Foto Tejs Lindhardt

Turen går til Prag 

Af Tejs Ellesøe 7. juli 2018

Så går turen til Prag. Vi tager med DSB Interrail og bor på det tidligere Boscolo Prague som nu hedder Carlo IV  – byens absolut bedste 5-stjernede luksushotel til 198€ per nat.

Info
DSB INTERRAIL 

Priser Her
 

Som vi skrev for noget tid siden, skulle vores næste rejse fortages med tog så i samarbejde med DSB Interrail drager vi nu mod fantastiske, skønne Prag.

I bedste matadorstil er vi, to gode venner, en konservativ "Oberst Hackel" type og en radikal "Dr. Hansen," på vej mod Tjekkiet. En "dannelsesrejse" på godt og ondt. Måske mere godt end ondt. Dog mangler frk. Friis på vores rejse, men mon ikke der er nok kvinde i os begge til at udgøre en frk. Friis!

Det er noget af en crazy tur, for hvem tager turen fra København til Prag med noget så oldnordisk som et tog. Tager man overhoved toget andre steder end hvis man skal bevæge sig rundt i Danmark – hvis man altså ikke har bil!

Hvis man ikke har travlt, bør man tage til det store udland med tog. Faktisk kan man komme temmelig langt med tog.

Hvorfor valget faldt på Prag, er vist ingen hemmelighed. Denne smukke og alt for billige by er fantastisk. Det er langt fra det første besøg. Jeg har været her 5-6 gange før, men man overraskes alligevel over hvor dejlig, venlig og billig Prag er.

De andre gange har været med fly så nu var det på tide at se turen fra et togsæde – dog på 1. Klasse ;-)

Så tag da toget
Hvis – og understreger hvis – man har tiden, så er det absolut værd at bruge de godt tolv timer det tager at komme fra København til Prag.

Turens første "ben" fra København mod Rødby er en togtur på omkring 2 timer og 40 minutter. Derefter er det Puttgarten, Oldenburg, Lübeck, Hamburg, og efter godt 12 timer er man i Prag. Man kan ikke rigtigt kalde det for interrail – mere blot en togtur til Prag. Selvom der kun var et mål, kunne man sagtens være stået af undervejs for at tilbringe et døgn i f.eks. Hamburg hvis man ville det – og det er jo det fede ved interrail.

Togturen var noget af det flotteste: Man kan bruge meget tid på fordybelse eller se på den fantastiske natur mens man suser gennem Tyskland. Man kan hygge sig, spille spil og hvad man ellers kan finde på :)

Vi rejste på 1. Klasse, og det er dejligt at der ikke er så mange mennesker her. Alligevel møder man sjove, underlige og interessante mennesker på den måde, som f.eks. “Manden i toget”.

Manden i toget
At tage toget er intet mindre end en genial måde at rejse på. Man møder flere mennesker, og kommer i snak med dem der sidder ved bordet i toget. Man snakker f.eks. ikke med sidemanden når man flyver.

Vi rejste som sagt på første klasse, og i vores lille kupé var det plads til fem personer. Der sad et svensk par som helst ville sidde alene, og så sad der en jurist – eller det fortalte han os i hvertfald han var.  Ham kom vi i snak med, hele vejen til Hamburg, hvor vores veje måtte skilles. Vi skulle til Prag, og han skulle til Paris og senere til London og besøge sin datter. Han spurgte ind til hvem vi var, og fortalte selv hjerteligt om sig selv – Han var både en sjov og alvorlig mand, med god humor.

LGBT+ liv og kultur
Der er masser af LGBT-liv i Prag. Der findes et par gode cafeer, særligt CafeCafe som er kendt for sin mad og ikke mindst sine superlækre kager er et besøg værd. Man kan få et godt måltid for langt under 100 kr. Vil du på klub/bar, er der Friends, The Saint, og er man til escortbarer, findes det bestemt også. men bare fordi man er på ferie behøver man jo ikke gå på homosteder. Byen har så meget andet at byde på.

Man kan snildt blive en uge i Prag, og uanset om man har været der før så kan man komme igen og igen. På denne tur besøgte vi Prags nationalteater og så balletten La Bayadère. 

Spis dig mæt for ingen penge
Vi har har været inde på hvor billigt der er i Prag, men det kan ikke siges nok, omend priserne er steget støt de sidste par år. Hopper man væk fra de turistede områder og ned i sidergaderne til de store populære gader – eller jo længere væk du kommer far centrum, jo billigere bliver det. En pizza og en øl fås for omkring 80/90 kr. og vil man have lokal mad kan man sagtens finde et måltid til 50 kr.

Du kan få en halv liter lokal øl for under 10 kr, og cocktails for ca. 40-50 kr. Så man kan få sig en god brandert på. 

Selvom det er interrail, kan man godt bo i luksus
Som i de fleste andre byer findes der hostel, air bnb og hoteller i Prag. Selvom vi valgte Interrail på denne tur, så kan jeg ikke komme udenom at jeg godt kan lide den service der findes på hoteller. Det at ens seng er redt, at der er friske håndklæder og måske en lille forfriskning fra hotellets side når man kommer tilbage efter at have gået mange tusinde skridt i byen, er blot nogle af grundene til at jeg vælger hotel frem for noget af det andet.

