Ganløse Kro kan igen byde på festlig revyaften med god mad i sommeren 2021., Foto Ganløse Kro

Lang revyaften i Ganløse

Af Per Lundsgaard 14. juni 2021

Man glæder sig altid til Ganløse Revyen - til dels maden og til dels den hyggelige revy med den helt specielle tætte stemning som måske kunne være svær at frembringe midt i corona-restriktioner med afstand. 

Titel: Ganløse Revyen 2021

Teater: Ganløse Kro

Spilleperiode: 13. juni - 27. august

Man sidder stadig tæt i den hyggelige krosal på Ganløse Kro - men dog med afstand mellem pladserne, så der var mindre fyldt end normalt til den tætte varme revyaften, i måske Danmarks hyggeligste revy.

Alligevel følte man nærheden med sine medpublikummer og med skuespillerne på scenen, så den intime stemning indfandt sig hurtigt, efter at man havde spist sig igennem en formidabel tre-retters menu, med lækkert kød, flødekartofler, salat og som kronen på værket jordbærtærte med Hansen soft-ice. 

Stemningen er derfor i top når revyen starter, og der skal tempo og livsglæde på scenen til at toppe de fyldte maver i salen.

Vi kommer godt fra start i årets revy med den drøncharmerende Christian Berg på tangenterne i en overraskende overture sammen med Josef Aarskov på trommer, efterfulgt af et ultrakort Velkommen-nummer med hele ensemblet, begge dele havde Christian Berg selv stået for tekst og musik til. I det hele taget var det musiske i meget trygge hænder hele aftenen i gennem, og Christian Berg viser endnu en gang at han er en spændende og sikker revykomponist. 

Det går lidt mere trægt med aftenens tekster, og der er simpelthen for mange numre, især i anden del, der burde overvejes om de skulle stryges for at give revyen mere tempo, for aftenen bliver unødvendig lang og til tider endda kedelig. 

Det er selvfølgelig Corona-isolation og Mette Frederiksen der mest står for skud, og det kommer der et herligt nummer ud af med Lisbeth Kjærulff som en udspekuleret Statsminister der ved hvordan hun trykker på de rigtige medie-knapper. Første afdeling flopper i en alt for lang og ikke særlig morsom sketch om kvindekroppen, men reddes i land af en forrygende finale med en hyldest til den mere lumre del af den danske sangskat. 

Anden akten har det som førnævnt meget sværere, den finder aldrig rigtig sit tempo, og der er meget langt mellem de sjove numre, og der er generelt alt for mange numre i anden akt. Lisbeth Kjærulfs ellers fine sang om Ensomhed i en fin tekst og stille melodi af Rasmus Krogsgaard føles næsten lige så lang som selveste corona-krisen, og Peter Oliver Hansens tekst om Et Godt Råd er fuldstændig ligegyldig og burde aldrig være nået forbi første læseprøve. Der er lyspunkter i nummeret baseret på Olsen Banden, og i den festlige finale med Dolly Parton numre. 

Man tvivler en smule på instruktøren Michel Castenholts smag og sans for timing på en alt for lang revyaften, hvor en del numre burde være støvsuget bort. 

Men holdet charmerer, og maden ligger godt i maven så man går stadig fra Ganløse Kro med en glad fornemmelse i kroppen, så der gives fire venlige stjerner - men næste år må man gerne lige stramme op, den kan ikke blive ved med at køre på charmen.

Tjek os ud

Teater

Annonce

Tivolis bedste burger!

Findes der noget bedre end en rigtig juicy burger, en burger hvor du med en mundfuld kan smage lidt af det hel...

Tivoli slår sig op som byens største spisested, og det er ganske rigtigt. I Tivoli er der noget f...

Kan man tage cremen ud af Nimb?

For efterhånden en del år siden fik Nimb en “mor” i form at Fru Nimb, og nu har de fået en “baby”, en lille a...

Nimb er efterhånden kendt som et af Københavns mest luksuriøse steder – til events, ...

Samspillet er voldsomt godt mellem Alban Lendorf og Sonja Richter i Frøken Julie på Bellevue Teatret.

Stærk klassiker på Bellevue

Bellevue Teatret kommer stærkt igen efter corona-nedlægning med en kraftfuld klassiker udgave af Strindbergs F...

20. jul
Der er fuld knald på farver og store numre i den festlige musical Vi maler byen rød på Nyborg Vold.

Grand Prix musical er et hit på Nyborg Vold

Der er glad musik og boblende spilleglæde i årets forestilling fra Nyborg Voldspil.

19. jul
Alle årets medvirkende i Verdensballetten 2021.

Hurra for kunsten

Verdensballetten er et flot eksempel på en samling og fejring af kunsten, med blandingen af musikere, sangere ...

16. jul
Pinocchio til fodbold i den nye udgave af eventyret på Marionetteatret i Kongens Have.

Livlig trædukke

Marionetteatret i Kongens Have er gratis udendørs underholdning for børn og deres voksne, og den nyeste forest...

12. jul