Chr. Hansen er endt i noget af en storm

Af Tejs Ellesøe 27. juni 2023

Lige nu rider virksomheden Chr. Hansen videre på en uvejrsbølge som den, der ramte Danmark i går. Det er ikke altid nemt at tage beslutninger, der har med LGBT+ politik at gøre, og det mærker virksomheden i disse dage, efter at de har skrottet en del af deres LGBT+ politik, fordi en enkelt amerikansk kunde havde klaget.  

Man kan i dag læse i Børsen, at den dansk bioteknologivirksomhed, Chr. Hansen, er endt i modvind, da de har trukket al synlig støtte til LGBT+ miljøet efter pres fra amerikanske interessenter.

Chr. Hansen blev i januar kåret af Børsen som landets mest mangfoldige virksomhed, og i forbindelse med den officielle pridemåned, juni, ændrede virksomheden 1. januar sit Logo i regnbuens farver, som så mange andre firmaer gør. På instagram og LinkedIn lod Chr. Hansen også sine LGBT+ medarbejdere fortælle deres historier, men ca. midt på måneden trak firmet det hele tilbage og ændrede alt tilbage til "normalt".

Det skyldes hensynet til amerikanske interessenter, der ikke bifalder virksomhedens støtte, viser lækkede notater ifølge børsen.

I notatet som Børsen har fået adgang til lyder det fra adm. direktør i Chr. Hansen, Mauricio Graber: ”Som topchef og direktionsmedlem er det vores ansvar at sikre, at Chr. Hansens aktiviteter er i overensstemmelse med vores overordnede strategi og forretningsmål. Det betyder, at vi nogle gange tager svære beslutninger som denne, på trods af at vi er bekendte med den smerte, den skaber.

Chr. Hansen har bekræftet over for Børsen, at presset kom fra en kunde.

Ifølge Børsen, er medarbejderne temmelig vrede, og i et åbent brev til direktionen skriver de:

Vi er ekstremt vrede over ledelsens beslutning. Vi føler, at I (direktionen, red.) har valgt profit og kundernes komfort over jeres medarbejdere og minoritetsansatte i hele verden – mennesker, som har brug for, at vi stepper op i hårde tider. Det er et seriøst tillidsbrud mellem medarbejderne og direktionen, og vi imødeser en åben dialog fremadrettet.”  

Nyheden er også nået til de udenlandske sider, og på Bloomberg hedder det, at det er gjort for at beskytte de amerikanske medarbejdere.
Chr. Hansen skulle have deltaget i Copenhagen Pride, hvor de bla. skulle være gået med i paraden den 19. august, men de planer er nu droppet. Men de vil stadig støtte Copenhagen Pride Økonomisk.

Lige nu har Chr. Hansen i fusionsplaner med Novozymes, som også har en rigtigt god LGBT+ politik. Fusionen skulle ske til efteråret, eller senest i starten af det nye år, men Chr. Hansens LGBT+ problem kan ende med at skade fusionen, og i sidste ende kan Chr. Hansen risikere at miste gode medarbejdere, så mon ikke, at ”Chr. Hansen-gate” giver nogle alvorlige grå hår på fusions-gangen hos Novozymes i disse dage.
 

Tjek os ud

Nyheder

Annonce

Bedste hotelmorgenmad i København

Er morgenmad virkelig det nye “sort”?

Nogle siger, at morgenmad er det vigtigste måltid på dagen, men graver man efter bevis for dette, ...

Hotel Skovly - en perle på Bornholm 

Endnu en påskeferie er bag os. Folk har forskellige præferencer, når det kommer til hvordan og hvad de bruger ...

Hotel Skovly ligger i nærheden af Rønne og er let fremkommeligt uanset om man bruger den offentli...

Onkel Reje er i topform i årets Cirkus Summarum

Cirkus-hit for hele familien

Cirkus Summarum har 15 års jubilæum i år, og det fejers med en vellykket tur tilbage til barndomslandet.

9. jul

P!nk leverer varen, selv når hun ikke er på toppen

Selv når hun ikke er i topform, er P!nk alligevel god. Ikke bare god, men megagod.

7. jul
Der er knald på farverne i årets vitale komedie i Grønnegårdsteatret.

Vild Wilde i Grønnegårdsteatret 

Oscar Wildes bidske komedie En Ideel Ægtemand har fået en både visuel og tekstlig opdatering, og det er for de...

29. jun
Det er Klods Hans og især hans to brødre, der gør balletten Klods Hans til en succes på Pantomimeteatret i Tivoli.

Ballet for hele familien

Tivoli Balletteater har lige haft premiere på deres helt nye royale ballet Klods Hans med Dronning Margrethe s...

24. jun