind and Fire og Bee Gees.

Du sang Lionel Richies All Night Long i aftesHvad fik dig til at spille den?

Jeg lavede et samarbejde med Spotify. De har en ting i Sverige kaldet Spotify Singles hvor du laver en cover af en sang du kan lide, og jeg valgte All Night Long. Den blev et ret stort hit i Sverige og også uden for Sverige. En masse af de yngre fans har ikke hørt originalen. De kender kun min cover. 

Hvis jeg skulle vælge en yndlingssang fra dit album, ville det være I Wouldn’t Know. Og du spillede en meget bevægende, næsten acapella udgave af sangen til koncerten. Hvad fik dig til at ændre arrangementet?

Jeg ved det ikke. Jeg tror bare jeg var lidt træt af den oprindelige udgave, og jeg ville bare synge –slippe følelserne fri på scenen og bare lave en helt anden version.

Har du nogen sange som du især nyder at spille live?

Den svenske sang Tror du att han bryr sig – den sidste sang før All Night Long. Den sang er noget særligt for mig. Også All Night Long. Og I’ll Be Fine Somehow – en følelsesmæssig sang at synge.

Lige før Tror du att han bryr sig spillede du en meget funky sang der fik alle til at danse og synge.

Paradise. Det er et samarbejde med en fransk Duo kaldet Ofenbach. Det var et stort hit i Frankrig. 

Alle sang også med på Costa Rica. Vil den single være på dit næste album?

Ja, det er den første single fra albummet.

Du spillede også to nye sange, Finally All Mine og Not Anybody’s Faultsamt din næste single The Dirt. Hvornår udkommer alle disse sange?

Næste år. 2020. The Dirt bliver forhåbentlig udgivet i januar – om bare to måneder.

Du spiller i Århus på fredag. Vil setlisten være den samme?

Den samme. Vi har ikke tid til at omarrangere noget, så publikum vil forhåbentlig blive lige så glade og tilfredse som dem i København.

For yderligere info og billetter til koncerten i Aarhus fredag den 8. november, kig her.

 

Tjek os ud

Interviews

Annonce

Bedste hotelmorgenmad i København

Er morgenmad virkelig det nye “sort”?

Nogle siger, at morgenmad er det vigtigste måltid på dagen, men graver man efter bevis for dette, ...

Hotel Skovly - en perle på Bornholm 

Endnu en påskeferie er bag os. Folk har forskellige præferencer, når det kommer til hvordan og hvad de bruger ...

Hotel Skovly ligger i nærheden af Rønne og er let fremkommeligt uanset om man bruger den offentli...

Madame Butterfly er kommet på museum i den nye udgave af Puccinis opera på Operaen.

Hjerne over hjerte

Floris Vissers produktion af "Madame Butterfly" forrykker det dramatiske fokus og opnår dermed det modsatte ...

27. feb
En af de sjove scener i Avenue Q hvor to roomates synger om at være til mænd.

Dukkerne hitter igen i Fredericia

Avenue Q er tilbage på Fredericia Musical Teater, og den nu 20 år gamle forestilling kan stadig more et modern...

26. feb
Turandot på Malmø Opera er en flot opsætning.

Malmö Opera leverer med “Turandot” endnu en træfsikker opsætning

Trods uberettiget negativ omtale i Politiken er Malmö Operas produktion af Puccinis “Turandot” meget vellykk...

24. feb
Der bliver svedt igennem af de tre medvirkende i den hæsblæsende teaterleg Verdensherskerne på Mungo Park.

Bliv klogere på mennesket i Allerød

Mungo Park serverer hele menneskehedens historie gennem de sidste 200 millioner år i et forrygende tempo og me...

23. feb