Fezen er på plads og humoren høj i det nye show fra Ørkenens Sønner., Foto Søren Kuhn

Der er stadig sjovt hos Ørkenens Sønner

Af Per Lundsgaard 7. november 2023

Det nye show, som muligvis også kunne være det sidste med de fire kække medlemmer af Ørkenens Sønner, spiller i Cikusrevyens Telt på Bakken og senere på turne.

Titel:
Ørkenens Sønner - fingeren på pølsen

Teater:
Cirkusrevyens Telt på Bakken og på Turne

Spilleperiode:
Frem til 16. december 2023 på Bakken - derefter turne frem til 24. november 2024

"Fisse fisse fez fez" er de slagord som logebrødrene i Ørkenens Sønner har råbt herligt politisk ukorrekt højt gennem alle årene. Årets show er også fuld af sjove versefødder, som i smukt flerstemmig sang får det lumre til at virke elegant. 

Årets show Fingeren på Pølsen har netop også et moderne udsyn med en skøn finale på første akt, som hylder alle de seksualiteter, der er kommet frem i lyset de senere år. 

Ellers kunne det jo være nærliggende at kalde humoren hos de fire logebrødre for lummer og gammeldags – men glimtet i øjet og det selvirolinske blik på løjerne gør, at det stadig er alle, der kan grine med på løjerne. 

Årets tema synes at være i det franske univers. Vi møder både Napoleon, en musketer, Klokkeren fra Notre Dame og Jeanne D'arc i det festlige åbningsnummer. Senere møder vi Asterix og Obelix samt en samling franske malere på Montmatre.

Hvor den forrige forestilling syntes at have en mere sammenhængende handling, er det denne gang udelukkene selvstændige sketches, hvor mødet i logen helt klart står ud som det sjoveste, samt den evige kamp om Gyllegården, som har få en afrunding og en slutning helt i tiden, hvilket igen kan varsle, at dette måske er det sidste sjov fra de gæve sønner i ørkenen. 

Det er Søren Pilmark, der udover at stå på scenen i et utal af roller, også har iscenesat. Det har han gjort med kærlighed for sine medspilleres evner og lyst til at folde sig ud på scenen. Både Henrik Kofoed, Niels Olsen og Asger Reher og Pilmark selv er i topform til premieren, men forestillingen ender med at blive en smule lang, og ikke alle numre kan holde tempoet oppe og grinene flydende. 

Men det er stadig festligt under fez-hatten og de mange tro følgere af Ørkenens Sønner vil ikke blive skuffet. Musikalsk sørger Troels Skovgaard for, at alt fungerer, Henrik Børgesen har tryllet med kostumer, og så er det såmænd også Søren Pilamark, der har sørget for den billedskønne scenografi. 

Tjek os ud

Teater

Annonce

Bedste hotelmorgenmad i København

Er morgenmad virkelig det nye “sort”?

Nogle siger, at morgenmad er det vigtigste måltid på dagen, men graver man efter bevis for dette, ...

Hotel Skovly - en perle på Bornholm 

Endnu en påskeferie er bag os. Folk har forskellige præferencer, når det kommer til hvordan og hvad de bruger ...

Hotel Skovly ligger i nærheden af Rønne og er let fremkommeligt uanset om man bruger den offentli...

Det er i sær i scenerne med de erfarne pantomimeartister at balletten Snedronningen fungerer allerbedst. Her er Allan Clausen i gang som balletdrømmende bedstemor.

Årets bedste juleballet er i Tivoli

Snedronningen med Tivoli Balletteater tager titlen som årets bedste juleballet i det københavnske balletudbud....

5. dec

Maria Callas: The revivalist #1

XQ28’s opera- og Callas-ekspert Idia Legray byder læserne velkomne til første afsnit af en Callas-adventskalen...

3. dec
Der er godt gang i den lyserøde farvelade i Nøddeknækkeren på Det Kongelige Teater, heldigvis kan danserne bære det. Her er det Tobias Praetorius som dansende polkatsang.

Nøddeknækkeren reddes af sikker dans i anden akt

Det Kongelige Teater har igen kastet balletten på scenen i et utal af Nøddeknækker-forestillinger i december, ...

1. dec
Der fuld knald på julestemning og spilleglæde hos de medvirkende i Eventyrteatrets Et Juleeventyr.

Børnene stråler i et fladt juleeventyr i Tivoli

Eventyrteatret har produceret forestillinger siden 1992 og har altid leveret højt niveau hos de medvirkende bø...

29. nov