Der er mange fine karakterer i Det Lille Teaters forestilling Bi Omkring, men de svaner lidt en historie at summe rundt i., Foto Emilia Therese

På besøg hos bierne

Af Per Lundsgaard 5. oktober 2023

Det Lille Teater tager publikum på besøg i biernes verden i en forestilling, der løfter lige lovligt meget pegefinger og sætter moralen foran dramaet.

Titel:
Bi Omkring

Teater:
Det Lille Teater

Spilleperiode:
Frem til 26. november

Bierne summer i haven hos Ane Helene Hovbys unge kvinde, der er godt i gang med at fjerne ukrudt og unødvendige blomster på afveje, for hun vil have fred og orden i haven. Bevæbnet med insektspray går hun på jagt efter de summende flyvere, men pludselig kommer hun til at indtage lidt af egen gift, og hun ender lige midt i bikuben som et af de små væsner, hun ellers er i gang med at udrydde. 

Hernede i bi-land møder hun forskellige bier på vej i deres livscyklus. Hun møder en kæk drone, får en ny ven og andre sjove væsner, inden hun står ansigt til ansigt med selveste Dronningen. 

Dronningen er bekymret over den manglende føde og mulighed for bestøvning, da alt er fjernet i haven, så de mange bier må på farlig langfart for at få livet til at fungere. Langsomt opdager den forvandlede bi-kvinde, at naturen måske har brug for at få lidt ro og få lov til at gro, og måske er bierne slet ikke så irriterende som f.eks. de mere frække hvepse, som også kommer på besøg i bikuben for at stjæle honningen. 

Kamilla Bach Mortensen og Camilla Hübbe har skabt en forestilling, der har sine sjove øjeblikke, men også vil forklare så meget, at de mindste publikummer står af. Der blev ikke grinet så meget under forestillingen, og det virker, som om den morale og den lærdom, man gerne vil give med videre, står i vejen for at fortælle en sjov historie. 

Alice Carreri har ellers skrevet nogle fine sange, og de tre skuespillere, der udover Ane Helene Hovby i den gennemgående rolle som kvinden med haven, tæller Brian Hjulmann og Jela Natius Abilgaard, som diverse bier og en enkelt hveps gør hvad de kan for at give liv i den lidt stive tekst og historie. 

Der er herligt befriende miks i kønsroller, og de er alle tre gode til at holde de små børn fanget med hjælp fra Johanne Eggerts flotte scenografi. 

Tjek os ud

Andet

Annonce

Bedste hotelmorgenmad i København

Er morgenmad virkelig det nye “sort”?

Nogle siger, at morgenmad er det vigtigste måltid på dagen, men graver man efter bevis for dette, ...

Hotel Skovly - en perle på Bornholm 

Endnu en påskeferie er bag os. Folk har forskellige præferencer, når det kommer til hvordan og hvad de bruger ...

Hotel Skovly ligger i nærheden af Rønne og er let fremkommeligt uanset om man bruger den offentli...

Alle før en! Hedder årets vellykkede revy på Amager.

Amagerrevyen er lokal revy af den bedste slags

Igen i år charmerer Amagerrevyen sit publikum med skøn lokal forankring.

26. apr
Sofie Pallesen og Anton Hjort er de helt rigtige til at formidle Jon Fosses børnebog Kant på Parkteatret i Frederikssund.

Ud over kanten

Park Teatret har haft premiere på den fine forestilling Kant – om en dreng, der undres over universets uendeli...

18. apr
Ulla Henningsen og Waage Sandø er forrygende gode i den mindre gode komedie Nye Tider på Folketaetret.

Komedie uden kant

Folketeatret har Danmarkspremiere på den amerikanske feel-goodkomedie Grand Horizons, som på dansk er blevet t...

18. apr
Trine Pallesen sammen med det gode orkester i forestillingen Ta' mig som jeg er om Grethe Ingemann.

Hyggelig Grethe Ingmann forestilling i Tivoli

Man kan lige nå det i aften, hvis man vil have en hyggelig og nostalgisk aften i selskab med Trine Pallesens f...

18. apr