Tivoli Food Hall, Foto Tejs Lindhardt

Tivoli Food Hall – en ny epoke

Af Tejs Ellesøe 10. november 2017

En ny epoke i Tivolis historien –det er netop hvad den nye Food Hall bliver når den for alvor slår dørene op den 17. november.

Uden for Tivolis sæson
Søn-tors: 7-21
Fre-lør: 7-23

I Tivolis sæson
søn-tors: 7-23
Fre-lør: 7-24

Med den nye Food Hall på hjørnet af Vesterbrogade og Bernstorffsgade er Tivoli godt på vej til at være åben året rundt.

Selvom der ved pressemødet forleden herskede en anelse kaos – kaos på den gode måde – så er Tivolis Food Hall virkelig et imponerende syn. Det er virkelig en WOW-oplevelse. Jeg har ikke oplevet noget lignende siden jeg besøgte en Food Hall i Tel Aviv.

Tivolis direktør Lars Liebst kunne fortælle at planerne for dette hjørne af Tivoli har været 14 år under vejs, men nu er man klar med soft åbning den 10. november og officiel åbning den 17. november, når Tivoli åbner for dette års julesæson.

Håndplukkede madoplevelser
Det er nærmest frustrerende at der er så mange gode madsteder i Tivolis nye Food Hall. For at være helt nøjagtig, kan du besøge 15 steder som alle serverer noget du kan ”hælde” indenbords.

BobbaBella
BobbaBella, bornholmsk for troldebørn, bliver michelinrestauranten Kadeaus første grillbar. Her bydes både store og små velkommen. I stedets roterende ovn laves friskbagte fladbrød med fyld fra både Bornholm og omverdenen, og der er også en burger på menuen. Tørsten slukkes med hjemmelavet bornholmerlimonade og egen fadøl, og opstår der trang til noget sødt, har BobbaBella to forskellige iskager med hjemmelavede kiksebunde og flødeis.

Besøg Kadeau Her

Brødflov
Hos Brødflov banker hjertet for økologi og surdejsbrød baseret på stenformalet fuldkornsmel af nordiske kornsorter fra biodynamiske Aurion og med al næringen intakt. Kvaliteten skinner også igennem i kageudvalget som primært består af nyfortolkede klassikere som citronmåne, kiksekage, chokolademazarin og hindbærsnitter. Samtidig er der også stort fokus på kvalitetskaffe.

Besøg Brød Flov Her

Chicks by Chicks
Omdrejningspunktet er i bogstavelig forstand de roterende økologiske kyllinger som med deres saft og kraft og let røgede smag fra den langsomme tilberedning danner basis for retterne på Chicks by Chicks, vinder af Ibyen-prisen som årets restaurant 2017. De saftige kyllinger indgår i forskellige retter med smæk på smagen, og de kan nydes på stedet eller tages med videre.

Besøg Chicks by Chicks Her

Cock’s & Cows – Cocktails & Burgers
Hele fire Byens Bedste Burger-trofæer sætter en tyk streg under at Cock’s & Cows laver formidable burgere. I 2010 var Cock’s & Cows en af de første restauranter til at kombinere restaurant med cocktailbar – deraf navnet Cock’s & Cows. Uanset om du er til en klassisk bacon-cheeseburger eller eksempelvis en espressogrillet bøf eller friturestegt mozzarella, burde der været noget for dig. Kødet er dansk og anbefalet af Dyrenes Beskyttelse; grøntsagerne er 100 procent økologiske.

Besøg Cock’s & Cows Her

Gló
Gló er et økologisk madkoncept fra Island med et mål om at skabe sunde måltider, der smager godt. Maden tager udgangspunkt i det grønne køkken, og salater er signaturretten. Du kan vælge mellem salater med kylling, sojakød eller falafel. Udover salat kan du få lækre wraps og suppe. Til dit måltid kan du vælge en sund og lækker koldpresset juice eller smoothie der fuldender det lækre måltid – grøn fastfood i en ny og sund fortolkning. 

