FotoAgnete Schlichtkrull DR-07100425

Dagen derpå efter endnu en dansk Eurovision-fiasko 

Af Elvir Pelešević 12. maj 2023

Heller ikke i år er Danmark til at finde i finalen af verdens største musikkonkurrence og et af de mest sete tv-shows - Eurovision Song Contest. Der er flere årsager dertil.

Det er dagen derpå efter at Danmark atter røg ud af Eurovision’s semifinale. For tredje gang i træk. Den sidste dansk optræden i finalerunden skal vi finde helt tilbage i 2019, da Leonora scorede en 12. plads i Tel Aviv med sangen “Love is Forever”.

Man siger, at der er let at være bagklog, men endnu et dårligt dansk resultat kalder på handling, hvis vi ikke skal stå det samme sted til næste år og rapportere om endnu en dansk nedtur. Danmarks Radio skal i arbejdstøjet og grave dybt - rigtig dybt. 

Det eneste, man kan kritisere Reiley for, er hans levering af produktet. “Breaking My Heart” er ikke nogen dårlig sang, og i årets ellers meget svag deltagerfelt i Dansk Melodi Grand Prix, var det klart den sang, der havde mest potentiale til at begå sig i Eurovision Song Contest. Desværre kunne Reiley ikke levere vokalt, da det rigtig gjaldt. Desuden var han op imod sange, der både lydmæssigt og visuelt fremstod bedre på scenen til trods for, at Danmarks Radio påstod at de havde opgraderet Reiley’s sceneshow til hidtil usete højder i dansk sammenhæng. Det var heller ikke nogen fordel, at netop Reiley skulle åbne gårsdagens semifinale. 

Pilen peger tilbage på Danmarks Radio, når der skal placeres ansvaret for de dårlige resultater de seneste år. Danmarks Radio betaler således prisen for en fejlslagen strategi, som man ikke rigtigt har ønsket at afvige fra. Dansk Melodi Grand Prix er desværre blevet til et kedeligt og forudsigeligt tv-show, som i tiltagende grad lider under dårlig omtale, og hvor der bliver fokuseret alt for meget på underholdningsværdien og alt for lidt på musik.

I et interview til Politiken den 10. februar i år udtalte Danmarks Radio’s programansvarlige for Dansk Melodi Grand Prix Erik Struve bl.a.:

Vi har et dobbelt-fokus, når vi vælger sange. Det er den største musikfest, der vises på tv i Danmark. Det er enormt vigtigt, at det ikke kun er en kvalifikation til Eurovision. Det er vigtigt, at programmet har en eksistensberettigelse i forhold til dansk musikliv, og hvad der sker på den danske scene”.

Det problematiske i denne udtalelse er, at du sjældent kan sidde på to stole samtidigt. Hvis Danmark skal kunne begå sig i Eurovision igen, kræver det en mere koordineret og målrettet indsats, som forhåbentligt kan tiltrække flere dygtige og erfarne såvel sangskrivere som artister, der kan skabe sange med en bred og international appeal, samt i højere grad engagere pladeselskaberne i processen. 

Tjek os ud

Blog

Annonce

Bedste hotelmorgenmad i København

Er morgenmad virkelig det nye “sort”?

Nogle siger, at morgenmad er det vigtigste måltid på dagen, men graver man efter bevis for dette, ...

Hotel Skovly - en perle på Bornholm 

Endnu en påskeferie er bag os. Folk har forskellige præferencer, når det kommer til hvordan og hvad de bruger ...

Hotel Skovly ligger i nærheden af Rønne og er let fremkommeligt uanset om man bruger den offentli...

Det er i sær i scenerne med de erfarne pantomimeartister at balletten Snedronningen fungerer allerbedst. Her er Allan Clausen i gang som balletdrømmende bedstemor.

Årets bedste juleballet er i Tivoli

Snedronningen med Tivoli Balletteater tager titlen som årets bedste juleballet i det københavnske balletudbud....

5. dec

Maria Callas: The revivalist #1

XQ28’s opera- og Callas-ekspert Idia Legray byder læserne velkomne til første afsnit af en Callas-adventskalen...

3. dec
Der er godt gang i den lyserøde farvelade i Nøddeknækkeren på Det Kongelige Teater, heldigvis kan danserne bære det. Her er det Tobias Praetorius som dansende polkatsang.

Nøddeknækkeren reddes af sikker dans i anden akt

Det Kongelige Teater har igen kastet balletten på scenen i et utal af Nøddeknækker-forestillinger i december, ...

1. dec
Der fuld knald på julestemning og spilleglæde hos de medvirkende i Eventyrteatrets Et Juleeventyr.

Børnene stråler i et fladt juleeventyr i Tivoli

Eventyrteatret har produceret forestillinger siden 1992 og har altid leveret højt niveau hos de medvirkende bø...

29. nov