Moody

Af Christian A. 9. november 2017

Moody er et stjerneskud på den danske musikscene og har fornyligt frigivet sin seneste singel ”Taboo”. Vi tog en snak med hende om alt fra karriere og kærlighed til at være homoseksuel på den danske musikscene.

Foto Pressefoto

Tjek Facebook

Lyst til Moody her

En tirsdag aften, lige ved søerne,  mødte vi en komet på den danske stjernehimmel, den unge kunstner Moody. I en alder af 23 har hun formået at komme i DR’s Karrierekanon sammen med andre lovende danske kunstnere. 

Inspiration og ulykkelig kærlighed
Jeg bliver konstant inspireret. Jeg henter inspiration fra mange forskellige ting, dog mest fra mit private liv. Generelt har jeg altid været et kreativt menneske som er vant til at udtrykke mig. Jeg plejer at skrive dagbog for at holde styr på mine tanker og sætte ord på mine følelser. Inspirationen kommer fra alt som bylivet, ulykkelig kærlighed og seksuelle erfaringer, en kombination af alle de fede og svære ting igennem livet.

Sangen ” This is for U” som var starten på det hele, handler om det største brud jeg er gået igennem. Det var den sværeste tid, men nu er det det bedste der er sket. Hvis jeg ikke var gået igennem det brud med min ekskæreste havde jeg aldrig skrevet den sang. Det var sådan en fucked-up situation hvor mig og min eks fornyeligt havde slået op og på vej hjem fra en bytur fandt jeg ud af at min eks var begyndt at date min anden eks. What the the odds. Nogle gange er verden simpelthen så lille, og på daværende tidspunkt var det som om hele min verden brød sammen. Men uden det skal lyde som en total kliche  var det værste der var sket og nu er det, det bedste der er sket, for det kickstartede min karriere. 

På ep’en ”Golden Souls” producerede jeg selv alt. Det var vigtig at alt havde den rigtig lyd og tone. Det melankolske fyldte meget pga. bruddet med min eks. Det er sjovt når man tænker tilbage, hvordan det ligesom har været soundtracket på mit liv. Nu er jeg ovenpå igen, klar til livet og til at fest – det er mit nye soundtack! Derfor er min musik mere electro-pop nu end den var på Golden Souls.

Vi er alle mennesker
Mens jeg voksede op i den nordlige del af Sjælland hvor alt er lidt mindre, har jeg altid følt mig lidt anderledes. Da jeg var helt lille havde jeg et drenget look med kort hår, og mine forældre kunne aldrig få mig i en kjole. Tingene ændre sig i mine tidlige teenageår hvor jeg mildest talt var en ArtoPop-dulle med langt lyst hår og D&G trøje. Det er grineren når man tænker tilbage på det nu. 

Da jeg sprang ud som 16-årig ændrede tingene sig. Jeg klippede mit hår kort og fik et mere street look hvor jeg føler mig tilpas i det jeg har på. Det hele kom nok egentlig som en meget naturlig proces. Når det er sagt har jeg altid været 100% mig selv og har altid fået super meget støtte fra min familie og mine venner. De har sgu altid været der for mig.  Jeg tænker tit på at tingene ændrer sig så hurtigt, og at de som skal springe ud nu, har det lidt nemmere fordi folk generelt bliver mere og mere åbne. Det jo super fedt. Hvis jeg skulle give et råd til mig selv da jeg var 16 år gammel, er det nok at stå 100% ved den man er – man er sgu god nok – og så at være sikker på sine valg så man ikke ender med at såre nogen.

Det udtrykkes også i min musik. Jeg elsker den jeg er og står ved mig selv. Der er intet at lægge skjul på. Jeg ser først og fremmest mig selv som et menneske, og det er det vi i bund og grund alle sammen er: vi er alle mennesker. Det kunne være fedt hvis vi bare alle kunne have det fuckingfedt, hvis alle kunne være med. Det er målet. Derfor synger jeg selvfølgelig også om piger i mine tekster. Alt andet ville være underligt for mig, men målet er at ramme bredere og håbe at alle kan relatere til mine tekster. 

Først Danmark, så resten af verden.
Spotlyset har ramt mig og det føles fantastisk, jeg nyder hvert sekund. Det er fedt at komme ud til et bredere publikum og få mere opmærksomhed. Jeg brænder for at komme ud med min musik og synes jeg rammer et hul på den danske musikscene: en homo electro-pop kunstner der har en anden lyd. 

