FotoOttawa Booking.com

Topdestinationer for LGBT-rejsende ifølge Booking.com

Af Elvir Pelešević 26. august 2023

I forbindelse med Booking.coms store rejseundersøgelse om de udfordringer LGBT+-personers oplever, når de rejser, deler Booking.com 9 destinationer, der anses for at være inkluderende og LGBT+-venlige baseret på anbefalinger fra LGBT+-rejsende på Booking.com.

For mange LGBT+-rejsende er det afgørende at vælge et imødekommende og inkluderende rejsemål, når de planlægger en ferie. Den barske virkelighed er, at diskrimination har betydning for hvordan der tages imod LGBT+-rejsende rundt omkring i verden, og næsten tre fjerdedele (72%)* siger, at de er nødt til at tænke på deres sikkerhed og velbefindende, når de skal vælge et rejsemål. Over to tredjedele (69%) oplyste også, at det faktum, at de tilhører LGBT+-miljøet, har påvirket valget af rejsemål, når de planlægger rejser, mens halvdelen (50%) siger, at de endda har afbestilt en rejse indenfor det seneste år efter at have opdaget, at rejsemålet ikke støtter personer, der identificerer sig som LGBT+. Booking.com har en mission om at gøre det nemmere for alle at opleve verden, uanset hvem de elsker, eller hvad de identificerer sig som, og deler her 9 LGBT+-venlige rejsemål baseret på anbefalinger fra LGBT+-rejsende fra hele verden. Fra livlige hovedstæder til tropiske strandparadiser – på alle disse rejsemål opmuntres LGBTQ+-rejsende til at udtrykke sig frit og være sig selv. Udover at disse rejsemål alle aktivt hylder diversitet, så er overnatningsstederne på listen også certificeret som Travel Proud af Booking.com. Disse overnatningssteder har gennemført virksomhedens træningsmodul i at være et inkluderende overnatningssted og gør en stor indsats for at give alle gæster et behageligt ophold.

KyotoJapan
Den historiske by Kyoto, der indtil 1868 var hovedstaden i Japan, har stadig en stor tiltrækningskraft med sine stemningsfulde templer, fantastiske haver og traditionelle tehuse. Byen ligger i en dal der er omgivet af fem hellige bjerge, på øen Honshu. Her bydes LGBT+-rejsende velkommen på en varm, men diskret måde. Kyoto, der engang var kendt for sine mere konservative holdninger, er blevet mere og mere progressiv i forhold til LGBT+-personer, og Japan begyndte for nylig at anerkende par af samme køn i form af et partnerskabssystem. Uanset om man ønsker at nyde matcha sammen i en tesalon, slappe af i en ryokan (traditionelt japansk pensionat) med en beroligende dukkert i en onsen (varm kilde) eller blot opleve hanami (se på kirsebærblomster), så kan man gøre det og samtidig føle sig godt tilpas. Selvom byen ikke har en siden længe veletableret LGBT+-scene, er der lommer af blomstrende natteliv, som er åbent for alle, med avantgarde-dragshows og lokale dj's. Hvis du vil have en unik oplevelse og insidertips, kan du tage på en personligt tilpasset rundtur i byen med en lokal guide, hvor du kan udforske det bedste i Kyoto på dine egne præmisser, fra Kiyomizu-dera-templet til geisha-distriktet Gion.

NiceFrankrig
Nice, der ligger på rivieraen langs Frankrigs sydøstkyst, er et blomstrende og inkluderende LGBT+-rejsemål med solskin året rundt og en varm og imødekommende atmosfære. Frankrig lovliggjorde ægteskab mellem personer af samme køn i 2013 og er vært for LGBT+-arrangementer året rundt som er åbne for alle. Det årlige Lou Queernaval, som afholdes i Nice i februar, var det første LGBT+-karneval i Frankrig og tiltrækker nu over 15.000 internationale besøgende hvert år. Du kan forvente at se mere af Nices glitrende og glamourøse side med parader, flåder, live-bands og udsøgt udklædning. Hvis du har planer om at besøge den livlige by om sommeren hvor temperaturerne som regel er høje, kan du også opleve Nice Pride. Det afholdes årligt den sidste weekend i juli, hvor byen liver op med fejringer langs den palmeklædte Promenade des Anglais og i den maleriske gamle by. Udover disse festligheder kan du udforske byen der er på UNESCO's verdensarvsliste, med dens farverige arkitektur, rige kunsthistorie og smukke strande. Besøgende der gerne vil have en rolig stund med en de holder af, kan booke en romantisk tur langs den franske riviera og vandre rundt på Parc de la Colline du Château, hvor man finder grønne parker, springvand og skulpturer samt den bedste udsigt over de røde teglstenstage i Nice. 

