FotoBogcover

Anne’s "Testamente"

Af Tejs Ellesøe 3. december 2012

Anne Linnet har været en del af den danske musikscene siden 70’erne og har gennem tiden skabt sig et stort publikum. Hun har som sangerinde og komponist udgivet adskillige soloalbummer samt optrådt i hhv. Tears, Shit & Chanel, Anne Linnet Band og Marquis de Sade.


Anne Linnet har været en del af den danske musikscene siden 70’erne og har gennem tiden skabt sig et stort publikum. Hun har som sangerinde og komponist udgivet adskillige soloalbummer samt optrådt i hhv. Tears, Shit & Chanel, Anne Linnet Band og Marquis de Sade.

Man får en indsigt i, hvordan hendes liv har udviklet sig med børn, elskere og ægtefælle(r), samt hvor hun har fået inspiration til sine sange.

Personligt blev jeg ikke provokeret af Anne Linnets livsbeskrivelse og af hendes seksuelle eskapader, tværtimod. Anne Linnet er et ganske almindeligt menneske, der lever livet som hun ønsker. Det eneste, der skiller os fra Anne Linnet, er, at hun er kendt i offentligheden.

At Anne Linnet vælger denne ”uncensored” udgave af en selvbiografi, er vel en del af hendes måde at udtrykke sig på. for nogle læsere bliver der måske fremprovokeret en form for irritation rettet mod Anne Linnet.

Alle har ret til en mening, og enhver har ret til at udtrykke sine meninger og holdninger, men undervejs i læsningen måtte jeg stoppe op og stille mig selv det spørgsmål: ”Hvorfor er hende her Anne Linnet sådan en ”gammel tarvelig so”, eller ligefrem den ”værste sladderkælling?””, som nogle har valgt at kategorisere hende som? Ja, der bliver udleveret en masse informationer om de mennesker, der har været en del af hendes liv, men disse mennesker, som har fyldt Anne Linnets liv, med glæder og inspiration, har vel haft en indflydelse på, hvad de gik ind til dengang. Jeg vil mene, at hvis man gik ind og dækkede over disse ”milepæle”, ville selvbiografien ikke give megen mening.

Vi er alle tilhængere af kærlighed og sex, dog er det ikke alle, der er lige begejstrede for pakken, hvor der indgår to af samme køn, eller hvis det udfolder sig til mere end blot lagengymnastik. Derfor synes jeg, det er fedt, at Anne Linnet fortæller ærligt om sine forhold til både mænd og kvinder. Det at man også kan læse sig frem til S/M forhold og diverse prøvelser med piske, gør bare bogen lidt mere pikant.

Det der provokerer mig er, at mange mennesker ikke har modet til at være mere åbne omkring de seksuelle aspekter. Hvis man er åben overfor andre, og hvis man er åben omkring det faktum, at der er forskellige slags kærlighedsforhold, så tror jeg ikke man vil blive stødt af denne selvbiografi.

Jeg giver bogen 4 ud af 6 stjerner. Anne Linnet har givet mig nogle gode øjeblikke med sine sange. Det er sange, som man kan relatere til, og jeg synes, det er fedt, at man ved hjælp af bogen kan læse sig frem til, hvor hun har hentet sin inspiration.

Jeg synes, hun skal have stor ros for det modige sind, som har tilladt hende at skrive denne selvbiografi.

Tjek os ud

Bøger

Annonce

Skal vi på ferie i 2022? 

De fleste af os har fem ugers ferie, men det store spørgsmål er, om vi igen i år vælger Danmark, eller om vi b...

Verden bliver aldrig nogen sinde den samme. Sådan sagde mange under coronakrisen, hvor de fleste blev i ...

Momondo: 10 gode forslag til feriesteder 

“Få en uforglemmelig oplevelse i pridens tegn, og få nye venner i disse lande, som alle har strenge antidiskri...

Jagten på den store LGBT+ gruppe og de over 82 milliarder danske kroner, som købekraften er for d...

Det er både korporlig og verbalt at det bliver kæmpet i komedien The Money Shot i Krudttønden.

Skarptunget komedie om Hollywood

Teatret Down the Rabbit Hole har igen Hollywood-komedien The Money Shot af Neil Labute på plakaten. Denne gang...

16. maj
Vi bygger en vej på Odense Teater er herlig politisk ukorrekt - her med masser af røg i mødelokalet på Rådhuset.

Smart satire i Odense

Odense Teater har fået produceret en velfungerende og sjov satire omkring en af de største politiske brølere i...

9. maj

Heartstopper er Heartbreaking

I fredags kom den længe ventede Netflixserie, der er basseret på Alice Osemans webtegneserie Heartstopper. Ove...

24. apr
Det er i de store koreografiske scener at musicalen Diva har sin styrke.

Energifyldte Divaer

Musicalteatret er rykket ind på Folketeatrets turnéscene i Grøndal Multicenter med en nyskreven musical om dra...

22. apr