Du er ikke alene, 30 års jubilæum

Af Tejs Ellesøe 24. maj 2008

Den 23. februar 1978, havde Lasse Nielsen kontroversielle ungdomsfilm DU ER IKKE ALENE, premiere i Nygade, Tivoli Bio, Rialto 2 Roskilde.

I første omgang, blev den ikke godt modtaget af den danske film censur, som satte, aldersgrænsen til 12 år. Noget tid inden, havde en anden ungdomsfilm nemlig haft præmiere, hvor en får smadret hovedet med en jernstang. Dette var ok for film censuren. Men ikke at 2 drenge kysser hinanden. Uha nej.

Men efter en del skriverier og debatter i pressen, valgte film censuren at ophæve den. Du er ikke alene, blev set at ikke mindre end 250.000, og blev et stort hit.

Det er ikke den første film instruktør Lasse Nielsen laver. Faktisk har han også lavet 2 andre ungdomsfilm, La’ os være fra 1975 og Måske ku vi fra 1976 og i 78 blev det så til Du er ikke alene.

Vi viser filmen i Imperial
Du kan godt begynde at glæde dig, det bliver en uforglemmelig aften. Fredag den 15.august, altså i prideugen, der viser vi Du er ikke alene. Så på med festtøjet, gå med op af den røde løber sammen med nogle af de mange der var med i filmen. Mød filmens Instruktør Lasse Nielsen.

Der vil være en masse kendisser, et rigtigt VIP arrangement.

En hyldest
I dag efter 30 år er filmen er gået hen og blevet noget specielt, med andre ord. Så har den fået KULT status, da den har betydet så meget for så mange. Det er ikke kun i Danmark filmen har fået kult status. Den svenske ”Rigsbøsse” Jonas Gardell, vidste med et at han var bøsse, en sommerdag, han kom ud fra biografen og havde set Du er ikke alene. Filmen findes også i en engelsk kopi, altså den danske med engelske tekster. Dog en piratkopi.

De 2 unge drenge, henholdsvis den 15/16 årige efterskoleelev Bo, som spilles af debutanten Anders Agensø og forstanderens søn, den kun 10 årige Kim, der ligeledes spilles af en debutant Peter Bjerg. I dag er de begge langt fra skuespillerverden – men alligevel hyldes de på You Tube.

Sebastian – Du er ikke alene
Når du ta´r afsted
så vend dig ikke om
der´ ingen vej tilbage ,
hvorfra du kom
alle deres remser
dem kan du uden ad
du kender deres mistro og had

Og du som intet ved
men dog har fået alt
du ved som nok det hele
det’ dyrt betalt
Hvis der er en sandhed
skrevet sort på hvidt
så er det den at ingenting er dit

Du er ikke alene
der er en der følger dig
og det´helt på det rene
han har det li´som dig - som dig

Du kender den, du har måske hørt den som Radio Rosas kendingsmelodi der i over 25 år kørte som åbnings og lukke melodi. Sangen er skrevet af musikeren Sebastian, der også er bag andre hit fra filmen, som Triumftoget, De unge tåber, Forglem mig ej og skovsangen.

Desværre kan Sebastian ikke selv være der den aften, men vi har fået en anden plade aktuel musiker på. Og glæd dig til at høre den version af  “Du er ikke alene”.

Sebastians klassiker “Du er ikke alene” fra 1978 er nu blevet oversat til engelsk med titlen “Beautiful Dreamer”. Den nye version af sangen udkom som single maj 2007 og er indsunget af den unge danske sangerinde Maria Brown. Maurice Hawkesworth har forfattet teksten "Beautiful Dreamer".  

Lyt til den her

Tjek os ud

Andet

Annonce

Kan man tage cremen ud af Nimb?

For efterhånden en del år siden fik Nimb en “mor” i form at Fru Nimb, og nu har de fået en “baby”, en lille a...

Nimb er efterhånden kendt som et af Københavns mest luksuriøse steder – til events, ...

Kronborg leverer stadig godt dansk smørrebrød 

Byens gamle “dame”, Restaurant Kronborg leverer stadig noget af byens bedste smørrebrød, uanset om man er til ...

For helt præcis otte år siden besøgte vi en restaurant, der ligger på hjørnet ...

Her er Troye Sivans nye sang 

For knap to år siden udsendte australske Troye Sivan albummet Bloom, og med dagens nye single Easy er der ikke...

15. jul

Dansk queer kunst fra 1800-tallet

De danske museer er ikke overrente for tiden, men her er en udstilling der absolut er værd at se. Kunstmaleren...

22. jun
Mette Maria Ahrenkiel i nærbillede i online-dramaet Safe Space på Future V.

Pseudo-thriller i nyt teaterformat

Teater V i Valby har haft premiere på deres nye online scenerum Future V med den første forestilling Safe Spac...

15. jun
Sam Rockwell som sexet homo-nazist og Scarlett Johansson skaber god balance i den satiriske Jojo Rabbit om de sidste måneder i 2. verdenskrig.

Nazi-kanin i lystig satirisk film

8. jun