Der er kommet fart på efter at jeg har signet med Universal hvor jeg har et helt team bag mig. Det giver mig mulighed for at komme ud over kanten. De er så dygtige på Universal og hjælper mig, så jeg kunne ikke ønske mig mere. Jeg får en masse fed, positiv feedback hvilket er super overvældende og en ren blessing. Når man tænker på at jeg kun har lavet musik i lidt over et år, syntes jeg allerede jeg er kommet langt. Jeg ser det som en rejse jeg lige har påbegyndt. Man kan jo også se hvordan en kunstner som Rihanna har udviklet sig gennem tiden. Hun er for syg, den fedeste stil og så fed musik som har ændret sig fuldstændigt siden hun begyndte. Det ville være for nice en dag at få lov at varme op for hende. 

Så i fremtiden kan I forvente en mere international lyd da jeg skal ud over Danmarks grænser. Jeg arbejder hårdt på min nye EP som forhåbenligt snart udkommer, så der er noget at se frem til. Jeg føler og håber virkelig at jeg har det potentiale. Det handler bare om at arbejde sygt hårdt og have de rigtige kontakter. Det er også fedt at se at så mange nordiske kunstnere er begyndt at bryde igennem internationalt. Det satser jeg selvfølgelig  på også at kunne en dag. 

Min nyeste singel ”Taboo” har allerede en mere international lyd og meget mere elektro-pop klang end ”Golden Souls”. Sangen handler om forbudt kærlighed og om at bryde et Taboo, tage på Gay klub og ha det sjovt. Der skal sgu være plads til alle om man er homo eller hetero. 

Københavnerlivet
Lige nu er København byen for mig, og jeg kunne ikke forstille mig at bo noget andet sted. København er en meget fri by, og man bliver ikke bare sådan lige dømt på gaden. Det er fedt at komme ud og møde nye mennesker, se nye steder og finde de fede fester. Jeg har sgu været meget i byen. Engang var det hver weekend og tit både torsdag, fredag og lørdag.  Jeg elsker at gå i byen, selvom jeg er meget mere bartypen. Jeg kan bedst lide at sidde og drikke en øl og kunne snakke med nye mennesker. Det er fedt at der er så mange steder i København, selvom det tit ender med de steder man kender som Cosy, G.a.y og masken. Der er sgu altid en fest. 

Watch out, Moody is on her way
I fremtiden håber jeg at få et gennembrud på den internationale scene. At sidde i en tourbus som kører verden rundt med det fedeste show, spækket med dansere, de bedste musikere og et kæmpe show. Man har vel lov at tænke stort. Til den tid vil Rihanna varme op til mig som tak for at jeg varmede op for hende ;) 

Ud af døren smutter Moody, og vi takker for et godt interview. Alt i alt er Moody en  fremadstormende electro-pop kunstner som har den helt rigtig klang. Hun er et frisk pust på den danske musikscene, og hun har helt sikkert hjertet på rette sted. Fremtiden ligger åben for Moody, og vi er ret sikre på at det her bliver stort – rigtigt stort.

Held og lykke til Moody 

 

 

 

 

 

Tjek os ud

Interviews

Annonce

Bedste hotelmorgenmad i København

Er morgenmad virkelig det nye “sort”?

Nogle siger, at morgenmad er det vigtigste måltid på dagen, men graver man efter bevis for dette, ...

Hotel Skovly - en perle på Bornholm 

Endnu en påskeferie er bag os. Folk har forskellige præferencer, når det kommer til hvordan og hvad de bruger ...

Hotel Skovly ligger i nærheden af Rønne og er let fremkommeligt uanset om man bruger den offentli...

Madame Butterfly er kommet på museum i den nye udgave af Puccinis opera på Operaen.

Hjerne over hjerte

Floris Vissers produktion af "Madame Butterfly" forrykker det dramatiske fokus og opnår dermed det modsatte ...

27. feb
En af de sjove scener i Avenue Q hvor to roomates synger om at være til mænd.

Dukkerne hitter igen i Fredericia

Avenue Q er tilbage på Fredericia Musical Teater, og den nu 20 år gamle forestilling kan stadig more et modern...

26. feb
Turandot på Malmø Opera er en flot opsætning.

Malmö Opera leverer med “Turandot” endnu en træfsikker opsætning

Trods uberettiget negativ omtale i Politiken er Malmö Operas produktion af Puccinis “Turandot” meget vellykk...

24. feb
Der bliver svedt igennem af de tre medvirkende i den hæsblæsende teaterleg Verdensherskerne på Mungo Park.

Bliv klogere på mennesket i Allerød

Mungo Park serverer hele menneskehedens historie gennem de sidste 200 millioner år i et forrygende tempo og me...

23. feb