Besøg Gló Her

Gorm’s
Gorm's pizza bages efter romersk tradition med en ultratynd bund og en sprød, luftig skorpe på en base af koldhævet surdej. Den toppes med Gorm's egen tomatsovs, plukket mozzarella, charcuteri og salumi fra Italien samt hjemmelavede elementer af nordiske råvarer. De håndværksbaserede pizzaer kan nydes på stedet eller som hurtig take away – også i en glutenfri version.

Besøg Gorm’s Her

Hallernes Smørrebrød
Nogle gange er et stykke klassisk smørrebrød netop det man har brug for, og når sulten melder sig, er Hallernes Smørrebrød det perfekte sted at gå hen. Her serverer de et bredt udvalg af smørrebrødsklassikere baseret på friske kvalitetsråvarer, og lune indslag såsom tarteletter er også at finde på menuen. Dertil kan man naturligvis nyde et godt glas øl og en snaps.

Besøg Hallernes Smørrebrød Her

Kung Fu Street Food
Kung Fu er primært kendt for sine japanske tryllerier, men i Tivoli Food Hall udvider de repertoiret med en bredere vifte af asiatiske streetfoodserveringer lige fra baos og forårsruller til salater som kommer i både større og mindre portioner med varierende intensitet på de stærke krydderier. Retterne kan nydes med både cocktails og friske limonader.

Besøg Kung Fu Street Food Her

Le Petit Vinbar
Hos Le Petit hersker den livlige franske bistrostemning takket være gode ting i glassene og på tallerkenen. Le Petit brænder for gode drikkevarer, især champagne, og 90 procent af vinene importerer de selv. Desuden brygger de deres eget øl som kun kan købes hos Le Petit. Maden byder på klassikere som salade chèvre chaud eller signatursandwichen med bøf af frilandskvæg, hjemmelavet ketchup, bacon og spejlæg.

Besøg Le Petit Vinbar Her

Letz Sushi
Al fisk hos Letz Sushi er certificeret bæredygtig, og risene er økologiske. Konceptet er kombineret dine-in og takeaway centreret om sushi, men der er også retter som spyd, salater, tempura, ramen og misosuppe. Der er forskellige frokost-, aften- og børnemenuer og et bredt udvalg af vin, craftbeer, anderledes sodavand og stedets egen yuzu-limonade

Besøg Letz Sushi Her

Retreat
Retreat er kendetegnet ved “real food fast”. Grundlaget er ordentlig, sund, velsmagende mad og kaffe på farten leveret hurtigt og effektivt. Retreat arbejder med en sund, miljøvenlig og i høj grad økologisk profil. Menuen byder på salater, sandwiches, frugt- og grøntsagsjuicer, og uanset om du kommer morgen, middag eller aften, er Retreat klar med et sundt måltid.

Besøg Retreat Her

Riccos
Ricco Sørensen var blandt pionererne i udbredelsen af den gode kaffe da han i 2001 åbnede sin første kaffebar på Istedgade. Nu kender de fleste hans stedspecifikke indretning og bydelsbaserede genfortolkning af den skandinaviske dagligstue som danner rammen om hans kaffebarer hvor kaffe af høj kvalitet og god stemning er i højsædet. Riccos udbyder naturligvis et lækkert sortiment af spiselige sager til at ledsage kaffen.

Besøg Riccos Her

Tapa del Toro
Hos Tapa del Toro handler det om frisklavede spanske tapas, kolde øl, vin, perlende cava, sherry og masser af god stemning.  Både vegetarer, kød- og fiskeelskere vil finde fristelser på kortet blandt de typisk 20-25 forskellige tapas. Tapa del Toro er også kendt for at servere nogle formidable croquetas. Skal du servere tapas for dine gæster, fås de også som takeaway.

Besøg Tapa del Toro Her

The Bird & Kissmeyer
Toasts, øl og gin og tonics. Det er opskriften på denne lille oase, hvor gourmettoasts baseret på danske råvarer får selskab af den prisbelønnede brygger Anders Kissmeyers øl der strømmer fra barens ølhaner. Det brede udvalg af gin og tonics giver samtidig mulighed for at dykke ned i nuancerne på den populære drink.

