Foto Bøsse Ø-lejr

Tag med på bøsse-ølejr

Af Gæsteanmelder 20. marts 2022

Der er højt til himlen, fugle, der synger, og dejligt selskab på Omø Bøsse-ølejr. Mon det er noget for dig?

Hvornår har du sidst badet nøgen? Kan du lide at synge? Vil du bare være i godt selskab?  

Grunden til denne lille artikel er, at vi gerne vil fortælle lidt om dette fantastiske arrangement. Vi, artiklens skribenter, oplevede ølejren på egen hånd sidste år, og vi må tilstå at hele konceptet smagte af mere. 

Hvad er en ølejr i 2022? Som vi oplevede det i 2021, er en ølejr et fællesskab og en pause.

Rejsen til en ølejr går selvfølgelig via en færge, og oplevelsen af at træde ind i en anden verden begyndte allerede her, hvor venlige øboere fik en sludder med os, og dieselmotorens stille buldren så småt fik travlhed og uro til at forlade kroppen. 

Ved ankomsten blev vi mødt af erfarne ”campere”, som havde gjort sig det behageligt foran messeteltet, hvor det skulle vise sig, at der aften efter aften blev kreeret lækkerier, ligesom der også til morgen og frokost var mulighed for at blive godt mæt.

Drengene sad og nød solen, en øl, et glas vin, og vi blev mødt af venlige hilsner. Nogle sad og læste, andre mærkede bare solen på deres bare overkroppe.

Som ny i ølejr-regi havde vi taget vores eget telt med og fandt vores eget hjørne, hvor vi kunne slå det op. Men de fleste af gengangerne havde fundet en plads i et af de tre store sovetelte, hvor hver mand havde indrettet sit eget lille hjem. Det var hyggeligt at se, hvordan hver enkelt soveplads havde sin egen karakter.

Nu tænker du måske, Åhh så er der das-toiletter, som skal tømmes, og kun koldt vand i bruseren, men du skal ikke fortvivle.

Ølejren på Omø er blevet opdateret, så nu er der træk-og-slip og varmt vand i bruseren, så længe tanken er fyldt.

Artilken forsætter under billedet

 

Hver dag var forskellig fra den foregående, afhængig hvad stemningen lige var til, men noget af det, der samlede de fleste, var det daglige kolde gys i havet, som det år ikke var så koldt.

En vores favoritter var, at vi var nogle stykker, der skiftedes til at stå for morgenyoga, altså kl. 10:00. At stå inde i det store dansetelt, som allerede var blevet dejligt lunt, med åbne sider og lyden af vind og bølger i baggrunden gav virkelig en dejlig start på dagen. 

Mulighederne for brugen af danseteltet var uendelig, men noget, vi nød, var da der blev lavet intro til tango, hvilket gav en god forbindelse til de andre, som dansende med. Det fede ved lejren er, at hvis du har lyst til at sætte noget i værk, er der legekammerater. Har du lyst til bare at være, kan du gøre det.

Du bidrager til det sociale helt på dine præmisser. 

En af det bedste oplevelser var ”galla-aftenen". Som sædvanlig havde vi alle forskellige opgaver, f.eks. at hjælpe i køkkenet eller tage opvasken, hvilket i sig selv var superhyggeligt. Der blev fundet lidt kjoler frem og en skjorte her og der, men vigtigst af alt; rigtig god mad, og folk knappede deres bedste vine op.

Fællessang kan altid noget, og efter et par glas lyder det hele sgu meget godt. Det blev lidt sent og vejen hen til toiletvognen, badet og tandbørstningen var lidt længere end normalt. 

Ud over at alle skulle vælge en tjans hver dag er stort set det eneste obligatoriske at være med efter aftensmaden til at synge en fællessang. Ølejrens nationalsang er  “Fiskerpigens Sang”, men vi synger forskellige sange hver dag. Før sangen er der mulighed for lige at tale om, hvad folk har tænkt sig dagen efter: Er der nogen der vil lave et fælles arrangement, eller er det tid til den traditionelle kageudflugt, men ellers er det helt op til dig, hvad du har lyst til.

Har vores lille eventyr fristet dig til at opleve en ølejr anno 2022, altså ølejr i en lidt mere moderne ramme end dem i 70'erne, så tjek hjemmesiden.

Lejren ligger på smukke Omø og kører fra lørdag den 30. juli til lørdag den 6 aug 2022. Du bestiller en pakke på minimum 4 døgn á 160 kr. pr dag – derefter kan du selv fylde op.

Vil du vide mere om bøsse Ø-lejr, så kig her.

Tjek os ud

Rejseguide

Annonce

Tag på rejsemesse og få inspiration 

2022 var året, hvor vi næsten havde lagt coronaen bag os, og med en fifty-fifty fordeling på at nogle stadig h...

Vi har for længst lagt sommeren bag os, og det kan på sin vis være trist nok, men man siger ...

Hvor meget rejser du?

At komme væk fra hverdagens stress et par dage, søgen efter den første sol i foråret, eller den sidste sol i e...

Det er ved at være seks år siden, vi sidst spurgte jer læsere om jeres rejsevaner, og s&arin...

Der er gang i de store shownumre i Funny Girl på Operaen i Malmö.

Komikken forsvandt men showet var flot i Funny Girl på Malmö Opera

I Malmö serverer de klassisk musical fyldt med dejlig musik og store optrin, men Funny Girl har mistet sin urk...

30. jan
Der er masser af action i Folketeatrets Robin Hood, hvor også Lay Marian viser kamplyst.

Vittig Robin Hood på turné

Folketeatret har sendt deres vittige og moderne udgave af sagnet om Robin Hood på landevejen efter corona lukk...

30. jan

Sam Smith nyder sin frigørelsesproces på “Gloria”

Den britiske sangfugl Sam Smith har netop udgivet sit fjerde studiealbum, hvor han skinner igennem som aldrig ...

28. jan
Unge Lukas Toya er formidabel i rollen som Mozart på Det Kongelige Teater.

Mozart for folket

Det Kongelige Teater har genopsat skuespillet Amadeus på Gamle Scene med næsten samme styrke som sidste gang, ...

22. jan