FotoTheis Mortensen/DR

Fiaskoen i Gift Ved Første Blik Sæson 8

Af Torsten Miland 1. november 2022

Nu har Gift Ved Første Blik kørt i 8 sæsoner, og i denne sæson blev vi introduceret til det første par af samme køn, Anders og Sebastian. Og hvordan gik det så? Fik de hinanden till sidst og forblev de gift? Nej, det kan man ikke helt sige, og kombineret med at INGEN af de 5 par forblev gift, og der endda blev kastet med ringe i det sidste afsnit, må man sige, at der vist skal ruskes op i formatet, hvis der skal komme en 9. sæson. 

Denne sæson havde det første par af samme køn blandt de fem matchede par, og jeg tager hatten af for Anders og Sebastian, som dermed tog et stort skridt for sig selv, selvom det så ikke endte med et langvarigt parforhold, men dog trods alt et venskab.

Eksperter?
Hvis man skal kalde sig ekspert på noget, så må man vel gå ud fra, at man har forstand på hvad man laver, men det ses nu ikke helt at være tilfældet med de tre såkaldte eksperter; de sammensætter parrene i denne sæson på basis af logiske test og personlighedstest og en ikke nærmere defineret ”fornemmelse” af, hvem der passer godt sammen. Ingen af parrene i denne sæson valgte at forblive gift, og der er faktisk kun et par, som potentielt set havde en chance. 

I Anders og Sebastians tilfælde, så bor de tæt på hinanden (tjek!), de har styr på deres indretning (tjek!), de har mange venner (tjek!), og de kan lide at gå i byen (tjek!). Men så hopper kæden af – de har ikke samme tempo i udvikling af en relation. Anders vil have hele pakken så hurtigt som muligt; nærhed, oplevelser sammen, sove sammen, kærtegn, kys og måske endda flytte sammen, mens eksperimentet varer. Sebastian står helt af og viser endda på bryllupsrejsen at kærtegn og berøring simpelthen er et no-go for ham. Udefra set virker det nærmest, som om Sebastian har et større problem med berøring end bare at være lidt langsom i optrækket, men derfor er det jo også ekstremt modigt af ham at medvirke i et program, hvor han godt ved han kan møde en partner, der vil mere end ham.

Kender du dit kærlighedssprog?
Det gjorde deltagerne i den netop overståede sæson af Gift Ved Første Blik i hvert fald ikke, for eksperterne havde efterladt dem uden indsigt i, hvad der skaber tiltrækning mellem partnere og ægtefæller.

Kærlighedssprog
Der er fem overordnede former for kærlighedssprog:

• Fysisk berøring (ikke et match mellem Anders og Sebastian)

• Anerkendende ord (ikke et match mellem Anders og Sebastian)

• Tid med hinanden (delvist match)

• Tjenester (ikke et match mellem Anders og Sebastian)

• Gaver (ingen af dem har det kærlighedssprog)

Når man som ekspert i dette reality show ikke spørger deltagerne om deres foretrukne kærlighedssprog, er det denne anmelders opfattelse, at man gør dem en kæmpe bjørnetjeneste. Tænk hvis Anders var matchet med en, der elsker at ligge i ske hele tiden, og som nyder at få et kærtegn og holde i hånd, og tænk hvis Sebastian havde mødt en, der var som ham selv, og tingene kunne udvikle sig henad vejen, som han gerne vil?

DR forsvarer sig
DR har i løbet af denne sæson godt kunne se, hvor det bar hen, så eksperterne er begyndt at sige, at det ikke er målet, at parrene ender med at forblive gift, men at det handler om at ”bliver klogere på sig selv,” og at vi som seere kan lære noget.

Tag jer sammen DR!
Find nogle nye eksperter – lav formatet om – giv længere tid undervejs uden kameraer, og læs så op på kærlighedssprog.

Fun Facts
Det er DR, som har opfundet konceptet Gift Ved Første Blik og siden eksporteret det til mange andre lande. Hvis du vil se reality for fuld udblæsning, så tjek den australske version på YouTube (MAFS AUS), hvor parrene indbyrdes skændes for åben skærm.

Anders og Sebastian er stadig venner og har det godt med hinanden – og så er de endda begge blevet ansat i Københavns Kommune, bare i forskellige afdelinger.

 

Tjek os ud

Film

Annonce

Tag på rejsemesse og få inspiration 

2022 var året, hvor vi næsten havde lagt coronaen bag os, og med en fifty-fifty fordeling på at nogle stadig h...

Vi har for længst lagt sommeren bag os, og det kan på sin vis være trist nok, men man siger ...

Hvor meget rejser du?

At komme væk fra hverdagens stress et par dage, søgen efter den første sol i foråret, eller den sidste sol i e...

Det er ved at være seks år siden, vi sidst spurgte jer læsere om jeres rejsevaner, og s&arin...

Det lykkedes at få skabt et fint dystopisk fremtidsbillede på Husets Teater, men der er ikke meget andet i forestillingen A Play.

Dystopisk tristesse

På Husets Teater har man lukket dørene op for et samarbejde med Dansehallerne og den koreografiske gruppe Inst...

23. nov

Harry Styles stråler som 'My Policeman' i et homofobisk Efterkrigseuropa  

Med VM i Qatar bliver vi for tiden mindet om vigtigheden af menneskets frihed og værdighed. Især når det ikke...

22. nov
Der er godt kan i skørterne i Miles Hoares friske koreografi til West Side Story på Operaen.

Musicalhit i Operaen

Det Kongelige Teater har sikret sig en succes med Thomas Bendixen og Miles Hoares moderne og flotte udgave af ...

19. nov
Det er i de store fælles shownumre at årets forestilling virkelig imponerer.

Julespas i højt humør

Årets Crazy Christmas Cabaret er en af de bedste i lang tid med især et forrygende hold af yngre spillere. 

16. nov