Boscolo Prague har eksisteret i 17 år, og for kort tid siden skiftede det navn til Carlo IV – men stadig i den luksuriøse stil. Carlo IV er et neoklassisk hotel som bestemt har sin charme. Bygningen er fra attenhundredetallet og fungerede i første omgang som bank og senere postkontor. Man kan stadig se de typiske skranker (se billeder i galleri). Da det var et posthus under kommunismen, blev posten “screenet” før den blev sendt ud til folk. Hvis der var penge, tøj eller andet af værdi blev det sorteret fra så modtageren ikke fik det. Selve screeningen forgik der hvor der i dag er pool og spa-område.

7 uforglemmelige nætter på Carlo IV
Et 5-stjernet hotel er ikke altid bare et 5-stjernet hotel. Carlo IV Prague ligger på gaden Senovážné Námestí omkring 10 minutters gang fra “Rådhuspladsen” og er et luksushotel ud over det sædvanlige. En nat på dette overdådige hotel ligger på 198€ per døgn, og skulle man have lyst til lidt mere luksus kan man altid vælge præsidentsuiten. Der er prisen "kun" 4000€ per nat – næsten 30.000 danske kroner.

Om man vil smide den slags penge efter et hotelophold, er jo op til en selv. Hotellet har i alt 152 værelser hvoraf de 102 er “Deluxe Rooms”, 35 “Superior Rooms”, 13 “Junior Suites” og 2 “Presidential Suites”.

De fleste der rejser, ved at hoteller vil spare på forbruget og derfor er miljøbevidste, så vil man have at håndklæde skiftet kan man smide det på gulvet, ellers skiftes det ikke. På Boscolo er det lidt anderledes: Her bliver håndklæderne skiftet 2 gange om dagen – om morgenen og igen ved 18-tiden. Måske er det ikke miljøbevidst, men det er sgu da luksus for alle pengene!

Et hotels klasse må også godt afspejles i dets morgenmad. Når man har besøgt hoteller rigtigt mange gange,  har man også oplevet mange forskellige “morgenmadstyper”.  Carlo IV har en helt fantastisk morgenmadsbuffet med alt lige fra koldt vand til boblende champagne, og behøver man så mere? De har selvfølgelig også fastføde: brød i alle afskygninger, 4-5 forskellige slags yogurt, kager, “wienerbrød”, frugt osv. Der er så meget at man umuligt kunne nå at smage det hele selvom man boede der i 7 dage.

Hotellet har bestemt sin historie, god morgenmad, fantastisk service så jeg ville med sikkerhed vælge dette hotel igen.

Alt har en ende, og det har vores tur også. Nu venter 12 timers togtur hjem til København.

Kan vi lide interrail?
Svaret må være ja: At rejse gennem Europa er noget af det vildeste og fedeste man kan gøre. Når man skal skifte tog, kan der godt opstå forsinkelser – det gjorde der selvfølgelig også her. Der var lidt togproblemer i Putgarden så vi måtte ombooke turen fra Hamburg til Prag, men vi nåede frem, og vi havde jo ikke travlt. 

Selvom turen slutter her, får jeg udnyttet mit interrailpas og bruger 25 timer på at komme til Rom – den vildeste og mest crazy tur jeg nogen sinde har fortaget, men det kan I læse meget mere om inden for kort tid.

 

Tjek os ud

Rejseguide

Annonce

Bedste hotelmorgenmad i København

Er morgenmad virkelig det nye “sort”?

Nogle siger, at morgenmad er det vigtigste måltid på dagen, men graver man efter bevis for dette, ...

Hotel Skovly - en perle på Bornholm 

Endnu en påskeferie er bag os. Folk har forskellige præferencer, når det kommer til hvordan og hvad de bruger ...

Hotel Skovly ligger i nærheden af Rønne og er let fremkommeligt uanset om man bruger den offentli...

Der er masser af talent på scenen i Herlev Musical & Teaters opførelse af den swingende musical Catch Me If You Can.

Swingende mandemusical i Herlev

Catch Me if You Can kan være en problematisk musical at sætte op med dens gammeldags syn på kvinder og dens fo...

10. jun
Vi får også friske sømandssange i årets revy i Rottefælden der heldigvis er tilbage i skoven hvor den hører hjemme.

Revyrotterne er tilbage i fælden

Svendborg Sommerrevy - Rottefælden, er tilbage i det lille skønne teater i Caroline Amalielund, og det er helt...

8. jun
Årets revyhold i Helsingør er smukt musikalske.

Festlig revy i Helsingør

Årets Helsingørrevy er både hyggelig og festlig med Susanne Breuning som dejlig revydronning.

5. jun
Den Kongelige Ballet har igen den smukke klassiske Raymonda på repertoiret.

Flot klassisk balletaften

Dejligt at se Den Kongelige Ballet folde sig ud i en stor klassisk helaftensballet igen.

21. maj