Foto Momondo

Momondo: 10 gode forslag til feriesteder 

Af Tejs Ellesøe 25. marts 2022

“Få en uforglemmelig oplevelse i pridens tegn, og få nye venner i disse lande, som alle har strenge antidiskriminationslove og masser af lokale mødesteder for LGBTQ+-fællesskabet”, sådan skriver. Momondo.

Jagten på den store LGBT+ gruppe og de over 82 milliarder danske kroner, som købekraften er for denne gruppe, er så småt gået ind. Det kan man i hvert fald se hos den globale rejsesøgemaskine Momondo, der har en sektion med “LGBTQ+” venlige destinationer, hvor de foreslår 10 destinationer:

Holland
Sverige
Storbritanien
Norge
Canada
Malta
Portugal
Belgien
Spanien
Uruguay


Holland
Unikke pridebegivenheder, et meget fordomsfrit samfund og en hovedstad, som er hyggelig om dagen og festlig om natten.

Holland var det første land i verden, der legaliserede homoseksuelle ægteskaber helt tilbage i 2001, så det er ingen overraskelse, at lokalbefolkningen i hovedstaden ikke engang ænser det, når de ser en LGBTQ+-rejsende. Du vil ikke gå glip af Amsterdam pga dens livlige kvarterer, mangfoldighed og imødekommende atmosfære. Byen er også vært for Canal Parade hvert år i august og Roze Filmdagen, LGBTQ+ filmfestivalen, i marts. Rotterdam, det elegante Den Haag og Utrecht er også et besøg værd.

Sverige
Bare det at være i stand til at gå ned ad gaden og frit udtrykke dine følelser til din partner.

Sverige har længe været fortaler for LGBTQ+-rettigheder – alt fra afkriminalisering af homoseksualitet til at afklassificere "transkønnet identitet" som en sygdom. Selvom der måske ikke er en overflod af homobarer uden for de større byer, kan du i stedet opleve naturen i dens rå skønhed. Kom om vinteren for at opleve nordlys, hundeslædeture og ophold på ishoteller. Om sommeren er der masser af søer at svømme i og fantastiske vandrestier.

Storbritannien
Byer med større festscener og begivenheder, shopping, kulinariske lækkerier og prides i massevis.

Storbritannien har flere pridebegivenheder end noget andet land i hele verden, og selvom mange af dem holdes i hotspots som Manchester og Brighton, finder hovedparten sted i London. Faktisk er London af mange udråbt som verdens LGBTQ-hovedstad. Især Soho leverer, med ikke bare klubber og barer, men butikker, caféer og restauranter og teaterforestillinger for de forskelligartede og åbensindede. Hvis du har brug for at komme væk og slappe af, kan du flygte til Bath og nyde byens berømte termiske spa-behandlinger.

Norge
Frisk luft, bjergvandringer, vidunderligt ægte parader og en charmerende hovedstad.
Norge har ligesom sine nordiske søsterlande støttet LGBTQ-miljøet i årevis – startende helt tilbage i 1972 med legaliseringen af homoseksualitet. Hovedstaden Oslo er vært for sin pridebegivenhed hvert år i juni, mens Bergen mod vest er holder sin parade i maj. På grund af den magiske kombination af LGBTQ-støtte og naturelskere findes der også nogle sjove alternative arrangementer - især Skeive Ski i Hemsedal. Denne fire-dages sammenkomst fejrer mangfoldigheden med ski- og snowboardkonkurrencer, queer-aftener og afterski.

Canada
Deltag i masser af pridearrangementer og nyd den uberørte natur.
I Canada kan du mærke folkets og dets regerings stolthed. I årenes løb har landet taget mange juridiske skridt for at gøre landet sikkert og indbydende for queersamfundet, herunder juridisk anerkendelse af en mulighed for tredje køn. Der afholdes også snesevis af pridebegivenheder i løbet af året, især den pulserende Toronto Pride og Ottawa's Capital Pride, og der er homoseksuelle landsbyer i alle større byer. Når du ikke udforsker byens blomstrende homoseksuelle scene, kan du tage ud i bjergene for at stå på ski eller vandre, svømme i forfriskende og klare søer eller tage i skoven på camping og lave bål.

Malta
Maleriske, historiske byer, smukke strande og venlige lokale - alt sammen i en overskuelig størrelse. Malta stiger som en stjerne på radaren af LGBTQ+-venlige destinationer, mest på grund af sit positive syn på og støtte til samfundet. Du er sikker på at finde venlige, ligesindede lokale, som med glæde vil vise dig homoscenens bedste steder og homovenlig indkvartering. Hvis du også vil have lidt sol og sand, så tag til de mere afsidesliggende strande på den vestlige del af øen, som Riviera Bay på venstre side af bugten eller Ras il-Qarraba. Landet har også fantastiske dykkemuligheder, som vragdykning på Gozo.

