FotoElvir Pelešević

Eurovision-dronningens magiske aften i København 

Af Elvir Pelešević 20. november 2023

Den svenske sangerinde og sangskriver Loreen, som mest er kendt for sin dobbeltsejr i verdens største sangkonkurrence - Eurovision Song Contest - besøgte Store VEGA i København denne aften i forbindelse med sin europæiske turné. Det var en aften fyldt med stemningsfuld musik, unikke stemmepræstationer og stærke sceneoptrædener. 

Loreen fik sit store musikalske gennembrud i 2012, da hun vandt Eurovision Song Contest med sangen "Euphoria", som er blevet et stor hit og nåede topplaceringerne på hitlisterne i flere lande. 11 år senere gentog Loreen bedriften og vandt den samme konkurrence igen med sangen “Tattoo”. Der var tale om en historisk sejr for Sverige, som har vundet Eurovision for syvende gang, og dermed har udlignet Irlands rekord. Derudover er Loreen den anden person i historien, og den første kvindelige artist, der har vundet Eurovision Song Contest to gange. Hun har udgivet flere albums, herunder "Heal" fra 2012 og "Ride" fra 2017.
 

Loreens musik er kendt for at være både fængende og dybdegående, med tekster der berører emner som kærlighed, frihed og empowerment. I Loreens sangunivers er kærligheden som regel forbundet med en række udfordringer, der skal overkommes før kærligheden kan udfoldes. Sangerinden har enda selv erkendt, at vejen til kærligheden går gennem smerte og konfrontation med negative erfaringer og selvudvikling. 

 
Med sin unikke og nuancerede stemme, som var rammet ind i karismatiske sceneoptrædener leverede Loreen i aften en musikalsk oplevelse af høj kvalitet, hvor alle hendes talenter kom til fuld udfoldelse. Loreens lidenskab for musik er kæmpestor og hun formår at levere musikken på en måde, at den rammer såvel hjernen som hjertet i retningen af, at man bliver glad, trist, optimistisk og sentimental på samme tid. Den svenske pop-dronning er en sandelig mester i at omfavne flere forskellige følelser i sine sange og skabe både fælleskab og lidenskab. Netop Loreens samhørighed og sammenspil med publikum er noget, der gør sangerindens koncerter til noget ekstra særligt. Man kan nemlig tydeligt se og mærke den stærkt smittende kærlighed og den positive energi, som begge parter nærer til hinanden. Det er trods alt ikke uden grund, at mange fans kalder Loreen “mother” eller “mamma”.

Sætliste:

1. In My Head

2. Crying Out Your Name

3. Is It Love

4. Batwanes Beek

5. Jupiter Drive

6. Ride

7. Dreams

8. My Heart Is Refusing Me

9. Body

10. Euphoria

11. Paper Light

12. Neon Lights

13. Tattoo

Ekstranumre

14. Is It Love

15. Statements

Tjek os ud

Nyheder

Annonce

Bedste hotelmorgenmad i København

Er morgenmad virkelig det nye “sort”?

Nogle siger, at morgenmad er det vigtigste måltid på dagen, men graver man efter bevis for dette, ...

Hotel Skovly - en perle på Bornholm 

Endnu en påskeferie er bag os. Folk har forskellige præferencer, når det kommer til hvordan og hvad de bruger ...

Hotel Skovly ligger i nærheden af Rønne og er let fremkommeligt uanset om man bruger den offentli...

Det er i sær i scenerne med de erfarne pantomimeartister at balletten Snedronningen fungerer allerbedst. Her er Allan Clausen i gang som balletdrømmende bedstemor.

Årets bedste juleballet er i Tivoli

Snedronningen med Tivoli Balletteater tager titlen som årets bedste juleballet i det københavnske balletudbud....

5. dec

Maria Callas: The revivalist #1

XQ28’s opera- og Callas-ekspert Idia Legray byder læserne velkomne til første afsnit af en Callas-adventskalen...

3. dec
Der er godt gang i den lyserøde farvelade i Nøddeknækkeren på Det Kongelige Teater, heldigvis kan danserne bære det. Her er det Tobias Praetorius som dansende polkatsang.

Nøddeknækkeren reddes af sikker dans i anden akt

Det Kongelige Teater har igen kastet balletten på scenen i et utal af Nøddeknækker-forestillinger i december, ...

1. dec
Der fuld knald på julestemning og spilleglæde hos de medvirkende i Eventyrteatrets Et Juleeventyr.

Børnene stråler i et fladt juleeventyr i Tivoli

Eventyrteatret har produceret forestillinger siden 1992 og har altid leveret højt niveau hos de medvirkende bø...

29. nov