Chiang Mai, Thailand 
Chiang Mai er den største by i den nordlige del af Thailand og er berømt for sine charmerende bjerglandskaber, udstrakte landområder og afslappede atmosfære. Byen har et veletableret, mangfoldigt og integreret LGBT+-miljø og har i de seneste år gjort betydelige fremskridt i forhold til at støtte miljøets rettigheder. I 2019 blev den første Chiang Mai Pride afholdt med en række oplysende seminarer, parader og optrædener for at markere begivenheden. Thailand vedtog for nylig en lov om registreret partnerskab, som giver juridisk anerkendelse til par af samme køn. Gæster der rejser til Chiang Mai, kan starte deres udforskning af byen på den livlige og populære natmarked Kalare og opleve lækker gademad, masser af butikker og live-musik. En kort gåtur derfra finder man den heterovenlige natklub for homoseksuelle, Ram Bar, der tiltrækker mange både lokale og rejsende. Hver aften har stedet en fantastisk kabaret-forestilling. De 31% af de danske LGBT+-rejsende, der gerne vil have lækker mad på deres ferie, kan booke en madlavningskursus på en halv dag og tage hemmelighederne bag autentisk thailandsk madlavning med sig hjem. På en økologisk gård omgivet af rismarker kan de rejsende lære at lave forskellige retter som f.eks. mango sticky rice og pad thai, en lækker sursød wokret med nudler.

Puerto VallartaMexico
Puerto Vallarta ligger på Mexicos skønne vestkyst og er et populært feriemål, der er berømt for sine fantastiske strande. Dette solrige stillehavsparadis i Jalisco er populært blandt ældre Hollywood-stjerner og er hjemsted for Mexicos åbne og meget afslappede LGBT+-scene, herunder den ikoniske gade Lazaro Cardenas. Jalisco er i øjeblikket den eneste stat i Mexico der anerkender transkønnede børn og unges rettigheder til deres juridiske identitet, samt en af de få stater der har lovgivning om hadforbrydelser. Puerto Vallartas brostensbelagte gamle bydel er hjemsted for "Zona Romantica", et legendarisk LGBT+-venligt kvarter fyldt med livlige steder, hvor du kan finde fiske- og skaldyrsretter i verdensklasse (herunder blækspruttetacos og frisk ceviche) og cocktails. Hvis du vil have en uforglemmelig oplevelse på havet, kan du booke en luksuriøs sejltur med morgenmad og frokost, hvor du sejler rundt i Bahía de Banderas og kan prøve spændende vandsportsaktiviteter som f.eks. paddleboard og watertubing. Hvis du trænger til en rolig stund, kan du slappe af på en af resortbyens mange strandklubber ved de palmeklædte bugter eller vandre langs den kilometerlange strandpromenade El Malecón, hvor du kan kigge på de moderne skulpturer lavet af lokale kunstnere. Det er ikke overraskende, at dette er Mexicos mest populære stranddestination.

