Intimkoncert for 17.000 med charmerende midaldrende herre

Af Torsten Miland 2. marts 2023

Robbie Williams gav to koncerter i Danmark i denne omgang. Én i Herning og én i København i Royal Arena, der med plads til ca. 17.000 er et stort sted, men ikke nødvendigvis så stort som RW er vant til fra sine tidligere turneer. RW leverede på alle måder varen, og jeg følte mig i godt selskab med den charmerende – tidligere – gavflab.  

Foto Pressebillede

Opvarmningen bestod af duoen Lufthaus, der med en blanding af egne og andres tracks indenfor den melodiske elektroniske kategori fik sat gang i publikum. De fleste tilstede anede nok ikke, at Lufthaus faktisk er en trio med Robbie Williams på vokaler og at de tre har udgivet musik i 2022 på Armada Music. Tjek fx deres nummer Sway, der ligger fint på spillelisterne på diverse platforme.

Men da Robbie Williams gik på, var det ikke med elektronisk præget dansemusik, men gamle og i visse tilfælde ældgamle travere, støvet af til lejligheden. Spillelisten inkluderede numre som ”Feel”, ”Let me Entertain you” og selvfølgelig ”Angels”.

RW og hele set-uppet mindede fra starten mest om et big band, der havde fanget en mand fra gaden og givet ham en guldvest på og så bedt ham bakse sig igennem nogle gamle numre fra den gang, man kunne lave popmusik, men efterhånden kom den indre gadedreng lidt frem og fik sat gang i festen. RW har ikke den store stemme længere, og det var faktisk tydeligt at både se, høre og mærke, at Robbie er blevet 49 år, og at han nyder, at han kan gøre, hvad han vil, uden at publikum hader ham af den grund.

Robbie Williams er en sand entertainer, og han brugte meget tid på at tale mellem de enkelte numre – det virkede ret loose og som noget han sagde i øjeblikket, men jeg kan se fra anmeldelser af andre koncerter på denne tour, at meget kontakt med publikum er indstuderet – fx finder han altid en lidt stille pige på første række og synger ”She’s the one” til hende. I Royal Arena virkede det dog fint, og med en gennemsnitsalder på publikum på ca. samme niveau som Robbie – vi taler altså sidst i 40’erne – gik den rent ind med smålumre bemærkninger til flere kvinder rundt om i salen. Da han begyndte at smide t-shirts ud til publikum, tænkte jeg, at nu er vi til party i provinsen, men jeg nød det sgu alligevel.

Robbie og hans yderst velfungerende band og ikke mindst korsangere leverede 15 numre og 4 ekstranumre til alles tilfredshed og momentvist var det både smukt og vellydende. Lyd og lys var i øvrigt i top i den runde betonarena.

Fun facts om Robbie Williams
RW er født som Robert Peter Williams og kom som 16-årig med i drengebandet Take That. Han blev smidt ud efter 5 år og startede en solokarriere, der dog først blev succesfuld, efter han skrev og udgav nummeret ”Angels”. RW har i en stor del af sin tid i Take That og tiden efter været dybt afhængig af stoffer og alkohol, hvilket han først rigtigt stoppede med for 20 år siden. Han er godt gift med Ayda Field og har 4 børn, hvoraf den ældste er 10. Robbie har udtalt, at han er 49 % homosexuel, men at han ikke udlever den side af sig selv.

PS: Hvis du vil se 16-årige drenge smide gele og kagecreme på hinanden, mens de er i bar overkrop, så tjek Take Thats allerførste musikvideo til nummeret ”Do What You Want”: 

Og hvis du vil opleve Robbie Williams med hans hitliste, så kommer han igen til Heartland Festival, hvor han optræder lørdag den 10. juni – der er stadig enkelte ledige billetter på Ticketmaster.

 

Tjek os ud

Musik

Annonce

Den første forårstur – hvor skal vi tage hen? 

Rejs dig lykkelig – kan man egentlig det? Varmen og solen er med til at gøre dig gladere i sindet, så lider du...

Ja, foråret begyndet så småt at banke på, og selvom der umiddelbart er længe til...

Tag på rejsemesse og få inspiration 

2022 var året, hvor vi næsten havde lagt coronaen bag os, og med en fifty-fifty fordeling på at nogle stadig h...

Vi har for længst lagt sommeren bag os, og det kan på sin vis være trist nok, men man siger ...

En gennemgående sketch om den danske folkefest er en af de mange gode numre i årets Amager Revy.

Festlig revy på Amager

Årets Amager Revy er en festlig og sjov omgang med gode numre og gode skuespillere på scenen. 

24. mar
Næsten hele ensemblet på scenen i Den Jyske Operas udgave af Tryllefløjten.

Tryllefløjte uden meget tryl

Den Jyske Opera har sendt Mozarts populære opera Tryllefløjten på landevejen i familievenlig længde.

12. mar
Hele ensemblet i den satiriske musical om grundlæggeren af Ikea Ingvar! på Fredericia Musicalteater.

Svensk højsang i Ikea-musical på Fredericia Musicalteater

Det er friskt og befriende, at Fredericia Musicalteater kaster sig over den svensk/tyske musical Ingvar! om Ik...

12. mar
Neel Rønholt og Silas Holst er Sandy og Danny i den nyeste udgave af Grease med One & Only Company.

The One That I Want

One and Only har igen sat musicalklassikeren Grease på scenen, og det er en festlig og glad aften med gode præ...

12. mar