FotoBogcover

Anne’s "Testamente"

Af Tejs Ellesøe 3. december 2012

Anne Linnet har været en del af den danske musikscene siden 70’erne og har gennem tiden skabt sig et stort publikum. Hun har som sangerinde og komponist udgivet adskillige soloalbummer samt optrådt i hhv. Tears, Shit & Chanel, Anne Linnet Band og Marquis de Sade.


Anne Linnet har været en del af den danske musikscene siden 70’erne og har gennem tiden skabt sig et stort publikum. Hun har som sangerinde og komponist udgivet adskillige soloalbummer samt optrådt i hhv. Tears, Shit & Chanel, Anne Linnet Band og Marquis de Sade.

Man får en indsigt i, hvordan hendes liv har udviklet sig med børn, elskere og ægtefælle(r), samt hvor hun har fået inspiration til sine sange.

Personligt blev jeg ikke provokeret af Anne Linnets livsbeskrivelse og af hendes seksuelle eskapader, tværtimod. Anne Linnet er et ganske almindeligt menneske, der lever livet som hun ønsker. Det eneste, der skiller os fra Anne Linnet, er, at hun er kendt i offentligheden.

At Anne Linnet vælger denne ”uncensored” udgave af en selvbiografi, er vel en del af hendes måde at udtrykke sig på. for nogle læsere bliver der måske fremprovokeret en form for irritation rettet mod Anne Linnet.

Alle har ret til en mening, og enhver har ret til at udtrykke sine meninger og holdninger, men undervejs i læsningen måtte jeg stoppe op og stille mig selv det spørgsmål: ”Hvorfor er hende her Anne Linnet sådan en ”gammel tarvelig so”, eller ligefrem den ”værste sladderkælling?””, som nogle har valgt at kategorisere hende som? Ja, der bliver udleveret en masse informationer om de mennesker, der har været en del af hendes liv, men disse mennesker, som har fyldt Anne Linnets liv, med glæder og inspiration, har vel haft en indflydelse på, hvad de gik ind til dengang. Jeg vil mene, at hvis man gik ind og dækkede over disse ”milepæle”, ville selvbiografien ikke give megen mening.

Vi er alle tilhængere af kærlighed og sex, dog er det ikke alle, der er lige begejstrede for pakken, hvor der indgår to af samme køn, eller hvis det udfolder sig til mere end blot lagengymnastik. Derfor synes jeg, det er fedt, at Anne Linnet fortæller ærligt om sine forhold til både mænd og kvinder. Det at man også kan læse sig frem til S/M forhold og diverse prøvelser med piske, gør bare bogen lidt mere pikant.

Det der provokerer mig er, at mange mennesker ikke har modet til at være mere åbne omkring de seksuelle aspekter. Hvis man er åben overfor andre, og hvis man er åben omkring det faktum, at der er forskellige slags kærlighedsforhold, så tror jeg ikke man vil blive stødt af denne selvbiografi.

Jeg giver bogen 4 ud af 6 stjerner. Anne Linnet har givet mig nogle gode øjeblikke med sine sange. Det er sange, som man kan relatere til, og jeg synes, det er fedt, at man ved hjælp af bogen kan læse sig frem til, hvor hun har hentet sin inspiration.

Jeg synes, hun skal have stor ros for det modige sind, som har tilladt hende at skrive denne selvbiografi.

Tjek os ud

Bøger

Annonce

Kedelig kold og med bølgepomfritter

Tivoli har budt den populære burgerbar Gasolin Grill indenfor i sin smukke have. Om det var klogt vil tiden vi...

For lidt over et år siden besøgte vi Tivoli for at sætte fokus på de steder der havde...

Tivolis bedste burger!

Findes der noget bedre end en rigtig juicy burger, en burger hvor du med en mundfuld kan smage lidt af det hel...

Tivoli slår sig op som byens største spisested, og det er ganske rigtigt. I Tivoli er der noget f...

Kortfilmsfestival: Innocently

Nogle gange skal venskaber udforskes, for måske er chancen der for den eneste ene, måske er den der ikke – det...

19. okt

Kortfilmsfestival: Notti Bianche - Hvide nætter

Uanset om det er Danmark eller Italien, så er det at finde en lejlighed ikke altid lige nemt, og det er det he...

19. okt

Kortfilmsfestival: Masked

Når man er transmand, er det nok ikke lige en kjole der står på ønskelisten, men ikke desto mindre så er det d...

18. okt

Kortfilmsfestival: Hann

Andri, en nervøs teenagedreng, skjuler og undertrykker sin seksualitet af frygt for sin maskuline fars reaktio...

18. okt