Selvom den danske sommer altid på en eller anden måde er et godt samtale emne, handler den som regel mest om regn og atter regn. Men i år har piben fået en anden lyd: Vi beklager os over at varmen bliver ved, og netop nu topper den ned 33 grader. Næste uge har vi indtil nu en max temperatur på 27 grader, og med godt vejr næsten tre måneder i streg kan vi tale om årtiers beste sommer.
Denne lune sommeraften valgte vi at besøge to restauranter med ca. en kilometer imellem. Vi besøger dem og spiser to desserter på hver – dels for at de er friske i hukommelsen , dels fordi – ja hvem kan ikke spise fire desserter på to timer.
Den bedste sommerdessert
Orker vi at gå på restaurant i denne sommerhede? Hvis vi gør, så orker vi næsten ikke at spise de helt store menuer, og i disse dage hvor varmen ingen ende vil tage, springer de fleste også aftensmaden over.
Men kan man ikke altid klemme en dessert ned?
I denne artikel sætter vi de to Madklubben-restauranter i stævne mod hinanden. Bistro Royal på Kongens Nytorv og Brasserie Royal på Regnbuepladsen.
Koldskål på Bistro Royal
Koldskål med en citronsorbet, skovsyre marengs og sprøde kammerjunkere.
Kan man talee om at en dessert er fræk, let og tiltalende, så er det denne moderniserede "koldskålsklassiker". Den er dæleme fræk. Superlækker sommerdessert: frisk, syrlig og sød. Den er absolut fem stjerner værd.
⭐️⭐️⭐️⭐️⭐️
Rabarberconsommé på Bistro Royal
Hmm rabarberconsommé – aldrig har jeg smagt noget lignende! Lige indtil jeg tog den første spiseskefuld. Så huskede jeg det fra en egen læretid som kok.
Vi har det hele her: let sød/syrlighed i rabarberconsomméen, en kold rabarbergranité, en kokossorbet der ikke er hvinende sød, og så råmarinerede rabarber med en snert af vanilje. Sammen med kokosflager og mynteblade sender det dig fluks til himlen.
En sommerdessert fås ikke bedre. Jeg er nødt til at give den seks stjerner, så den vinder klart over koldskålen.
⭐️⭐️⭐️⭐️⭐️⭐️
Koldskål på Brasserie Royale
Hold da op. Med denne “koldskål” er vi ovre i en helt anden boldgade. Tør jeg sige: frisk og meget modigt! Ved første øjekast bliver jeg skuffet for dette er ikke en koldskål i traditionel forstand, men smagen, smagen ligger i ymerfromagen, flot kombineret af en kugle lækker, frisk citronsorbet.
Selvom der ikke er meget i den lille skål, er det en yderst tilpas portion.
Hvis jeg skulle vælge mellem denne og Bistro Royals måske lidt mere “klassiske” koldskål – så ville det blive svært.
Jeg vælger at give fem stjerner.
⭐️⭐️⭐️⭐️⭐️
Rødgrød på Brasserie Royale
En rødgrød med fløde kan toppe næstenalle sommerdesserter. Her serveres den med dobbelt fløde som absolut kun gør den mere luksuriøs. Lige til at spise.
Også med denne dessert bevæger vi os væk fra traditionel rødgrød da der er blandet hele, friske bær i.
Specielt har hindbær mit hjerte, for uanset hvor jeg spise et hindbær, bliver jeg sendt på en rutchetur tilbage til barndommen – hvor man spiste hindbær bag farmors ribsbusk.
Denne dessert er seks stjerner værd.
⭐️⭐️⭐️⭐️⭐️⭐️
Begge restauranter får lige mange stjerner så kampen ender uafgjort.
V eri ved vejs ende – 4 fantastisk sommerdesserter – men alt har en ende.
På begge restauranter er det muligt at sidde udenfor, men i dette vejr skal man være virkelig heldig for at få et bord ude. Book altid i god tid.
Skulle du kende til andre restauranter hvor du mener man får den bedste sommerdessert, så send os en mail
Info@XQ28mail.com