Musicalen Everybody's Talking about Jamie på Malmø Opera er endt med at blive en vigtig positiv stemme i en uligevægtig kamp mod Drag Queens. , Foto Jonas Persson

Perfekt musical i Malmø

Af Per Lundsgaard 8. september 2023

Malmø Operas udgave af den engelske hitmusical Everybody's Talking about Jamie er perfekt veludført af det skønne svenske operahus.

Titel:
Everybody's Talking About Jamie

Teater:
Malmø Opera

Spilleperiode:
Frem til 31. december.

Hvem skulle have troet at musicalen Everybody's Talking About Jamie skulle være endu mere aktuel nu, end den var ved verdenspremieren i England i 2017. Aktuel på en desværre uhyggelig måde, for musicalen er baseret på den virkelige historie om den 16-årige Jamie New, der gerne ville gå til skoleballet i kjole og ville have en karriere som Drag Queen. Lige nu foregår der en uretfærdig, ujævn og farlig debat om, hvad Drag Queens må og ikke må, og et angreb på LGBT+ miljøet over hele verden. 

Men musicalen om Jamie har et kæmpe bankende hjerte og en skøn historie om accept, som man ikke kan undgå at blive grebet af, og på Malmø Opera bliver den spillet og sunget til perfektion. Desuden skaber Miles Hoare en afvekslende koreografi, som de dygtige medvirkende får over scenen med smittende energi. 

Dan Gillespie Sells har skrevet en perlerække af iørefaldende sange, der veksler mellem ungdommelige rytmer og stille følelsesladede ballader. 

Oscar Pierrou Lindén står i centrum som den 16-årige Jamie, der kæmper med manglende selvrespekt grundet en ubetænksom og sårende bemærkning fra hans far. Selvom om Oscar Pierrou Lindén er lidt langt fra de 16 år, så forstår han tydeligt, hvad Jamie gennemgår, og giver ham både skrøbeligheden, usikkerheden og også den styrke, som vi LGBT+ personer må give os selv for at overleve i en verden, der stadig er 90% heteronormativ. Der er sikkerhed i sang og dans, hvor de lange flotte ben bliver svunget kækt. Det må siges at være Oscars bedste rolle, siden han spillede Lola i Kinky Boots

Anki Albertsson viser stort sangligt overskud i rollen som Jamies støttende mor, og Vivian Cardinal fuldender den hjemlige støttegruppe som veninden Ray. Leila Jung giver Jamies klassekammarat og tætteste vendinda Pritti Pasha en vidunderlig kærlig og klog dybde, og Olof Åhman er gysende god som skolebøllen Dean Paxton. 

Loa Falkman giver masser af sjæl og menneskelig visdom som den aldrende Drag Queen Loco Chanelle, og så er det skønt at se danske Steffen Hulehøj Frederiksen more sig og os med Drag-rollen som Sandra Bullock og den unge Loco Chanelle. 

Det er en nydelse at høre orkestret under ledelse af Joakim Hallin, og Sven Dahlberg får lavet en smart scenografi ved at genbruge detaljer fra Malmø Operas eget operahus. 

Det er en forestilling, der sætter sig i dybt i hjertet på sit publikum, der forhåbentlig går klogere og mere oplyste ud i en verden, der bevæger sig hurtigere og hurtigere ind i et religiøst og højredrejet verdenssyn. 

Tjek os ud

Teater

Annonce

Hotel Skovly - en perle på Bornholm 

Endnu en påskeferie er bag os. Folk har forskellige præferencer, når det kommer til hvordan og hvad de bruger ...

Hotel Skovly ligger i nærheden af Rønne og er let fremkommeligt uanset om man bruger den offentli...

Den første forårstur – hvor skal vi tage hen? 

Rejs dig lykkelig – kan man egentlig det? Varmen og solen er med til at gøre dig gladere i sindet, så lider du...

Ja, foråret begyndet så småt at banke på, og selvom der umiddelbart er længe til...

Når nonnerne er på scenen så løfter msuicales Sister Act sig op på det niveau man kan forvente på Det Ny Teater.

Det Ny Teater har svært ved at holde sit eget niveau i Sister Act

Igennem mange år har Det Ny Teater været med til at hæve niveauet i dansk musical og dermed også eget niveau o...

23. sep
Meegan Moore skyder med skarpt i et herligt Aqua-sing-along i årets Wallmans-show.

Wallmans både hitter og misser i årets show

Det er storladen underholdning og sjov og glitter, man forventer sig, når man går i Wallmans i Cirkusbygningen...

21. sep
Der er godt gang i de festlige optrin i musicaludgaven af Charles Tante på Fredericia Musicalteater.

Fornøjelig tante i Fredericia

Fredericia Musicalteater har netop haft Danmarkspremiere på den nyskrevne musicaludgave af Charles Tante - pri...

17. sep
Der er nerve, humor og bid i Folketeatrets flotte udgave af Fra Regnormenes liv, der nu sendes på turne.

Regnorme med bid

Folketeatrets turneversion af Regnormenes liv er stadig fuld af bidende vid og humor, som nok skal få succes r...

16. sep