Dukkerne er i centrum i Odense Teaters fortælling om Valhalla. , Foto Emilie Therese

Ragnarok i dukkehøjde

Af Per Lundsgaard 13. maj 2023

Odense Teater har sat en børnevenlig men lidt mørk forestilling op baseret på Peter Madsens berømte tegneserie Valhalla. 

Titel:
Valhalla

Teater:
Odense Teater
Odeon

Spilleperiode:
Frem til 4. juni 2023

Vi begynder helt i mørke ved skabelsen af verden i den nordiske mytologis version. Jætten Ymer bliver til jorden, hans blod til floder og verdenshavet, mens han hjerneskal bliver til himlen. Derfra bliver det noget indviklet at følge med i skabelsesmyterne, og navne og figurer forvirrer mere end de forklarer for de yngste publikummer og deres voksne. Men det skyldes måske mere den nordiske mytologi end Thomas Markmann, der har skrevet manuskriptet. 

Det bliver lidt bedre, når vi går i gang med selve den historie, vi er kommet for at høre, om børnene Røskva og Tjalfe, der bliver draget ind i kampen mellem guder og jætter og et kapløb om at redde verden far ragnarok. Imponerende livagtige dukker tager også over i fortællingen, og ved guderne er der effektivt flere skuesspillere om samme figur – det bliver der også en del sjov ud af, når arme forlader kroppen for at overtage en anden figur. 

Tempoet er dog lidt lavt hen imod Ragnarok, og det endelige opgør mellem guder og jætter. De imponerende flotte dukker kan af gode grunde heller ikke skifte udtryk i ansigt og krop, og derfor er det godt, at forestilklingen ikke er længere end den time og ti minnutter, den er, for vi begynder lidt at tabe interessen for det ensformige udtryk, som forestillingen nærmer sig slutningen. 

Der bliver ellers spillet ganske intenst af de medvirkende skuespillere og dukkeførere, og der er også godt med humor i manuskriptet og i Simon K. Bobergs iscenesættelse. Der bliver også effektivt brugt både lem i gulvet og kulissedele blandet med en videobaggrund i scenografien af Mie Riis, baseret på tegneseriens univers. 

Valhalla er blevet en ganske effektiv og flot forestilling, hvor håbet om en ny begyndelse med en tid i fred og lys efter mørket er rørende fint i den tid vi lever i lige nu. 

Tjek os ud

Teater

Annonce

Bedste hotelmorgenmad i København

Er morgenmad virkelig det nye “sort”?

Nogle siger, at morgenmad er det vigtigste måltid på dagen, men graver man efter bevis for dette, ...

Hotel Skovly - en perle på Bornholm 

Endnu en påskeferie er bag os. Folk har forskellige præferencer, når det kommer til hvordan og hvad de bruger ...

Hotel Skovly ligger i nærheden af Rønne og er let fremkommeligt uanset om man bruger den offentli...

Det er i sær i scenerne med de erfarne pantomimeartister at balletten Snedronningen fungerer allerbedst. Her er Allan Clausen i gang som balletdrømmende bedstemor.

Årets bedste juleballet er i Tivoli

Snedronningen med Tivoli Balletteater tager titlen som årets bedste juleballet i det københavnske balletudbud....

5. dec

Maria Callas: The revivalist #1

XQ28’s opera- og Callas-ekspert Idia Legray byder læserne velkomne til første afsnit af en Callas-adventskalen...

3. dec
Der er godt gang i den lyserøde farvelade i Nøddeknækkeren på Det Kongelige Teater, heldigvis kan danserne bære det. Her er det Tobias Praetorius som dansende polkatsang.

Nøddeknækkeren reddes af sikker dans i anden akt

Det Kongelige Teater har igen kastet balletten på scenen i et utal af Nøddeknækker-forestillinger i december, ...

1. dec
Der fuld knald på julestemning og spilleglæde hos de medvirkende i Eventyrteatrets Et Juleeventyr.

Børnene stråler i et fladt juleeventyr i Tivoli

Eventyrteatret har produceret forestillinger siden 1992 og har altid leveret højt niveau hos de medvirkende bø...

29. nov