Stig Rossen er triumferende sikker i rollen som Jabbadoor i den nye flotte udgave af Atlantis i Tivoli., Foto Søren Malmose

Hil Atlantis!

Af Per Lundsgaard 17. september 2021

Tivoli og Mikkel Rønnow har lavet en smuk og elegant udgave af Atlantis der gør hvad den kan for at skjule værkets mange svagheder. 

Titel: Atlantis

Teater: Tivolis Koncertsal

Spilleperiode: 10. september - 6. november i Tivoli, afbrudt af turne i Århus, Holstebro og Odense 28. september - 23. oktober.

Atlantis er nok 90'ernes mest berømte danske musical, den første gennemsungne af slagsen herhjemme. En stor bedrift, og lidt en tilfældighed at forestillingen blev opført først på Bellevue Teatret i Klampenborg, og senere i den berømmede udgave på Østre Gasværk Teater.

Det er nu nærmest ikoniske skønne sange at Peter Spies har komponeret, og ligeså ikonisk dårlig tekst af Thomas Høg og Sune Svanekier - den måske nok dårligste nogensinde sunget på et dansk teater, i slægt med de to herrers efterfølgende katastrofalt ringe forestillinger Egvted Pigen, Fregatten Jylland og Demokraten, alle forestillinger der var med til at give musicalen som genre et dårligt ry. 

Men en musicals alfa og omega er jo nu engang musikken, og som nævnt har Peter Spies sørget for forkælelse af øregangen, og denne nye udgave er tilmed sunget til perfektion, og nyarrangeret for et stort orkester der giver partituret al den svulstige musicallyd det kræver, men også med lyriske passsager samt æggende rytmer som Mikkel Rønnow med sikker hånd dirigerer dem igennem. 

Atlantis har i denne version fået en luksus indpakning i en lækker scenografi og smukke detaljerede kostumer af Philip Witcomp, og flot filmisk lysdesign af Tim Mitchell. Vi får de stærke sangstemmer og den lækre orkesterlyd i effektfuldt lydesign af Malte Oscar, og så har Thomas Agerholm iscenesat   med sans får både kærlighedshistorien samt den kulørte røverhistorie den er hængt op på. 

Aftenens lysende stjerne var Johanne Milland i rollen som Adalena, med en smuk lyrisk klar sopran gav hun Prinsessen masser af sødme, men også en stålsat vilje bag facaden. Stig Rossen tog sig sikkert af skurken Jabbadoor, og Thomas Høj Falkenberg var en charmerende og kæk helt. Kim Hammelsvang morede som den sleske Zan-Zan og Kaya Brüel gav spæmdende dybde til den stræbsomme Miranda og Jonas Rasmussen giver en følsom smuk fortolkning af den berømte Morgen på Atlantis. I ensemblet lagde man især mærke til Cristopher Schøllhammer Rørmose i flere sekvenser bl.a. som personificeringen af Silvans berømte krigerfar. 

Det er forkælelse at sidde og suge den brusende musik og de smukke scenerier til sig, så overlever man den kluntede tekst hen ad vejen. 

Tjek os ud

Teater

Annonce

Kedelig kold og med bølgepomfritter

Tivoli har budt den populære burgerbar Gasolin Grill indenfor i sin smukke have. Om det var klogt vil tiden vi...

For lidt over et år siden besøgte vi Tivoli for at sætte fokus på de steder der havde...

Tivolis bedste burger!

Findes der noget bedre end en rigtig juicy burger, en burger hvor du med en mundfuld kan smage lidt af det hel...

Tivoli slår sig op som byens største spisested, og det er ganske rigtigt. I Tivoli er der noget f...

Kortfilmsfestival: Innocently

Nogle gange skal venskaber udforskes, for måske er chancen der for den eneste ene, måske er den der ikke – det...

19. okt

Kortfilmsfestival: Notti Bianche - Hvide nætter

Uanset om det er Danmark eller Italien, så er det at finde en lejlighed ikke altid lige nemt, og det er det he...

19. okt

Kortfilmsfestival: Masked

Når man er transmand, er det nok ikke lige en kjole der står på ønskelisten, men ikke desto mindre så er det d...

18. okt

Kortfilmsfestival: Hann

Andri, en nervøs teenagedreng, skjuler og undertrykker sin seksualitet af frygt for sin maskuline fars reaktio...

18. okt