Det er Prins John og Sir Hiss spillet af Joachim Knop og Gordon Kennedy, der scorer højest hos børnene til familieforestillingen Robin Hood på det hye Nordsjællands Teater. , Foto Lærke M. Rosenberg

Fornøjelig Robin Hood for hele familien

Af Per Lundsgaard 14. juli 2023

Det spritnye Nordsjællands Teater har lige haft premiere på deres første forestilling, som er en festlig og fornøjelig udgave af eventyret og sagnet om Robin Hood.

Titel:
Robin Hood

Teater:
Nordsjællands Teater
på Fredbogård

Spilleperiode:
Frem til 31. juli 2023

Det er altid dejligt, når et nyt teater ser dagens lys, og Nordsjællands Teater har de skønneste omgivelser på Fredbogård i Græsted. Bevares – det er teater på en mark, men den smukkeste mark med en flot udsigt over det nordsjællandske sommerlandskab, og hyggeligt publikumstelt med glad betjening. 

Det vigtigste på et teater er selvfølgelig det, der sker på scenen, og det er så sandelig også i orden her ved den første forestilling. 

Chris Skytte (som er den kunstneriske leder) og Mikkel Vadsholt har skrevet en ny musikforestilling for hele familien over sagnet om Robin Hood, der tager fra de rige og giver til de fattige. Der er kigget mindre i myterne og sagnene fra Sherwoodskovene, og mere til Disneys udgave af eventyret, også i den fine kostumering af hovedpersonerne. 

Det er da også en forestilling, der taler meget til hele familien med stort fokus på skurkene Prins John og Sir Hiss, begge spillet med fuld tryk på den komiske karikatur til stor morskab for de mindste publikummer af Joachim Knop og Gordon Kennedy. Det skurkagtige trekløver fuldendes af Bjarne Henriksens tilbagelænede ondskabsfulde Sherif af Nottingham, der er ond på en gysende god måde, der især morer de voksne. 

På de godes side er René Wormark en fint ukarikeret Robin Hood fuld af forelskelse for hans Lady Marion og klar til at kæmpe mod uretfærdigheden sammen med sin evigt sultne kompagnon Lille John, sjovt spillet af Mikkel Vadsholt især som den forførende JohnSigne. 

Matilde Zeuner Nielsen er en skøn Lady Marion med den smukkeste sangstemme. Det samme har Henrik Launbjerg som en knap så drikfældig Broder Tuck, som man normalt ser,'. Her er han en oprigtigt godhjertet munk, der aldrig rigtigt slutter sig til Robin Hoods bande ude i skoven. Anna-Christine Bauer viser også et godt musicaltalent i rollen som Lady Kluk der er Lady Marions fortrolige ved hoffet. 

Musikken af Chris Skytte er umiddelbart iørefaldende musicalmusik, der er velfungerende i handlingen. 

De lokale, modige amatører fylder også godt ud i ensemble roller, og det bliver en ganske fornøjelig aften i Nordsjællands lokale Sherwoodskov. 

Tjek os ud

Teater

Annonce

Bedste hotelmorgenmad i København

Er morgenmad virkelig det nye “sort”?

Nogle siger, at morgenmad er det vigtigste måltid på dagen, men graver man efter bevis for dette, ...

Hotel Skovly - en perle på Bornholm 

Endnu en påskeferie er bag os. Folk har forskellige præferencer, når det kommer til hvordan og hvad de bruger ...

Hotel Skovly ligger i nærheden af Rønne og er let fremkommeligt uanset om man bruger den offentli...

Det er i sær i scenerne med de erfarne pantomimeartister at balletten Snedronningen fungerer allerbedst. Her er Allan Clausen i gang som balletdrømmende bedstemor.

Årets bedste juleballet er i Tivoli

Snedronningen med Tivoli Balletteater tager titlen som årets bedste juleballet i det københavnske balletudbud....

5. dec

Maria Callas: The revivalist #1

XQ28’s opera- og Callas-ekspert Idia Legray byder læserne velkomne til første afsnit af en Callas-adventskalen...

3. dec
Der er godt gang i den lyserøde farvelade i Nøddeknækkeren på Det Kongelige Teater, heldigvis kan danserne bære det. Her er det Tobias Praetorius som dansende polkatsang.

Nøddeknækkeren reddes af sikker dans i anden akt

Det Kongelige Teater har igen kastet balletten på scenen i et utal af Nøddeknækker-forestillinger i december, ...

1. dec
Der fuld knald på julestemning og spilleglæde hos de medvirkende i Eventyrteatrets Et Juleeventyr.

Børnene stråler i et fladt juleeventyr i Tivoli

Eventyrteatret har produceret forestillinger siden 1992 og har altid leveret højt niveau hos de medvirkende bø...

29. nov