Chr. Hansen er endt i noget af en storm

Af Tejs Ellesøe 27. juni 2023

Lige nu rider virksomheden Chr. Hansen videre på en uvejrsbølge som den, der ramte Danmark i går. Det er ikke altid nemt at tage beslutninger, der har med LGBT+ politik at gøre, og det mærker virksomheden i disse dage, efter at de har skrottet en del af deres LGBT+ politik, fordi en enkelt amerikansk kunde havde klaget.  

Man kan i dag læse i Børsen, at den dansk bioteknologivirksomhed, Chr. Hansen, er endt i modvind, da de har trukket al synlig støtte til LGBT+ miljøet efter pres fra amerikanske interessenter.

Chr. Hansen blev i januar kåret af Børsen som landets mest mangfoldige virksomhed, og i forbindelse med den officielle pridemåned, juni, ændrede virksomheden 1. januar sit Logo i regnbuens farver, som så mange andre firmaer gør. På instagram og LinkedIn lod Chr. Hansen også sine LGBT+ medarbejdere fortælle deres historier, men ca. midt på måneden trak firmet det hele tilbage og ændrede alt tilbage til "normalt".

Det skyldes hensynet til amerikanske interessenter, der ikke bifalder virksomhedens støtte, viser lækkede notater ifølge børsen.

I notatet som Børsen har fået adgang til lyder det fra adm. direktør i Chr. Hansen, Mauricio Graber: ”Som topchef og direktionsmedlem er det vores ansvar at sikre, at Chr. Hansens aktiviteter er i overensstemmelse med vores overordnede strategi og forretningsmål. Det betyder, at vi nogle gange tager svære beslutninger som denne, på trods af at vi er bekendte med den smerte, den skaber.

Chr. Hansen har bekræftet over for Børsen, at presset kom fra en kunde.

Ifølge Børsen, er medarbejderne temmelig vrede, og i et åbent brev til direktionen skriver de:

Vi er ekstremt vrede over ledelsens beslutning. Vi føler, at I (direktionen, red.) har valgt profit og kundernes komfort over jeres medarbejdere og minoritetsansatte i hele verden – mennesker, som har brug for, at vi stepper op i hårde tider. Det er et seriøst tillidsbrud mellem medarbejderne og direktionen, og vi imødeser en åben dialog fremadrettet.”  

Nyheden er også nået til de udenlandske sider, og på Bloomberg hedder det, at det er gjort for at beskytte de amerikanske medarbejdere.
Chr. Hansen skulle have deltaget i Copenhagen Pride, hvor de bla. skulle være gået med i paraden den 19. august, men de planer er nu droppet. Men de vil stadig støtte Copenhagen Pride Økonomisk.

Lige nu har Chr. Hansen i fusionsplaner med Novozymes, som også har en rigtigt god LGBT+ politik. Fusionen skulle ske til efteråret, eller senest i starten af det nye år, men Chr. Hansens LGBT+ problem kan ende med at skade fusionen, og i sidste ende kan Chr. Hansen risikere at miste gode medarbejdere, så mon ikke, at ”Chr. Hansen-gate” giver nogle alvorlige grå hår på fusions-gangen hos Novozymes i disse dage.
 

Tjek os ud

Nyheder

Annonce

Bedste hotelmorgenmad i København

Er morgenmad virkelig det nye “sort”?

Nogle siger, at morgenmad er det vigtigste måltid på dagen, men graver man efter bevis for dette, ...

Hotel Skovly - en perle på Bornholm 

Endnu en påskeferie er bag os. Folk har forskellige præferencer, når det kommer til hvordan og hvad de bruger ...

Hotel Skovly ligger i nærheden af Rønne og er let fremkommeligt uanset om man bruger den offentli...

Det er i sær i scenerne med de erfarne pantomimeartister at balletten Snedronningen fungerer allerbedst. Her er Allan Clausen i gang som balletdrømmende bedstemor.

Årets bedste juleballet er i Tivoli

Snedronningen med Tivoli Balletteater tager titlen som årets bedste juleballet i det københavnske balletudbud....

5. dec

Maria Callas: The revivalist #1

XQ28’s opera- og Callas-ekspert Idia Legray byder læserne velkomne til første afsnit af en Callas-adventskalen...

3. dec
Der er godt gang i den lyserøde farvelade i Nøddeknækkeren på Det Kongelige Teater, heldigvis kan danserne bære det. Her er det Tobias Praetorius som dansende polkatsang.

Nøddeknækkeren reddes af sikker dans i anden akt

Det Kongelige Teater har igen kastet balletten på scenen i et utal af Nøddeknækker-forestillinger i december, ...

1. dec
Der fuld knald på julestemning og spilleglæde hos de medvirkende i Eventyrteatrets Et Juleeventyr.

Børnene stråler i et fladt juleeventyr i Tivoli

Eventyrteatret har produceret forestillinger siden 1992 og har altid leveret højt niveau hos de medvirkende bø...

29. nov