Intimkoncert for 17.000 med charmerende midaldrende herre

Af Torsten Miland 2. marts 2023

Robbie Williams gav to koncerter i Danmark i denne omgang. Én i Herning og én i København i Royal Arena, der med plads til ca. 17.000 er et stort sted, men ikke nødvendigvis så stort som RW er vant til fra sine tidligere turneer. RW leverede på alle måder varen, og jeg følte mig i godt selskab med den charmerende – tidligere – gavflab.  

Foto Pressebillede

Opvarmningen bestod af duoen Lufthaus, der med en blanding af egne og andres tracks indenfor den melodiske elektroniske kategori fik sat gang i publikum. De fleste tilstede anede nok ikke, at Lufthaus faktisk er en trio med Robbie Williams på vokaler og at de tre har udgivet musik i 2022 på Armada Music. Tjek fx deres nummer Sway, der ligger fint på spillelisterne på diverse platforme.

Men da Robbie Williams gik på, var det ikke med elektronisk præget dansemusik, men gamle og i visse tilfælde ældgamle travere, støvet af til lejligheden. Spillelisten inkluderede numre som ”Feel”, ”Let me Entertain you” og selvfølgelig ”Angels”.

RW og hele set-uppet mindede fra starten mest om et big band, der havde fanget en mand fra gaden og givet ham en guldvest på og så bedt ham bakse sig igennem nogle gamle numre fra den gang, man kunne lave popmusik, men efterhånden kom den indre gadedreng lidt frem og fik sat gang i festen. RW har ikke den store stemme længere, og det var faktisk tydeligt at både se, høre og mærke, at Robbie er blevet 49 år, og at han nyder, at han kan gøre, hvad han vil, uden at publikum hader ham af den grund.

Robbie Williams er en sand entertainer, og han brugte meget tid på at tale mellem de enkelte numre – det virkede ret loose og som noget han sagde i øjeblikket, men jeg kan se fra anmeldelser af andre koncerter på denne tour, at meget kontakt med publikum er indstuderet – fx finder han altid en lidt stille pige på første række og synger ”She’s the one” til hende. I Royal Arena virkede det dog fint, og med en gennemsnitsalder på publikum på ca. samme niveau som Robbie – vi taler altså sidst i 40’erne – gik den rent ind med smålumre bemærkninger til flere kvinder rundt om i salen. Da han begyndte at smide t-shirts ud til publikum, tænkte jeg, at nu er vi til party i provinsen, men jeg nød det sgu alligevel.

Robbie og hans yderst velfungerende band og ikke mindst korsangere leverede 15 numre og 4 ekstranumre til alles tilfredshed og momentvist var det både smukt og vellydende. Lyd og lys var i øvrigt i top i den runde betonarena.

Fun facts om Robbie Williams
RW er født som Robert Peter Williams og kom som 16-årig med i drengebandet Take That. Han blev smidt ud efter 5 år og startede en solokarriere, der dog først blev succesfuld, efter han skrev og udgav nummeret ”Angels”. RW har i en stor del af sin tid i Take That og tiden efter været dybt afhængig af stoffer og alkohol, hvilket han først rigtigt stoppede med for 20 år siden. Han er godt gift med Ayda Field og har 4 børn, hvoraf den ældste er 10. Robbie har udtalt, at han er 49 % homosexuel, men at han ikke udlever den side af sig selv.

PS: Hvis du vil se 16-årige drenge smide gele og kagecreme på hinanden, mens de er i bar overkrop, så tjek Take Thats allerførste musikvideo til nummeret ”Do What You Want”: 

Og hvis du vil opleve Robbie Williams med hans hitliste, så kommer han igen til Heartland Festival, hvor han optræder lørdag den 10. juni – der er stadig enkelte ledige billetter på Ticketmaster.

 

Tjek os ud

Musik

Annonce

Bedste hotelmorgenmad i København

Er morgenmad virkelig det nye “sort”?

Nogle siger, at morgenmad er det vigtigste måltid på dagen, men graver man efter bevis for dette, ...

Hotel Skovly - en perle på Bornholm 

Endnu en påskeferie er bag os. Folk har forskellige præferencer, når det kommer til hvordan og hvad de bruger ...

Hotel Skovly ligger i nærheden af Rønne og er let fremkommeligt uanset om man bruger den offentli...

Sofie Pallesen og Anton Hjort er de helt rigtige til at formidle Jon Fosses børnebog Kant på Parkteatret i Frederikssund.

Ud over kanten

Park Teatret har haft premiere på den fine forestilling Kant – om en dreng, der undres over universets uendeli...

18. apr
Ulla Henningsen og Waage Sandø er forrygende gode i den mindre gode komedie Nye Tider på Folketaetret.

Komedie uden kant

Folketeatret har Danmarkspremiere på den amerikanske feel-goodkomedie Grand Horizons, som på dansk er blevet t...

18. apr
Trine Pallesen sammen med det gode orkester i forestillingen Ta' mig som jeg er om Grethe Ingemann.

Hyggelig Grethe Ingmann forestilling i Tivoli

Man kan lige nå det i aften, hvis man vil have en hyggelig og nostalgisk aften i selskab med Trine Pallesens f...

18. apr
Det er et herligt musikalsk hold der er på scenen i kabareten

Kun det bedste er godt nok

Den rigtigt gode idé med Kunstnerkabaret på Riddersalen fortsætter flot med den nyeste forestilling. 

10. apr