Besøg The Bird & Kissmeyer Her

Zócalo
Efter stor succes i Sverige rykker Zócalo nu til København med deres mexicanske mad som de kalder fresh happy mex – mexicansk mad lavet fra bunden med omhyggeligt udvalgte råvarer. Zócalo er inspireret af taquerierne i det mexicanske kvarter Mission District i San Francisco, et område hvor det traditionelle mexicanske køkken møder den nye californiske madkultur.

Besøg Zócalo Her 

Meget mere at byde på
Hvis man hører til dem der er bange for ikke at få nok at spise, er det ikke kun underetagen der byder på mad, drikke og gode oplevelser. Foruden de 15 steder i stuen kommer der også noget på de øvrige etager.

Espresso House
Den gode kaffe er i centrum hos Espresso House, og alle bønner der går gennem kværnen og baristaens hænder, har en meget høj standard. I kaffebaren har de også et stort udvalg af mad, te og iskolde forfriskninger – eksempelvis favoritten Iceblend – og du kan stille din store eller lille sult med udvalget af kager fra kædens eget bageri eller de mange friske sandwiches og salater. Espresso House holder til på hjørnet af Bernstorffsgade og Vesterbrogade.

Illums Bolighus
Tivoli Hjørnet har også æren af Illums Bolighus der folder sig ud på 200 m2 med sit sortiment af dansk og internationalt design. Butikken vil blandt andet byde på et nøje udvalgt produktsortiment fra Georg Jensen, Royal Copenhagen, Stelton, by Lassen, Glerup, Rains, Georg Jensen Damask, Markberg, L:A Bruket og Rudolph Care.

Sticks’n’Sushi
Den succesrige sushikæde indtager Tivoli Hjørnets øverste etage med udsigt over København.
Restauranten forener det bedste fra Tokyo og København i deres version af et sushikøkken med tilføjelse af sticks og andre delikatesser. Det sker med hjælp fra friske, økologiske grøntsager, kød og fisk – råt såvel som grillet. Sundhed spiller en vigtig rolle uden at fanatismen får lov til at forstyrre festen eller smagen.

Vapiano
I udlandet har Vapiano slået sit navn fast fra Berlin til Shanghai, og nu er turen kommet til København. Vapiano dyrker det italienske køkken, og man kan forvente frisklavede pizzaer, pasta, salater og desserter der laves foran gæsterne i det åbne køkken. Fra familierestauranten i to etager er der udsigt til både Tivolis forlystelser og bybilledet uden for Haven.
 

Tivoli Hjørnet pynter på København, og det bedste er at det ikke koster noget at gå ind og opleve.

Tjek os ud

Gourmet Guide

Annonce

Bedste hotelmorgenmad i København

Er morgenmad virkelig det nye “sort”?

Nogle siger, at morgenmad er det vigtigste måltid på dagen, men graver man efter bevis for dette, ...

Hotel Skovly - en perle på Bornholm 

Endnu en påskeferie er bag os. Folk har forskellige præferencer, når det kommer til hvordan og hvad de bruger ...

Hotel Skovly ligger i nærheden af Rønne og er let fremkommeligt uanset om man bruger den offentli...

Det er i sær i scenerne med de erfarne pantomimeartister at balletten Snedronningen fungerer allerbedst. Her er Allan Clausen i gang som balletdrømmende bedstemor.

Årets bedste juleballet er i Tivoli

Snedronningen med Tivoli Balletteater tager titlen som årets bedste juleballet i det københavnske balletudbud....

5. dec

Maria Callas: The revivalist #1

XQ28’s opera- og Callas-ekspert Idia Legray byder læserne velkomne til første afsnit af en Callas-adventskalen...

3. dec
Der er godt gang i den lyserøde farvelade i Nøddeknækkeren på Det Kongelige Teater, heldigvis kan danserne bære det. Her er det Tobias Praetorius som dansende polkatsang.

Nøddeknækkeren reddes af sikker dans i anden akt

Det Kongelige Teater har igen kastet balletten på scenen i et utal af Nøddeknækker-forestillinger i december, ...

1. dec
Der fuld knald på julestemning og spilleglæde hos de medvirkende i Eventyrteatrets Et Juleeventyr.

Børnene stråler i et fladt juleeventyr i Tivoli

Eventyrteatret har produceret forestillinger siden 1992 og har altid leveret højt niveau hos de medvirkende bø...

29. nov