Foto Golden Globe

Stor pris til Ryan Myrphy - men han sendte hæderen videre 

Af Tejs Ellesøe 19. januar 2023

Til den årlige Godlen Globe blev Ryan Murphy hædret med den fornemme Carol Burnett Award, som kun tre har modtaget før ham.

I sidste uge blev den 80. Golde Globe afholdt i Hollywood, og her blev succesinstruktøren Ryan Murphy hædret med en “Carol Burnett Award”, som bl.a. Ellen DeGeneres også modtog i 2020.

Murphy er kendt for et utal af film, men det er nok serierne han er bedst kendt for. Blandt de mest populære kan nævnes, Glee, Pose, American Horror Stories, og senest Netflix-succesen “Dahmer - monster: The Jeffery Dahmer Story”, som Evan Peters, der portræterede seriemorderen Jeffery Dahmer, fik en Golden Globe for. Ryan Murphy har gjort rigtigt meget for LGBT+ skuespillere i Hollywood.

Prisen blev overrakt af den amerikanske Pose skuespiller Billy Porter, og det gik ikke stille for sig.

Jeg skal hermed give en Carol Burnett Award til min ven Ryan Murphy - kom her op, så verden kan se dig” sagde Billy Porter fra scenen.

Men Ryan sendte straks hyldeste videre: “For et år siden, da der blev afholdt Golden Globe, blev det ikke transmitteret - men jeg var så glad for, at MJ Rodriguez blev nomineret og vandt for bedste dramaserie, Pose. Og her blev MJ den første transkønnede skuespiller, der vandt en Golden Globe, og jeg tænkte, WOW, hvor ville jeg have elsket at at MJ skulle på scenen og modtage den hyldest hun fortjente. Jeg er glad for, at MJ er min gæst i aften, hun sidder ved mit bord så rejs jer op, og give hende den hyldest hun fortjener.

Jeg har også haft den ære at arbejde med Carol Burnett på Glee, og hun er et af mine idoler. Så aftenens pris fik mig til at reflektere over det, jeg har opnået, og det, dem jeg nævner, har opnået –alle mine helte. Derfor vil jeg starte med Billy Porter for, hvad han har opnået. Han voksede op i Pittsburgh og fik konstant at vide, at han ikke var værdig til noget – men i dag er han en af de mest ikoniske skuespillere, og ikke mindst har han ændret moden for mænd. Han ændrede den ved at have en sort kjole på til oscaruddelingen. Jeg spurgte ham, om han ikke kunne tage den kjole på til Golde Globe, hvor til Porter sagde; Bitch, den er på museum. Men han tog denne røde look-a-like på, og jeg elsker den, og jeg elsker dig Billy. Herefter sendte han også rosende ord mod Niecy Nash, Matt Bomer og Jeremy Pope. "Da jeg var ung i 70’erne og så Carol Burnett Show, så jeg aldrig en som mig i et TV-show. Det var hårdt at være LGBTQ person i dette land, faktisk over hele verden, både dengang og nu. Og til jer har jeg et ord: Florida – I har ofte fået af vide, at I aldrig ville blive til noget, og at I skulle skjule jeres sande jeg, men her i aften til jer unge, vil jeg nævne MJ, Niecy, Matt, Billy og Jeremy som eksempler på muligheder. Der er en vej frem for alle, og I kan bruge dem som ledestjerner. Det har været min mission i 25 år
.

Se uddrag af talen her.

 

 

Tjek os ud

Nyheder

Annonce

Den første forårstur – hvor skal vi tage hen? 

Rejs dig lykkelig – kan man egentlig det? Varmen og solen er med til at gøre dig gladere i sindet, så lider du...

Ja, foråret begyndet så småt at banke på, og selvom der umiddelbart er længe til...

Tag på rejsemesse og få inspiration 

2022 var året, hvor vi næsten havde lagt coronaen bag os, og med en fifty-fifty fordeling på at nogle stadig h...

Vi har for længst lagt sommeren bag os, og det kan på sin vis være trist nok, men man siger ...

Næsten hele ensemblet på scenen i Den Jyske Operas udgave af Tryllefløjten.

Tryllefløjte uden meget tryl

Den Jyske Opera har sendt Mozarts populære opera Tryllefløjten på landevejen i familievenlig længde.

12. mar
Hele ensemblet i den satiriske musical om grundlæggeren af Ikea Ingvar! på Fredericia Musicalteater.

Svensk højsang i Ikea-musical på Fredericia Musicalteater

Det er friskt og befriende, at Fredericia Musicalteater kaster sig over den svensk/tyske musical Ingvar! om Ik...

12. mar
Neel Rønholt og Silas Holst er Sandy og Danny i den nyeste udgave af Grease med One & Only Company.

The One That I Want

One and Only har igen sat musicalklassikeren Grease på scenen, og det er en festlig og glad aften med gode præ...

12. mar
Der er gang i nattelivet i balletten Fancy Free på Det Kongelige Teater.

Fra Broadway til klassisk 

Mesterkoreografen Jerome Robbins mestrede alle stilarter, fra den underholdende og hurtige Broadway-stil til d...

7. mar