GentBelgien
Denne maleriske universitetsby ligger i det nordvestlige Belgien og er berømt for sin middelalderarkitektur og charmerende flamske gæstfrihed. Gent har en sammentømret og synlig LGBT+-scene, som har haft en central rolle i frigørelsesbevægelserne siden 70'erne. For at støtte LGBT+-miljøet oprettede byen et "Rainbow Network" bestående af nonprofitorganisationer, Gent Universitet, kommunen og politiet – og for nylig indførte byen offentlige toiletter der er kønsneutrale, og opdaterede reglerne for offentlige svømmebassiner, så det nu er muligt for transpersoner at have det badetøj på de selv foretrækker. Hvis du gerne vil lære mere om byens LGBT+-historie, arrangerer den lokale velgørenhedsorganisation Casa Rosa en "Pink Walk", og på Museum of Fine Arts kan man få Belgiens første LGBT+-guidede kunsttur. Mange museer verden over er i disse tider ved at indføre mere inkluderende perspektiver på deres samlinger, og på denne oplevelse udforskes kønsidentitet og seksuel orientering ved hjælp af en række kunstværker. For næsten en tredjedel (30%) af de danske LGBT+-rejsende, der gerne vil tilbringe tid med deres partner på deres næste rejse,* er der mulighed for at tage på en romantisk tur med guide i Gent, hvor man kan vandre rundt på den smukke Graslei-kaj i det historiske centrum og lære mere om de unikke kærlighedshistorier, der gemmer sig bag byens bygninger, gader og parker.

Las VegasUSA
Denne glitrende storby i Mojave-ørkenen har længe arbejdet for LGBT+-personers rettigheder og byder alle velkommen som de er, og hylder deres individuelle personlighed. Las Vegas er stadig et af de bedste LGBT+-rejsemål i USA, da Nevada vedtog en banebrydende lov i 2011, der forbyder forskelsbehandling på grund af seksuel orientering i forbindelse med beskæftigelse, boliger og offentlige overnatningssteder. I centrum af Las Vegas afholdes den årlige Pride-festival om efteråret med den unikke aftenparade og en legendarisk poolfest, mens LGBT+-kvarteret, der med et glimt i øjet kaldes "Fruit Loop", er åbent døgnet rundt og byder på drinks og dans. Las Vegas har det hele: berømte entertainere og storslåede forestillinger, gourmetmad kreeret af berømte kokke, fantastiske shoppingmuligheder, dansende springvand og berømte steder som Caesar's Palace på det ikoniske The Strip. De besøgende kan tage lidt væk fra neonlysene og i stedet opleve den skønne natur ved Red Rock-kløften, der ligger en kort køretur derfra, eller de kan tage på en bustur fra Las Vegas til Grand Canyons vestlige kant for at se dette geologiske vidunder. Kærlighed er for alle i Las Vegas, og da ægteskab mellem personer af samme køn har været tilladt i Nevada siden 2014, kan du få en bryllupsoplevelse i Las Vegas – med både Elvis-imitator, privat limousine og fotografering.

OttawaCanada
Ottawa ligger i det østlige Ontario og er en venlig hovedstad, der byder alle rejsende velkommen, uanset hvad de identificerer sig som, eller hvem de elsker. I 2019 sprang Ottawas borgmester ud som homoseksuel i en lokal avis kort før byens fejring af Pride – en nyhed, der blev fejret og støttet vidt og bredt blandt de lokale i byen. Canada er et af de mest progressive LGBT+-venlige lande på den vestlige halvkugle og var det første land i Amerika, der lovliggjorde ægteskab mellem personer af samme køn på landsplan i 2005. Den livlige og kulturelle hovedstad, som er delt i to af den smukke Rideau-kanal, er fyldt med venlige lokale, tilgængelige museer og grønne områder. Oplev stemningen i byen på en aftentur med flodesejlads og lysshow, hvor de besøgende kommer forbi Parliament Hill – hvor den første homoseksuelle protest i Canada fandt sted i 1971 – for at se et lys- og lydshow. Lige syd for Parliament Hill ligger Bank Street, den længste vej i Ottawa, som er et kosmopolitisk centrum med et alsidigt udbud af butikker, barer og tjenester, der støtter LGBT+-personer. Tag til den LGBT+-ejede bar Swizzles, hvor festen altid er for alle. Hvis du får brug for et skud koffein, kan du besøge den lesbisk ejede kaffekæde Bridgehead, hvor de serverer en fantastisk flat white.

