FotoBetina Garcia Foto-ID DR-0571983

DMGP 2022: her er de 8 finalister 

Af Elvir Pelešević 10. februar 2022

Danmarks Radio har i dag løftet sløret for, hvilke sange der skal dyste om at repræsentere Danmark ved Det europæiske Melodi Grand Prix (Eurovision) i Torino i år.

Årets deltagerfelt består af bl.a. tidligere deltagere i børnenes Melodi Grand Prix (MGP) og mere eller mindre ukendte navne, hvor nogle af dem, især grupperne, er blevet sammensat til lejligheden. Tendensen fra sidste år fortsætter, så vi igen i år har hele 4 sange på dansk. Selv om de udvalgte sange i år spænder mere bredt i forhold til musikgenre, hvilket bestemt er positivt, er kvaliteten mildest talt skuffende. Sangene er generiske, gammeldags og kedelige og uanset hvem der vinder, bliver det en meget svær opgave at kvalificere Danmark til den store finale. 

Årets deltagere er:

(1) Morten Filipsen | Happy Go Lucky

Morten Fillipsen fik for 20 år siden en andenplads børnenes Melodi Grand Prix med sangen “Du er ikke som de andre pir”. Samme år deltog han i MGP Nordic 2002, hvor han fik en fjerdeplads. Morten Fillipsen er forsanger i bandet “The Grenadines” som i 2015 udgav de debutalbummet med det samme navn. Udover at være medlem af “The Grenadines”, er han solist under navnet “In Memoirs”. I 2017 udgav han albummet “Love, Dreams & Sunsets”.

Du kan lytte til hans sang her

(2) Fuld Effekt | Rave med de hårde drenge 

Fuld Effekt er en hiphopgruppe fra København. Gruppen udgav deres første EP “Indfanger Funk” i 2015 og deres anden EP “Hommes Fatales” i slutningen af 2016. Gruppen består af rapperne Zacdaddy, Beefsupreme, Spytclaus og produceren DJ Speakr, der sammen har skabt deres eget take på en lyd, der kombinerer dansk rap og festlig pop. Om deres sang siger bandet, at det er en hyldest til folk, der gør deres egen ting uagtet hvad andre tænker. Sangen ligger op til mangfoldighed. Det er lidt den holdning, vi har til det hele - at man skal kunne favne det hele. Det er helt okay at være anderledes.

Du kan lytte til hans sang her

(3) REDDI | The Show

Pigegruppen REDDI er et nyoprettet pigeband, der bl.a. består af Ihan Haydaf, som er trommeslager i gruppen L.I.G.A. Remee og Chief 1, som flere gange har skrevet vindersange til Dansk Melodi Grand Prix, står bag “The Show”. 

Du kan lytte til hans sang her

(4) Patrick Dorgan - Vinden suser ind

Patrick Dorgan har tidligere har hittet med sangen “On the way down”, “Marilyn” og “Painkillers”. Patrick Dorgan har tidligere arbejdet sammen med holdet omkring Lukas Graham. Den nye sang er skrevet i samarbejde en række folk fra bureauet Glass Music, der er mest kendt for at stå bag navne som Dúné og Gulddreng. “Vinden suser ind” er hans første sang på dansk. 

Du kan lytte til sangen her

(5) Der var engang | En skønne dag

Duoen “Der var engang” består af Emma Pi og og hendes far Rasmus. Emma Pi vandt børnenes Melodi Grand Prox tilbage i 2014. 

Du kan lytte til sangen her

(6) Conf3ssions | Hallelujah

Tre gospelsangere ved navn Laura Lindell, Tobias Callesen og Sara Callesen udgør gruppen, der kalder sig selv “'Conf3ssions”. Deres bidrag er skrevet af Moh Denebi, Rachel Furner, Patrick Dalton, Nikolaj Pellegrini og ikke mindst Jon Nørgaard, som vandt talentkonkurrencen “Popstars” tilbage i 2002 og som er aktuel med et nyt album. 

Du kan lytte til sangen her

(7) Josie Elinor & Jack Warren | Let Me Go

Den biologistuderende Josie Elinor og den tømrerudlærte Jack Warren danner duoen “De gode selskab”, der blev sat sammen på en sangskrivningscamp. Sangen “Let Me Go” er skrevet af studerende fra den danske sangskrivningsskole “Danish Songwriting Acadamy”.

Du kan lytte til sangen her

(8) Junkcker | Kommet for at blive

Juncker, der for mange år brød igennem med sangen 'Mogens og Karen', har i de senere år fået succes med musikken til Mikkel Behas rejseprogrammer 'Kurs mod fjerne kyster”, hvor mange formentligt kender sangen “Havana”. Hans karriere begyndte for 26 år siden i bandet “Bloom”. 

Du kan lytte til sangen her

Som noget nyt har seerne i år mulighed for at stemme hele ugen op til Dansk Melodi Grand Prix fra den officielle app. Fra mandag den 28. februar til fredag 4. marts kan man hver dag afgive én stemme på hver sang.

Når melodigrandprixet afholdes lørdag 5. marts i BOXEN i Herning, vil årets felt først blive reduceret fra otte til tre sange. Her vil man kunne stemme både i appen og på sms. De tre sange, som går videre til anden afstemningsrunde, findes dermed på baggrund af ugens og aftenens stemmer på appen og sms. 

I anden afstemningsrunde nulstilles afstemningen. Her bliver det udelukkende aftenens app- og sms-stemmer, der kommer til at afgøre resultatet. Under showet kan der afgives én stemme til hver af sangene i hver af de to afstemningsrunder.

Tjek os ud

Nyheder

Annonce

Den første forårstur – hvor skal vi tage hen? 

Rejs dig lykkelig – kan man egentlig det? Varmen og solen er med til at gøre dig gladere i sindet, så lider du...

Ja, foråret begyndet så småt at banke på, og selvom der umiddelbart er længe til...

Tag på rejsemesse og få inspiration 

2022 var året, hvor vi næsten havde lagt coronaen bag os, og med en fifty-fifty fordeling på at nogle stadig h...

Vi har for længst lagt sommeren bag os, og det kan på sin vis være trist nok, men man siger ...

En gennemgående sketch om den danske folkefest er en af de mange gode numre i årets Amager Revy.

Festlig revy på Amager

Årets Amager Revy er en festlig og sjov omgang med gode numre og gode skuespillere på scenen. 

24. mar
Næsten hele ensemblet på scenen i Den Jyske Operas udgave af Tryllefløjten.

Tryllefløjte uden meget tryl

Den Jyske Opera har sendt Mozarts populære opera Tryllefløjten på landevejen i familievenlig længde.

12. mar
Hele ensemblet i den satiriske musical om grundlæggeren af Ikea Ingvar! på Fredericia Musicalteater.

Svensk højsang i Ikea-musical på Fredericia Musicalteater

Det er friskt og befriende, at Fredericia Musicalteater kaster sig over den svensk/tyske musical Ingvar! om Ik...

12. mar
Neel Rønholt og Silas Holst er Sandy og Danny i den nyeste udgave af Grease med One & Only Company.

The One That I Want

One and Only har igen sat musicalklassikeren Grease på scenen, og det er en festlig og glad aften med gode præ...

12. mar