Det er i de store koreografiske scener at musicalen Diva har sin styrke. , Foto Ole Overgaard

Energifyldte Divaer

Af Per Lundsgaard 22. april 2022

Musicalteatret er rykket ind på Folketeatrets turnéscene i Grøndal Multicenter med en nyskreven musical om dramtiske Divaer i både film og teaterverden. 

Titel: Diva

Teater: Musicalteatret på Folketaetrets Store Turnéscene

Spilleperiode: 21. april - 7. maj

De er ambitiøse i Musicalteatret der igen har indtaget Folketeatrets store turnéscene i Grøndal Multicenter - med en stor stab af unge amatører der brænder for at spille teater og som smitter hele salen med spilleglæde og energi. 

Denne gang er vi i en blandning af filmbranche og teaterverden - og i et meta-univers - faktisk dobbelt metaunivers - for vi er i en forestilling hvor skuespillerne er skuespillere  i en teaterforestilling der spiller skuespillere der spiller med i en film. En dobbelt omgang backstage-musical, og det er da også manuskriptet der er forestillingens svageste side. 

Først i slutningen af første akt er vi ved at komme godt ind på de fire divaer som forestillingen følger, de kæper alle om at få hovedrollen i den nye film Gudinden. Men anden akten vælger at vise at det hele bare var en prøve på en kommende musical hvor vi så skal til at følge de samme skuespillere i roller som nye skuespillere der spiller de skuespillere vi så i første akt. Det er unødvendigt forvirrende, og den konstante gentagelse af scener og sange fra første akt gør heller ikke noget godt for det samlede indtryk af aftenen. Vi skal så også lige have stofmisbrug, #meetoo og andet godt ind i handlingen - men er det værre end f.eks. manuskriptet til She Loves You i Tivolis Koncertsal - ikke rigtigt, men det er nu heller ikke noget at efterstræbe. 

Som nævnt er der fuld knald på energien hos de medvirkende - mindre godt går det med det vokale - hvor mange af aftenens medvirkende kæmper med at intonere, og tonerne rammes ikke altid lige godt i den konstante frasering af linjerne - bedst går det for ensemblenumrene og for Alisha Mae Williamson Meadows som engelsk powerhouse, Lasse Robdrub Heltberg som slesk og hysterisk instruktør, mary Jean Moore som aldrende diva og Mille Wong som den unge uprøvede nervøse pige der har vundet X-factor men ikke prøvet at spille film eller teater før. 

de store scener fungerer godt i hænderne på koreografen Kenneth Parsberg, og selvom manuskriptet er meget rodet, så er der heldigvis mange sjove øjeblikke som de medvirkende griber med alt hvad de har af spillegejst. 

Det er pisværdigt at Musicalteatret med Rasmus Mansaachs i spisden altid skriver forestillingerne for unden - mange gange lykkedes formlen som i det vittige grand-prix-musical Vi Maler Byen Rød som især på Nyborg Vold sidste sommer fandt sin rette form - der er lidt længere vej for denne forestilling, men vi håber man rammer mere plet næste gang. 

 

Tjek os ud

Teater

Annonce

Bedste hotelmorgenmad i København

Er morgenmad virkelig det nye “sort”?

Nogle siger, at morgenmad er det vigtigste måltid på dagen, men graver man efter bevis for dette, ...

Hotel Skovly - en perle på Bornholm 

Endnu en påskeferie er bag os. Folk har forskellige præferencer, når det kommer til hvordan og hvad de bruger ...

Hotel Skovly ligger i nærheden af Rønne og er let fremkommeligt uanset om man bruger den offentli...

Der er masser af spas i opesætningen af Ariadne på Naxos på Operaen, men det trætter i længden.

Smuk sang og forvirring

Ariadne på Naxos er fuld af den skønneste musik fra Richard Strauss, som bliver flot formidlet på Operaen i en...

16. mar
Askepot med Lions Musical er et flot show.

Musikken redder Askepot

Den nye musicaludgave af eventyret om Askepot er et flot show i Tivolis Koncertsal – med masser af god musik s...

9. mar
Jytte fra Marketing er desværer gået for i dag, er en sjov satire med smukke øjeblikke.

Jytte er tilbage i sjovt marketingsshow

Teatersuccesen fra Nørrebro Teater, Jytte fra Marketing er desværre gået for i dag, er tilbage i en ferm turne...

8. mar
Operaen Werther med Den Jyske Opera er stærkt beskåret og foregår i nutiden.

Dobbeltvoldtægt på Gamle Scene

En umoden og selvfed helt, der bevæger sig rundt i en tudegrim scenografi, gør Den Jyske Operas produktion a...

6. mar