Kristoffer Helmuth og Lea Baastrup Rønne er søde som Romeo og Julie på Odense Teater. , Foto Emilia Therese

Frisk Romeo og Julie i Odense

Af Per Lundsgaard 30. maj 2022

Odense Teater har fået den gode idé at rykke udendørs med Shakespeares Romeo & Julie i en frisk og rap udgave der får fortalt historien i en tempofyldt og musikalsk opsætning.

Titel: Romeo & Julie

Teater: Odense Teater

Spilleperiode: Frem til 15. juni

Vi kiggede ængste op mod de faretruende skyer over Kongens Have i Odense før Romeo & Julie skulle begynde - men kun et par dråber blev det til, og de vilde skyer skabte en dramatisk baggrund for det ulykkelige kærlighedsdrama vi skulle se på scenen.

I en lys og luftig dekoration af Frederikke Dalum skulle Shakespeares tragedie nu udspille sig. Det blev både muntert og sørgeligt, da instruktøren Martin Lyngbo havde iscenesat med en god balance mellem komedie og kærlighed, iblandet italiensk popmusik. 

Teksten var også kortet ned til en halvanden time uden pause, og det gav et godt tempo, især udendørs en halvkølig aften, og vi fik alle de berømte scener, mens historien aldrig blev for tung. 

Romeo & Julie er nok en af Shakespeares mest berømte værker, men mange unge har nok aldrig set en opsætning af forestillingen, denne udgave vil være et rigtig godt sted at starte. 

Som Romeo & Julie ses Kristoffer Helmuth og Lea Baastrup Rønne, og der er begge søde og fuld af forelskelse og senere af desperation når kærligheden bliver umulig grundet det dybe had og evig kamp mellem deres to familier. Det er Julies familie vi ser mest til hos Shakespeare - og her er vi i en slags mafiafamilie med Lars Simonsen som kolerisk overhoved og Natalí Vallespier Sand som en blidere Fru Capulet end man normalt ser. Mette Marckmann var en oprigtig bekymret amme og Kristian Rossen en brutal Tybalt.

Romeos venner var spillet af Emil Veber Rasmussen som en sprælsk sexet Mercutio og som det er blevet fast inventar i samtlige klassikeropsætninger i Danmark for tiden med at blande kønnene var Nadia Jasmin Nielsen sat til at spille vennen Benvolio - det gjorde hverken fra eller til. Anders Gjellerup Koch var den hårdtprøvede præst der prøver at få Romeo & Julies kærlighed til at gå op i en højere enhed - men må fortvivlet se tragedien udspille sig. Jonas Munck Hansen holdt sammen på det musikalske når han ikke lige havde korte scener som Romeos far. 

Alle de medvirkende hjalp til på diverse musikinstrumenter og sang med at få det musikalske til at leve i forestillingen, og det var meget charmerende. 

Romeo & Julie i Kongens Have lige udenfor teatret er en rigtig god oplevelse hvor man også kan få en dejlig picnickurv inden forestillingen eller en kop varm kaffe inde på Nelle's på Odense Teater. 

Tjek os ud

Teater

Annonce

Skal vi på ferie i 2022? 

De fleste af os har fem ugers ferie, men det store spørgsmål er, om vi igen i år vælger Danmark, eller om vi b...

Verden bliver aldrig nogen sinde den samme. Sådan sagde mange under coronakrisen, hvor de fleste blev i ...

Momondo: 10 gode forslag til feriesteder 

“Få en uforglemmelig oplevelse i pridens tegn, og få nye venner i disse lande, som alle har strenge antidiskri...

Jagten på den store LGBT+ gruppe og de over 82 milliarder danske kroner, som købekraften er for d...

’Elvis’ hylder både kongen af rock’n’roll og den afroamerikanske arv

Der sker i øjeblikket noget spændende med genren biopic. Den biografiske film skildrer og dramatiserer ikke ...

23. jun

Du kender kunstneren Andy Warhol, men kender du mennesket?

Marilyn Monroe i fluorescerende farver. Sidestillede kopier af Campbell's Tomato Soup. Du kender dem helt sikk...

19. jun
De tre medvirkende professionelle skuespillere i den ganske fine forestilling fra Parkteatret i Frederikssund om krigsflygtninge.

Fin forestilling om krigsflygtninge

Parkteatret fra Frederikssund var på besøg ved CPH Stage festival og viste deres fine og tankevækkende foresti...

13. jun
De fire medvirkende i Svendborg Sommerrevy Rottefælden 2022, med Jan Schou i glansrollen som Dronningen.

Rottefælderevy i friskt tempo

Årets Rottefælderevy er igen på Svendborg Teater og ikke i Rottefælden ude i Caroline Amalie skoven, og det kl...

3. jun