Christine Albeck Børge er formidabel god i teaterudgaven af Woody Allens film Blue Jasmine på Odense Teater. , Foto Emilia Therese

Komedie om en anti-heltinde

Af Per Lundsgaard 17. september 2020

Odense Teater åbner deres sæson med en forrygende sceneversion af Woody Allens film Blue Jasmine med en formidabel Christine Albeck Børge i hovedrollen.

Titel: Blue Jasmine

Teater: Odense Teater

Spilleperiode: 12. september - 2. oktober

Har Odense Teater det bedste ensemble i Danmark lige for tiden? - man fristes til at sige ja. Igennem de sidste år har de vist at de kan lave både klassikere, musicals og ny dramatik effektivt og dygtigt. 

Med årets sæsonpremiere kan man kun være enig i at de igen formår at lykkes med en forestilling der er interesant iscenesat og har et ensemble der fylder deres roller ud på bedste vis, både de store og de små.

Blue Jasmine er bygget over Woody Allens film fra 2013 der havde Cate Blanchett i hovedrollen - en præstation hun fik en Oscar for. Blue Jasmine handler om den adopterede high society kvinde fra New York, som pludselig mister alt da hendes mand bliver anholdt for svindel og begår selvmord i fængslet. Hun bliver tvunget til at flytte ind hos sin søster i San Francisco der lever langt fra det liv Jasmine er vandt til fra New York. 

Det er en bittersød komedie om en kvinde på randen af et sammenbrud, og man griner af al den smerte der foregår på scenen. Det skyldes især Christine Albeck Børge i den store hovedrolle som Jasmine. Hun spiller rollen med et væld af affekterede ansigtsudtryk der ville gøre Maude fra Matador stolt, og samtidig rammer hun både en skrøbelig nerve og en egenrådighed der går hendes fremstilling af Jasmine både helstøbt og mange faccetteret. Louise Davidsen giver godt modspil som den totalt modsatte søster Ginger der ligeledes er adopteret. Claus Riis Østergaard har den rette troværdige men sleske charme som Jasmines eksmand, og Mikkel Bay Mortensen og Benjamin Kitter giver troværdige bud på de to jævne mænd i Gingers liv. Resten af holdet fylder godt op i de mindre roller, og forestillingen bliver en sand fornøjelse at overvære fra start til slut i Nicole i Fabers fine og præcise iscenesættelse. Christian Albrechtsen har stået for en elegant scenografi der bliver smukt belyst af Andreas Buhls lyddesign.

Odense Teater åbner flot sæsonen ud med Blue Jasmine - og de fortjener et større publikum til forestillingen end det er muligt under de nuværende corona-forhold.

Tjek os ud

Teater

Annonce

Tivolis bedste burger!

Findes der noget bedre end en rigtig juicy burger, en burger hvor du med en mundfuld kan smage lidt af det hel...

Tivoli slår sig op som byens største spisested, og det er ganske rigtigt. I Tivoli er der noget f...

Kan man tage cremen ud af Nimb?

For efterhånden en del år siden fik Nimb en “mor” i form at Fru Nimb, og nu har de fået en “baby”, en lille a...

Nimb er efterhånden kendt som et af Københavns mest luksuriøse steder – til events, ...

Emma Sehested Høeg er forrygende som den evige Lolita i forestillingen Lolita for altid på Revovler/Republique

Forrygende feministisk teatershow

Kunstnerduoen How to kill a dog er gået sammen med Østerbro Teater og skabt en ganske overdådig forrygende tea...

30. okt
Anne Hathaway er det onde centrum i filmen The Witches om hekse der vil udrydde børn.

Halloween-uhygge for børn

Roald Dahls historie om heksene der vil trylle alle børn om til mus er tilbage i ny filmversion der sætter kna...

29. okt
David Kempster og Susanna Andersson var begge i vokal topform i Den Jyske Operas fine udgave af Vredis mesterværk Rigoletto.

Velsunget Rigoletto

Den Jyske Opera er på besøg rundt i landet med en flot og velsunget udgave af Verdis kendte opera Rigoletto.

27. okt
Jón Axel Fransson og Ida Praetorius var det smukke par ved premieren på den nye version af Sylfiden på Det Kongelige Teater.

Sylfider i skovtapetet

Nikolaj Hübbe har igen kastet sig over Bournonvilles evige klassiker Sylfiden, og er gået fra sort/hvid til fu...

26. okt