Foto Golden Globe

Stor pris til Ryan Myrphy - men han sendte hæderen videre 

Af Tejs Ellesøe 19. januar 2023

Til den årlige Godlen Globe blev Ryan Murphy hædret med den fornemme Carol Burnett Award, som kun tre har modtaget før ham.

I sidste uge blev den 80. Golde Globe afholdt i Hollywood, og her blev succesinstruktøren Ryan Murphy hædret med en “Carol Burnett Award”, som bl.a. Ellen DeGeneres også modtog i 2020.

Murphy er kendt for et utal af film, men det er nok serierne han er bedst kendt for. Blandt de mest populære kan nævnes, Glee, Pose, American Horror Stories, og senest Netflix-succesen “Dahmer - monster: The Jeffery Dahmer Story”, som Evan Peters, der portræterede seriemorderen Jeffery Dahmer, fik en Golden Globe for. Ryan Murphy har gjort rigtigt meget for LGBT+ skuespillere i Hollywood.

Prisen blev overrakt af den amerikanske Pose skuespiller Billy Porter, og det gik ikke stille for sig.

Jeg skal hermed give en Carol Burnett Award til min ven Ryan Murphy - kom her op, så verden kan se dig” sagde Billy Porter fra scenen.

Men Ryan sendte straks hyldeste videre: “For et år siden, da der blev afholdt Golden Globe, blev det ikke transmitteret - men jeg var så glad for, at MJ Rodriguez blev nomineret og vandt for bedste dramaserie, Pose. Og her blev MJ den første transkønnede skuespiller, der vandt en Golden Globe, og jeg tænkte, WOW, hvor ville jeg have elsket at at MJ skulle på scenen og modtage den hyldest hun fortjente. Jeg er glad for, at MJ er min gæst i aften, hun sidder ved mit bord så rejs jer op, og give hende den hyldest hun fortjener.

Jeg har også haft den ære at arbejde med Carol Burnett på Glee, og hun er et af mine idoler. Så aftenens pris fik mig til at reflektere over det, jeg har opnået, og det, dem jeg nævner, har opnået –alle mine helte. Derfor vil jeg starte med Billy Porter for, hvad han har opnået. Han voksede op i Pittsburgh og fik konstant at vide, at han ikke var værdig til noget – men i dag er han en af de mest ikoniske skuespillere, og ikke mindst har han ændret moden for mænd. Han ændrede den ved at have en sort kjole på til oscaruddelingen. Jeg spurgte ham, om han ikke kunne tage den kjole på til Golde Globe, hvor til Porter sagde; Bitch, den er på museum. Men han tog denne røde look-a-like på, og jeg elsker den, og jeg elsker dig Billy. Herefter sendte han også rosende ord mod Niecy Nash, Matt Bomer og Jeremy Pope. "Da jeg var ung i 70’erne og så Carol Burnett Show, så jeg aldrig en som mig i et TV-show. Det var hårdt at være LGBTQ person i dette land, faktisk over hele verden, både dengang og nu. Og til jer har jeg et ord: Florida – I har ofte fået af vide, at I aldrig ville blive til noget, og at I skulle skjule jeres sande jeg, men her i aften til jer unge, vil jeg nævne MJ, Niecy, Matt, Billy og Jeremy som eksempler på muligheder. Der er en vej frem for alle, og I kan bruge dem som ledestjerner. Det har været min mission i 25 år
.

Se uddrag af talen her.

 

 

Tjek os ud

Nyheder

Annonce

Tag på rejsemesse og få inspiration 

2022 var året, hvor vi næsten havde lagt coronaen bag os, og med en fifty-fifty fordeling på at nogle stadig h...

Vi har for længst lagt sommeren bag os, og det kan på sin vis være trist nok, men man siger ...

Hvor meget rejser du?

At komme væk fra hverdagens stress et par dage, søgen efter den første sol i foråret, eller den sidste sol i e...

Det er ved at være seks år siden, vi sidst spurgte jer læsere om jeres rejsevaner, og s&arin...

Der er gang i de store shownumre i Funny Girl på Operaen i Malmö.

Komikken forsvandt men showet var flot i Funny Girl på Malmö Opera

I Malmö serverer de klassisk musical fyldt med dejlig musik og store optrin, men Funny Girl har mistet sin urk...

30. jan
Der er masser af action i Folketeatrets Robin Hood, hvor også Lay Marian viser kamplyst.

Vittig Robin Hood på turné

Folketeatret har sendt deres vittige og moderne udgave af sagnet om Robin Hood på landevejen efter corona lukk...

30. jan

Sam Smith nyder sin frigørelsesproces på “Gloria”

Den britiske sangfugl Sam Smith har netop udgivet sit fjerde studiealbum, hvor han skinner igennem som aldrig ...

28. jan
Unge Lukas Toya er formidabel i rollen som Mozart på Det Kongelige Teater.

Mozart for folket

Det Kongelige Teater har genopsat skuespillet Amadeus på Gamle Scene med næsten samme styrke som sidste gang, ...

22. jan