Der skruet godt op for den groteske uhygge i Halloween Cirkus - desværre er der også skruet godt op for lyden. , Foto Bahadir Badi Berber

Larmende cirkusshow

Af Per Lundsgaard 19. oktober 2022

Cirkus Arena har fået den gode idé at invitere ind til uhyggeligt Halloween Cirkus i teltet ude på Bellahøj - det blev desværre til en larmende, umorsom og lang affære.  

Titel: Halloween Cirkus

Teater: Cirkus Arenas telt ved Cirkuspladsen på Bellahøj

Spilleperiode: Frem til 31. oktober

Patrick Spiegelberg ser helt rigtig ud som den excentriske androgyne teaterdirektør Owen Hall - da han byder velkommen til en aften i cirkus med verdens skrækkeligste cirkusartister. 

Men desværre allerede fra første replik har vi mødt cirkusforestillingens første problem - den meget dårlige lyd. Alt var skruet skingert op så vi intet kunne høre af replikker eller sangtekster. Det endte med at blive et rodet larmende lydbillede der ikke forsvandt gennem forestillingen, og som gjorde den næsten ubærlig at komme i gennem. Det må virkelig have været en døv lydmand der var på arbejde. 

Forestillingens andet problem var dens længde og mængde af tekst. Clemens havde skrevet en al for omstændelig historie - der især i anden akt tog alt for lang tid at spinde sammen. Lange tekstscener - der ikke var særlig morsomme - mest fordi vi ikke kunne høre hvad der blev sagt andet end høje skrig. Når vi en gang i mellem kunne høre replikker og sangtekster var der ganske gode og fikse rim i mellem. Det var mest når Patrick Spiegelberg var på scenen i mere afdæmpet stemmeføring at vi kunne høre hvad der blev sagt - eller i scenerne med Patrick Berdino som den søde jonglør Frk. Tagbrand - han havde som den eneste en stemmeføring - og mikrofon så man kunne høre hvad der blev sagt. Scenerne mellem Patrick Berdino og Patrick Spiegelberg var klart de mest velfungerende. Clemens og Szhirley skreg sig igennem det meste af forestillingen i et irriterende toneleje, og den forskruede lyd gjorde også sangene svære at komme igennem. 

Hos artisterne var det især Flagermusene fra Wuhan (Flying Wulber) der i anden akts åbning virkelig gav cirkuspublikummet hvad de havde ventet på. Imponerende og halsbrækkende fløj de gennem luften. 

De fire dansere i koreografi af Steen Koerner var velfungerende med blev meget ensformige i det dansemæssige udtryk. 

Jeg tror at cirkusforestillingen havde gjort godt af en instruktør udefra - til at rydde op i de meget lange tekstscener. En Halloween cirkusforestilling for hele familien på over to timer er simpelthen alt for langt. Men værst af alt var den dårlige lyd - noget rigtig mange publikummer talte meget om i pausen. 

Tjek os ud

Teater

Annonce

Bedste hotelmorgenmad i København

Er morgenmad virkelig det nye “sort”?

Nogle siger, at morgenmad er det vigtigste måltid på dagen, men graver man efter bevis for dette, ...

Hotel Skovly - en perle på Bornholm 

Endnu en påskeferie er bag os. Folk har forskellige præferencer, når det kommer til hvordan og hvad de bruger ...

Hotel Skovly ligger i nærheden af Rønne og er let fremkommeligt uanset om man bruger den offentli...

Det er i sær i scenerne med de erfarne pantomimeartister at balletten Snedronningen fungerer allerbedst. Her er Allan Clausen i gang som balletdrømmende bedstemor.

Årets bedste juleballet er i Tivoli

Snedronningen med Tivoli Balletteater tager titlen som årets bedste juleballet i det københavnske balletudbud....

5. dec

Maria Callas: The revivalist #1

XQ28’s opera- og Callas-ekspert Idia Legray byder læserne velkomne til første afsnit af en Callas-adventskalen...

3. dec
Der er godt gang i den lyserøde farvelade i Nøddeknækkeren på Det Kongelige Teater, heldigvis kan danserne bære det. Her er det Tobias Praetorius som dansende polkatsang.

Nøddeknækkeren reddes af sikker dans i anden akt

Det Kongelige Teater har igen kastet balletten på scenen i et utal af Nøddeknækker-forestillinger i december, ...

1. dec
Der fuld knald på julestemning og spilleglæde hos de medvirkende i Eventyrteatrets Et Juleeventyr.

Børnene stråler i et fladt juleeventyr i Tivoli

Eventyrteatret har produceret forestillinger siden 1992 og har altid leveret højt niveau hos de medvirkende bø...

29. nov