AmsterdamHolland
Holland var det første land i verden, der lovliggjorde ægteskab mellem personer af samme køn i 2001, og den hollandske hovedstad, kendt for sine cykler og kanaler med skrå bygninger, er et fantastisk rejsemål for LGBT+-rejsende. Under Amsterdam Pride, som finder sted den første weekend i august, omdannes byens centrale kanal til en paraderute, hvor bådene udsmykkes som festlige flåder. Arrangementet er sponsoreret af Booking.com, og hvis man gerne vil opleve en global Pride-fejring, så er byen vært for World Pride i 2026 – en begivenhed som LGBT+-rejsende og allierede bør skrive i kalenderen. De 62% af dansk LGBT+-rejsende, der er mere tilbøjelige til at opsøge aktiviteter, der er skræddersyet til personer der identificerer sig som LGBT+, kan booke en tur med fokus på LGBT+-steder for at opleve det bedste af Amsterdams natteliv. En lokal guide vil tage de besøgende med til Reguliersdwarsstraat, byens mest farverige og inkluderende LGBT+-gade med en alsidig hipsterkultur der bugner af livlige barer og caféer. I Amsterdam finder man også Homomonument, verdens første mindesmærke for homoseksuelle, som mindes alle de mennesker, der er blevet forfulgt på grund af deres seksuelle orientering. Ved siden af denne symbolske trekant finder man Pink Point, en LGBT+-relateret informationsstation bemandet med venlige frivillige, der giver information om inkluderende organisationer og steder i byen.

San Carlos de BarilocheArgentina
Denne charmerende, alpelignende by ligger ved foden af Andesbjergene og er omgivet af smuk natur med tusind år gamle skove og krystalklare søer. San Carlos de Bariloche ligger i Patagonien og er i den grad et besøg værd. Byen tiltrækker folk, der vil stå på ski og snowboard om vinteren, og folk der vil vandre om sommeren. Og så er byen også kendt for sin fantastiske LGBT+-scene og virksomheder, der støtter op om miljøet. Ægteskab mellem personer af samme køn har været lovligt i Argentina siden 2010, og det er et af de mest transvenlige lande i verden, der giver folk mulighed for at ændre deres juridiske køn uden at skulle overvinde vanskelige barrierer. De 38% af danske LGBT+-rejsende, der gerne vil tilbringe tid i naturen på deres næste ferie*, kan benytte sig af de flotte skiløjper, tage ud i bjergene og vandre på Mount Bella Vista eller sejle i kajak til afsidesliggende bugter i Lake Nahuel Huapi, der får sit vand fra en gletsjer. Bariloche er en indbydende by med venlige lokale og et blomstrende natteliv for LGBT+-miljøet. Fra store klubber som Pacha og Rocket til skjulte perler som den livlige kælderhave i den åbensindede bar Sede.

Tjek os ud

Nyheder

Annonce

Bedste hotelmorgenmad i København

Er morgenmad virkelig det nye “sort”?

Nogle siger, at morgenmad er det vigtigste måltid på dagen, men graver man efter bevis for dette, ...

Hotel Skovly - en perle på Bornholm 

Endnu en påskeferie er bag os. Folk har forskellige præferencer, når det kommer til hvordan og hvad de bruger ...

Hotel Skovly ligger i nærheden af Rønne og er let fremkommeligt uanset om man bruger den offentli...

Onkel Reje er i topform i årets Cirkus Summarum

Cirkus-hit for hele familien

Cirkus Summarum har 15 års jubilæum i år, og det fejers med en vellykket tur tilbage til barndomslandet.

9. jul

P!nk leverer varen, selv når hun ikke er på toppen

Selv når hun ikke er i topform, er P!nk alligevel god. Ikke bare god, men megagod.

7. jul
Der er knald på farverne i årets vitale komedie i Grønnegårdsteatret.

Vild Wilde i Grønnegårdsteatret 

Oscar Wildes bidske komedie En Ideel Ægtemand har fået en både visuel og tekstlig opdatering, og det er for de...

29. jun
Det er Klods Hans og især hans to brødre, der gør balletten Klods Hans til en succes på Pantomimeteatret i Tivoli.

Ballet for hele familien

Tivoli Balletteater har lige haft premiere på deres helt nye royale ballet Klods Hans med Dronning Margrethe s...

24. jun