Boganmeldelse - ”Kvababbelser” af Knud Heickendorff

Af Christian A. 25. november 2011

Bogen handler om de 3 bøsse kammerater, som har været på bøsse ø-lejr sammen, efterfølgende er de blevet kammerater. Det er 3 meget stereo homo typer, som repræsenterer en blanding af alder, selvtillid og forholdet til sex.

Forfatter:
Knud Heickendorff
Titel:
Kvababbelser
Forlag:
Skriveforlaget
Udgivelsesdato: Er udkommet

Det danske bøssemiljø i 80’erne, trekantsdrama og det evige spørgsmål om alder!

Jesper er den unge, rapkæftede, som er meget frigjort.  Han lever livet ”farligt” og er ikke bleg for at drikke sig stiv eller at ryge sig skæv. Han virker meget troværdig, dog en anelse naiv – men hvem er ikke det i en alder af 23? John er den stille, hyggelige og generte type, han er mors dreng, og det ligger han skam heller ikke skjul på. Han kæmper med presset fra familien og den nye kæreste, som er noget helt nyt for denne fyr i 30'erne. Den sidste er Peter, som er omkring de 40, han er fraskilt og har en ung teenagedreng. Han leder forgæves efter kærligheden og får tilfredsstilles via. sextræf på en saunabar.

2 ting har de alle tilfælles, de leder efter kærligheden, og de er homoseksuelle! Sikke en skøn og klassisk homofortælling, som alt sammen er blandet sammen til denne cocktail” Kvababbelser”.

Bogen hopper ind og ud af de 3 fyres liv, hvilket gør, at læseren altid bliver fanget lige i brandpunktet og fastholdt til bogen. Bogen er utrolig gribende, eftersom det er meget nemt at identificere sig med mindst en af de tre fyre.

Det virker ikke som om, at det københavnske homomiljø har ændret sig en prik. Vi får gennemlevet følelsen af et besøg i en sauna, det gamle Pan og Københavns smukke byliv. Bogen tager mange alvorlige og konkrete emner op så som, håndteringen af forældre, hvordan det er at være fraskilt og have et barn fra et tidligere ægteskab og det ”frie” forhold, hvilket er et af de bærende elementer i bogen. De følelser, der sidder i klemme, når man giver sig ud i et åbent forhold. Alt i alt nogle rigtig begivenhedsrige og væsentlige emner, som de fleste bøsser ville kende fra deres hverdag!

Dog efter min personlige mening afrundes bogen lidt for nemt af, der kunne godt have været et par kapitler mere, og slutningen lugter af en amerikansk ”happy ending”, hvilket er en skam. Det virker som om, at bogen ikke rigtig får rundet alle emnerne ordentlig af. Men derfor bogen alligevel 5 stjerner for en medrivende bog, som enhver homo kan se sig selv i, uanset alder.

Væsentlige emner som bogen tager op: Single livet, det københavnske homomiljø, aldersforskel i forhold, analsex (sex), fra hetero til homo, det åbne forhold, forældre – både åbne og lukkede, religion og 80’erne som helhed.

Tjek os ud

Bøger

Annonce

Tivolis bedste burger!

Findes der noget bedre end en rigtig juicy burger, en burger hvor du med en mundfuld kan smage lidt af det hel...

Tivoli slår sig op som byens største spisested, og det er ganske rigtigt. I Tivoli er der noget f...

Kan man tage cremen ud af Nimb?

For efterhånden en del år siden fik Nimb en “mor” i form at Fru Nimb, og nu har de fået en “baby”, en lille a...

Nimb er efterhånden kendt som et af Københavns mest luksuriøse steder – til events, ...

DMGP har brug for et ansigtsløft her og nu

I sidste uge offentliggjorde Danmarks Radio (DR) de otte sange, der skal deltage i årets Melodi Grand Prix (DM...

18. feb

Bonding-fiasko

Den nye sæson af “Bonding” er kommet på Netflix, og vi skal endnu engang ind i bondage- og stand-up-verdenen, ...

10. feb

Olly fortolker It's a Sin fra Pet Shop Boys 

Years & Years forsangeren Olly Alexander der i øjeblikket hitter i Russell T. Davies TV-serie It’s a Sin, tage...

9. feb

It’s a Sin - ny serie på HBO 

Det er måske en af de vildeste serier der længe er set, henvendt til direkte til LGBT+ miljøet. En serie om en...

1. feb