Der skruet godt op for den groteske uhygge i Halloween Cirkus - desværre er der også skruet godt op for lyden. , Foto Bahadir Badi Berber

Larmende cirkusshow

Af Per Lundsgaard 19. oktober 2022

Cirkus Arena har fået den gode idé at invitere ind til uhyggeligt Halloween Cirkus i teltet ude på Bellahøj - det blev desværre til en larmende, umorsom og lang affære.  

Titel: Halloween Cirkus

Teater: Cirkus Arenas telt ved Cirkuspladsen på Bellahøj

Spilleperiode: Frem til 31. oktober

Patrick Spiegelberg ser helt rigtig ud som den excentriske androgyne teaterdirektør Owen Hall - da han byder velkommen til en aften i cirkus med verdens skrækkeligste cirkusartister. 

Men desværre allerede fra første replik har vi mødt cirkusforestillingens første problem - den meget dårlige lyd. Alt var skruet skingert op så vi intet kunne høre af replikker eller sangtekster. Det endte med at blive et rodet larmende lydbillede der ikke forsvandt gennem forestillingen, og som gjorde den næsten ubærlig at komme i gennem. Det må virkelig have været en døv lydmand der var på arbejde. 

Forestillingens andet problem var dens længde og mængde af tekst. Clemens havde skrevet en al for omstændelig historie - der især i anden akt tog alt for lang tid at spinde sammen. Lange tekstscener - der ikke var særlig morsomme - mest fordi vi ikke kunne høre hvad der blev sagt andet end høje skrig. Når vi en gang i mellem kunne høre replikker og sangtekster var der ganske gode og fikse rim i mellem. Det var mest når Patrick Spiegelberg var på scenen i mere afdæmpet stemmeføring at vi kunne høre hvad der blev sagt - eller i scenerne med Patrick Berdino som den søde jonglør Frk. Tagbrand - han havde som den eneste en stemmeføring - og mikrofon så man kunne høre hvad der blev sagt. Scenerne mellem Patrick Berdino og Patrick Spiegelberg var klart de mest velfungerende. Clemens og Szhirley skreg sig igennem det meste af forestillingen i et irriterende toneleje, og den forskruede lyd gjorde også sangene svære at komme igennem. 

Hos artisterne var det især Flagermusene fra Wuhan (Flying Wulber) der i anden akts åbning virkelig gav cirkuspublikummet hvad de havde ventet på. Imponerende og halsbrækkende fløj de gennem luften. 

De fire dansere i koreografi af Steen Koerner var velfungerende med blev meget ensformige i det dansemæssige udtryk. 

Jeg tror at cirkusforestillingen havde gjort godt af en instruktør udefra - til at rydde op i de meget lange tekstscener. En Halloween cirkusforestilling for hele familien på over to timer er simpelthen alt for langt. Men værst af alt var den dårlige lyd - noget rigtig mange publikummer talte meget om i pausen. 

Tjek os ud

Teater

Annonce

Tag på rejsemesse og få inspiration 

2022 var året, hvor vi næsten havde lagt coronaen bag os, og med en fifty-fifty fordeling på at nogle stadig h...

Vi har for længst lagt sommeren bag os, og det kan på sin vis være trist nok, men man siger ...

Hvor meget rejser du?

At komme væk fra hverdagens stress et par dage, søgen efter den første sol i foråret, eller den sidste sol i e...

Det er ved at være seks år siden, vi sidst spurgte jer læsere om jeres rejsevaner, og s&arin...

Det lykkedes at få skabt et fint dystopisk fremtidsbillede på Husets Teater, men der er ikke meget andet i forestillingen A Play.

Dystopisk tristesse

På Husets Teater har man lukket dørene op for et samarbejde med Dansehallerne og den koreografiske gruppe Inst...

23. nov

Harry Styles stråler som 'My Policeman' i et homofobisk Efterkrigseuropa  

Med VM i Qatar bliver vi for tiden mindet om vigtigheden af menneskets frihed og værdighed. Især når det ikke...

22. nov
Der er godt kan i skørterne i Miles Hoares friske koreografi til West Side Story på Operaen.

Musicalhit i Operaen

Det Kongelige Teater har sikret sig en succes med Thomas Bendixen og Miles Hoares moderne og flotte udgave af ...

19. nov
Det er i de store fælles shownumre at årets forestilling virkelig imponerer.

Julespas i højt humør

Årets Crazy Christmas Cabaret er en af de bedste i lang tid med især et forrygende hold af yngre spillere. 

16. nov