FotoCopenhagen 2021

Populært pridearmbånd udskiftes

Af Tejs Ellesøe 26. maj 2021

Om nogle måneder overtager World Pride København og Malmø, og i år har man lavet et særligt pridearmbånd.

I årenes løb har der været mange forskellige slags merchandise hos priden. Næsten alle er gået hen og blevet samleobjekter på den ene eller anden måde.

I årene der er gået, har der været forskellige typer af armbånd, dog-tag, men i 2016 startede Copenhagen Pride på noget der siden er gået hen og blevet en af deres måske største succeser. 

I 2016 blev den grønne valgt som startfarve i det nu populære armbånd som er en del af det originale regnbueflag. Armbåndet solgte ikke mindre end 7200 styk det første år. Sidenhen er salget kun steget, dog med undtagelse af 2020, hvor coronaen spillede ind. I alt er der blevet solgt 64.783 styk på de fem år, og 2021 skulle have været året hvor man sluttede regnbueflaget med den gule som var den eneste farve der manglede, men priden har foreløbig udskiftet det populære armbånd pga. World Pride

Nye farver kommer til
Det er næppe gået nogens næse forbi at 2021 var året hvor World Pride skulle have domineret den danske hovedstad, men igen har coronaen spillet et puds, og det blev anderleds end man havde ønsket.

Noget andet bliver også markant anerledes i år, for det regnbuearmbånd vi kender så godt, er blevet lagt på hylden for en stund. Da det er World Pride, har man valgt at tilføje den brune og sorte farve, taget fra philadelphiaflaget fordi man gerne vil inkludere dem med en anden hudfarve end hvid.

Det ser sådan ud: 

På World Prides side, Copenhagen 2021, står der følgende:

“Vis din støtte til Copenhagen 2021 WorldPride og EuroGames ved at bære det officielle støttearmbånd. Armbåndet, som er vævet af stof i høj kvalitet, i det ottefarvede regnbueflags farver symboliserer at #YouAreIncluded

Vi spurgte Copenhagen 2021 om baggrunden for at vælge den nye udgave hvor tillægsfarverne sort og brun også er på armbåndet.  

Som I ved, er der masser af forskellige versioner af prideflag, lige fra regnbuen og forskellige udgaver af den, til flag for specifikke grupper så som bi, trans og intersex.  Vi vil gerne være med til at synliggøre så mange af disse grupper som muligt, og vi håber at folk vil se mange af de forskellige flag under Copenhagen 2021.

I nævner at det "originale" regnbueflag havde seks farver, men da Gilbert skabte det havde det faktisk otte farver. En sektion af det kilometerlange flag med otte farver som blev lavet til New York Pride i 1994 (25-året for Stonewall) vil også være udstillet under Copenhagen 2021.

Vi bruger også “Progress Flag” i en række sammenhænge, og som I nævner repræsenterer armbåndet "The Philly Flag". Vi har taget begge disse til os for at gøre opmærksom på den racisme og transfobi som er et alvorligt problem både i og udenfor LGBT+miljøet. Det seksfarvede flag – som det vajer stolt på Regnbuepladsen – vil også i høj grad kunne ses over hele byen”, siger Steve Taylor, direktør for kommunikation, Copenhagen2021.

Vi har også været i kontakt med Copenhagen Pride som fortæller at det populære regnbuefarvede armbånd med de 6 traditionelle farver vender tilbage i 2022, og til den tid vil det være gult. Hver farve er symbol for sin værdi: Rød står for livet, orange står for at heale, gul står for solen, grøn for naturen, blå for kunsten og lilla for ånden/sjælen .

Det nye armbånd vil kunne købes i ugerne op til World Pride de sædvanlige steder.

 

Tjek os ud

Nyheder

Annonce

Tivolis bedste burger!

Findes der noget bedre end en rigtig juicy burger, en burger hvor du med en mundfuld kan smage lidt af det hel...

Tivoli slår sig op som byens største spisested, og det er ganske rigtigt. I Tivoli er der noget f...

Kan man tage cremen ud af Nimb?

For efterhånden en del år siden fik Nimb en “mor” i form at Fru Nimb, og nu har de fået en “baby”, en lille a...

Nimb er efterhånden kendt som et af Københavns mest luksuriøse steder – til events, ...

Ganløse Kro kan igen byde på festlig revyaften med god mad i sommeren 2021.

Lang revyaften i Ganløse

Man glæder sig altid til Ganløse Revyen - til dels maden og til dels den hyggelige revy med den helt specielle...

14. jun
Der er gang i køkkenet hos Husets Teater hvor den forrygende satireforestilling The Wave of Shit spiller.

Køkkensatire hitter

Husets Teater byder indenfor i køkkenet helt oppe under taget, til en sjov og overrumplende omgang brokkeri.

12. jun
Pygmalion med sit kunstværk i Mungo Parks kunstige opdatering af Myten i Galathea 3000.

Problemer med kærlighedsdukke

Mungo Park Teater har problemer med både kærlighedsdukke og forestilling i et kikset forsøg på at kaste nyt ly...

9. jun
Det er herrerne der er i front i den forrygende danseforestilling Two Lions and a Castle med Dansk Danseteater.

Forrygende danseaften

Dansk Danseteater nyeste forestilling kredser omkring forsøget på at lave det perfekte show — og forsøget vise...

6. jun