I Wanna be a Platinum Blonde

Af Torsten Miland 10. oktober 2022

Blondie udgiver boxset for VIRKELIGE nørder og andre aficionados 

Hvad har Lady Gaga, Madonna og Miley Cyrus til fælles? De har alle nævnt, at Debbie Harry fra Blondie var/er et af deres store idoler. Nu udgiver Blondie hele deres bagkatalog fra årene 1974 til 1982 med demoer, rare editions og live versioner. Nærmest Blondie før de blev Blondie, hvor de fik superhits som Call Me, Heart of Glass og Rapture. Men behøver du så lytte til det?

For nørderne?
I firserne stod jeg på Pans dansegulv helt alene med meget stramme sorte jeans, en sort t-shirt, en sort habitjakke med en masse badges på og ikke mindst et meget stort og meget afbleget hvidt hår. Jeg ville så gerne ligne Debbie Harry…. Jeg var fan dengang og nu, så denne anmeldelse skal læses med den disclaimer i baghovedet.

Når der i disse år udgives box-set med bagkataloger, inkluderes der ofte tidligere versioner af hits som virkelig er demoindspilninger, og som reelt lyder som en kat, der bliver trukket i halen. Så måske er dette mere for hard-core fans (som mig selv) og ikke så nemt tilgængeligt for alle – men har du en Spotify account uden annoncer, så dyk ned i Heart of Glass, der blev født som ”The Disco Song” eller Blondies første mindre hit ”In the Flesh”, som blev kendt fordi en australsk TV-station spillede den ved en fejl!

Dyk ned
Hvad finder du så på dette boxset, som i online versionen indeholder 52 sange og spiller i 2 timer og 45 minutter?

Ja, først og fremmest nærmest alt, hvad hjertet kan begære af demoer, first takes og outtakes plus remixede versioner af enkelte hits, f.eks. Call Me på spansk, Rapture i den lange discoversion på næsten 10 min (god til mix, hvis du er DJ), The Spaghetti Song, som er anden halvdel af Atomic osv. osv. 

I fysisk version følger en booklet på 170 sider med fede billeder og virkeligt gennemresearchede tekster om hver enkelt sang. Det er hele årsagen til at købe den fysiske version, man finder her. 

Hør disse:

Poet’s Problem

Platinum Blonde – handler om at affarve sit hår for at ligne en rockstjerne – yes, det har vi vel alle prøvet!

The Disco Song – bare fordi den endte med at blive solgt i millioner og senest fremført af Miley Cyrus i en faktisk ret ok live version.

Sunday Girl i fransk version – ”Je pourrais être Sunday girl”

Call Me – Debbie Harry skriblede teksten ned 20 minutter inden den skulle indspilles – hele backing tracket var lavet på forhånd af Girogio Moroder.

Spring hurtigt videre

Resten! Medmindre du er en nørd……

Andre versioner
Blondie har valgt at udgive meget materiale i dette boxset og i masser af både fysiske og online versioner. En total liste finder du på Blondies egen webshop – en rodet affære i øvrigt 

For en nørd er det her guf, men de fleste vil skulle kæmpe sig igennem mere end 2 timers gennemspilning, før man måske finder noget man kan lide. 

Ekstra nørdet info
Blondie blev dannet i New York i 1974 og eksisterede indtil 1982, blev gendannet i 1997 og har fra 2013 haft en fin karriere stadig drevet af Debbie Harry i front. Debbie Harry er i dag 77 år og kæmper for, at der skal være flere bistader i verden. Hun er erklæret bisexuel og har haft flere forhold med kvinder. Der har været masser af misbrug undervejs, retssager mod tidligere medlemmer og en konkurs fordi deres manager skred med pengene. Blondie har solgt over 42 mio albums. 

 

 

Tjek os ud

Musik

Annonce

Tag på rejsemesse og få inspiration 

2022 var året, hvor vi næsten havde lagt coronaen bag os, og med en fifty-fifty fordeling på at nogle stadig h...

Vi har for længst lagt sommeren bag os, og det kan på sin vis være trist nok, men man siger ...

Hvor meget rejser du?

At komme væk fra hverdagens stress et par dage, søgen efter den første sol i foråret, eller den sidste sol i e...

Det er ved at være seks år siden, vi sidst spurgte jer læsere om jeres rejsevaner, og s&arin...

Det lykkedes at få skabt et fint dystopisk fremtidsbillede på Husets Teater, men der er ikke meget andet i forestillingen A Play.

Dystopisk tristesse

På Husets Teater har man lukket dørene op for et samarbejde med Dansehallerne og den koreografiske gruppe Inst...

23. nov

Harry Styles stråler som 'My Policeman' i et homofobisk Efterkrigseuropa  

Med VM i Qatar bliver vi for tiden mindet om vigtigheden af menneskets frihed og værdighed. Især når det ikke...

22. nov
Der er godt kan i skørterne i Miles Hoares friske koreografi til West Side Story på Operaen.

Musicalhit i Operaen

Det Kongelige Teater har sikret sig en succes med Thomas Bendixen og Miles Hoares moderne og flotte udgave af ...

19. nov
Det er i de store fælles shownumre at årets forestilling virkelig imponerer.

Julespas i højt humør

Årets Crazy Christmas Cabaret er en af de bedste i lang tid med især et forrygende hold af yngre spillere. 

16. nov