For helt præcis otte år siden besøgte vi en restaurant, der ligger på hjørnet af Knabrostræde og Brolæggerstræde. Restauranten havde navnet Kronborg, og ligger der stadig i dag. Vi skrev dengang at den bestemt var et besøg værd. Her otte år efter, tænkte vi at der måske skulle laves en opfølgning, for mange restauranter følger ikke med tiden, men sådan er det ikke her.
Stedets ejes stadig af værtsparret Claes Petersen og Walther Griesé, som i tiderne morgen også var bag Café Sebastian der lå i Hyskenstræde og senere åbnede de Oscar bar cafe der stadig ligger hvor den altid har gjort.
Over de sidste par uger har vi besøgt restaurant Kronborg nogle gange for at teste kvaliteten, servicen og ikke mindst atmosfæren.
De udvalgte…
Selvom der “kun” er 33 stykker, at vælge imellem på smørrebrødssedlen, og sæsonens gode ting og platter på deres her-og-nu tavle. Så kan man højst spise tre stykker smørerbrød. Nogle gange ville man ønske man kunne sætte sig ned, og spise fra alt en ende, men det ville kræve en stor appetit, mave og pengepung. Så det må blive de udvalgte stykker, selvom det er svært at vælge.
Tog man alle 33 stykker smørerbrød ville det koste 3404 kroner, hvilket svarer til ca. 103 kroner per stykke.
Det billigste stykke er deres “Gammeldags modnede marinerede sild med løg og kapers” som fåes til 69 kroner. Det dyreste stykke af dem alle, er kongerne over dem alle. Nemlig et stykke med “Røget ål med lunt røræg” til 139 kroner. Måske en anelse dyrt, men det er absolut pengene værd, for både ålen og røræggen smelter på tungen.
På vores besøg fik vi selvfølgelig også et stykke pandestegt Rødspætte med otte håndpillede grønlandske rejer som lå snorlige oven “dildnaise” som er en mayonnaise tilsmagt med dild og citron. Det er en stor fisk, og der er bestemt nok til to stykker brød. En ganske velsmagende fisk.
Sild er godt, og alle de otte slags du kan vælge er fantastiske, men vi valgte den gode gamle Christiansøpigens sild med løg og kapers og en æggeblomme ovenpå hører til denne helt fantastiske krydre sild. Ægte Bornholmsk kærlighed på et stykke rugbrød med fedt.
Jeg elsker fisk, men jeg vil også gerne have noget kød, og det får man bestemt hvis man bestiller de næste to stykker, som var Ribbensteg og Tartar. Ribbenstegen var velsmagende og ikke for fed, og jeg kan godt lide når den har fået lidt ekstra tid i ovnen. Så da jeg spurgte om den var som jeg kunne lide den, kom de ud med et lille stykke, så jeg lige kunne få lov at smage. Se det er service. Ribbenstegen på Kronborg får følgeskab af hjemmelavet rødkål og agurkesalat.
Mit yndlingsstykke er Tartar. Lige som det var for otte år siden da jeg anmeldte stedet. Når man bestiller tartar på Kronborg, så er det friskt. Man kan næsten høre koen lige har sagt muh. Det friskhakkes. Smagen er i top, og tilbehøret er pickles, rå løg, kapers og æggeblomme. For mig kan de godt beholde deres pickles, for jeg synes det ødelægger den god smag. Men det må gerne flankeres af løg, æggeblomme, salt og peber og friture stegte kapers.
Nogle vil måske tænke, hvorfor friturestegte kapers. Dels fordi det fjerne den saltede smag og dels får du de sprødeste små kapers som lige giver det lidt ekstra. Så er du fristet, så kan du spørge om de har.
Da jeg fik tartar for otte år siden, bestod tilbehøret foruden æggeblomme, pickles, kapers, løg også af hakket rødbede. Hvilket jeg også beskrev i anmeldelsen dengang, at det bestemt ikke hørte til. Det er rart, at de ikke servere det til mere.
Aftenåbent
Maden er i top, kvaliteten, servicen og atmosfæren kan der heller ikke sættes en finger på. Det er skønt, at den slags er i højsædet.
Som noget nyt, så holdes der også aftenåbent torsdag, fredag og lørdag, her lukker køkkenet kl. 21.00, mens du kan spise til kl. 22.00.
Konklusionen af vores besøg må være, at Restaurant Kronborg stadig lever op til deres omdømme, og man kan roligt besøge dem.
I disse tider kan det med stor fordel bestilles bord i tide, hvis man ønsker noget af byens bedste smørerbrød.