Portugal
Smukke landskaber, smukke rå strande, fisk og skaldyr og Lissabon.
Når du er i Portugal, kan du slappe af og føle dig tryg ved at være dig selv på gaden – især i de større byer som Lissabon og Porto. Lissabon har en fantastisk stemning og to vigtige pridebegivenheder: Lissabon Pride i juni og Lissabon Bear Pride i maj. Så forsommeren er et godt tidspunkt at besøge byen. Der er masser af homobarer i kvartererne Principe Real og Bairro Alto. Hvis du vil trække dig tilbage til naturen, så tag til de magiske øer Azorerne.

Belgien
Malerisk europæisk arkitektur, søde landsbyer og meget progressive ligestillingslove - alt sammen i en overskuelig størrelse.
Det tager måske kun tre timer at køre fra den ene side af landet til den anden, men Belgien har tidligt lavet nogle monumentale love for LGBT-samfundet. Det var det andet land, der gjorde forhold af samme køn lovlige, og også det andet, der legaliserede homoseksuelle ægteskaber. Belgisk Pride finder sted i Bruxelles i maj, og hovedstaden byder også på mange homoseksuelle barer og klubber. Antwerpen har også udviklet sig til en dejlig og LGBTQ+ venlig by, hvor man kan have det sjovt og udforske den middelalderlige arkitektur.

Spanien
Fantastisk arkitektur, lækkert køkken, strande og en afslappet middelhavsatmosfære.
Spanien har meget progressive rettigheder (LGBT-personer fik ret til åbent at tjene i militæret tilbage i 1995), friske og smagfulde tapas og fisk og skaldyr, varieret arkitektur, masser af strande og en levende queer-scene. Tusinder strømmer til Madrid hvert år for at opleve byens pridefestligheder og kulturelle begivenheder som Les Gai Cine Mad LGBT-filmfestivalen. Er du til vilde fester, så gå ikke glip af Gran Canaria og Ibiza, men også Sitges, Carnevals hjemsted, en ugelang fest, der afholdes i begyndelsen af marts.

Uruguay
En helt tilbagelænet kultur, hvor besøgende fra LGBTQ+-samfundet kan føle sig trygge og nyde naturen.
Uruguay er et LGBTQ-paradis i hjertet af Sydamerika. Den største begivenhed for lokalsamfundet er Marcha por la Diversidad, der afholdes i Montevideo i september, og som ofte tiltrækker menneskeskarer på mere end 100.000. Som hovedstad har Montevideo de fleste homobarer og mødesteder i landet – og glem ikke at kigge forbi Plaza of Sexual Diversity. Uden for hovedstaden øger Punta del Este sin tiltrækningskraft som et luksus LGBT-område og byder på smukke strande, rolig natur og vine i verdensklasse.

Momondo er fyldt med gode råd, og du kan også se hvilke restriktioner, der stadig er de forskellige steder her

 

Tjek os ud

Rejseguide

Annonce

Bedste hotelmorgenmad i København

Er morgenmad virkelig det nye “sort”?

Nogle siger, at morgenmad er det vigtigste måltid på dagen, men graver man efter bevis for dette, ...

Hotel Skovly - en perle på Bornholm 

Endnu en påskeferie er bag os. Folk har forskellige præferencer, når det kommer til hvordan og hvad de bruger ...

Hotel Skovly ligger i nærheden af Rønne og er let fremkommeligt uanset om man bruger den offentli...

Onkel Reje er i topform i årets Cirkus Summarum

Cirkus-hit for hele familien

Cirkus Summarum har 15 års jubilæum i år, og det fejers med en vellykket tur tilbage til barndomslandet.

9. jul

P!nk leverer varen, selv når hun ikke er på toppen

Selv når hun ikke er i topform, er P!nk alligevel god. Ikke bare god, men megagod.

7. jul
Der er knald på farverne i årets vitale komedie i Grønnegårdsteatret.

Vild Wilde i Grønnegårdsteatret 

Oscar Wildes bidske komedie En Ideel Ægtemand har fået en både visuel og tekstlig opdatering, og det er for de...

29. jun
Det er Klods Hans og især hans to brødre, der gør balletten Klods Hans til en succes på Pantomimeteatret i Tivoli.

Ballet for hele familien

Tivoli Balletteater har lige haft premiere på deres helt nye royale ballet Klods Hans med Dronning Margrethe s...

24. jun