De fire skuespillere i får skabt en helstøbt forestilling på Anemonen med En Kænguru som dig., Foto Anemonen

En elskelig kænguru

Af Per Lundsgaard 4. september 2022

Teatret HiLS DiN MOR er gået sammen med Anemonen om at skabe en forestilling, der fortæller om LGBT+ personer i børnehøjde, og det er lykkedes rigtig flot.

Titel: 
En kænguru som dig

Teater: 
Anemonen

Spilleperiode:
6. september - 9. oktober

 

HiLS DiN MOR har sammen med Anemonen kastet sig over den tyske dramatiker Ulrich Hubs manuskript fra 2014: Ein Känguru wie du, som Jesper Frølund Hansen har ovsat friskt og mundret til dansk i et sprog, som vil vække glæde hos de 6- til 12-årige som forestillingen er henvendt til. 

Vi er i et dyrecirkus (her kan man godt mærke forestillingen er skrevet i 2014 – vilde dyr i cirkus er nu en saga blot) og dyretæmmeren herser med tigeren Pasha og den sorte panter Lucky for at få deres nummer klar til aftenens gallaforestilling, hvor Prinsessen overrækker pokalen til det bedste nummer. Pasha og Lucky drømmer om at være en rigtig familie, men de mistænker deres dyretæmmer for at være bøsse, for han kan godt lide at sprøjte sig med parfume, lave mad, høre Mozart og er aldrig set med en hun. Det får især Lucky til at væmmes, for så kan dyretæmmeren aldrig blive gift, og de bliver aldrig en familie, og de andre dyr vil gøre grin med dem. Derfor beslutter de sig for at flygte. På vejen møder de den boksende kænguro Django, som overraskende viser sig også at være bøsse. Det er overraskende for Lucky og Pasha, fordi han er meget maskulin og alt det, deres dyretæmmer ikke er. Så de tager Django med hjem, for at han skal finde sammen med dyretæmmeren – men ikke alt går efter planen, og ikke alt er som det ser ud.

Der er masser af sjov og også masser af hårde replikker om det at være homoseksuel, som mange desværre nok vil nikke genkendede til. Heldigvis kan man håbe, at mange, efter at have set forestillingen, har lært, at tingene ikke er så firkantede, som man tror, at fordomme er dumme, at det at være feminin ikke altid betyder, at man er bøsse, og at man til gengæld godt kan være maskulin og bøsse. 

Endnu en gang lykkes det HiLS MiN MOR at skabe en forestilling, der er vigtig at vise og forhåbentlig sende rundt i landet – for mange har desværre stadig behov for at få åbnet øjnene for at få fjernet tåbelige fordomme. Der er især i disse år rundt i Europa ved at komme en uhyggelig højredrejning, som også går ud over LGTB+ befolkningen – og den er også begyndt at stikke sit grimme hoved frem herhjemme. Det er vigtigt fra starten at lære børnene, hvad det vil sige at være homoseksuel eller anderledes i forhold til flertallet.

Det er desuden en flot forestilling i en cikuslækker scenografi af Katrine Gjerding og med fire oplagte skuespillere på scenen. Måske er en time lidt for langt, og man kunne måske have strammet lidt op visse steder, men det er en flot helstøbt forestilling med et vigtigt budskab, der er blevet skabt. 

 

Tjek os ud

Teater

Annonce

Bedste hotelmorgenmad i København

Er morgenmad virkelig det nye “sort”?

Nogle siger, at morgenmad er det vigtigste måltid på dagen, men graver man efter bevis for dette, ...

Hotel Skovly - en perle på Bornholm 

Endnu en påskeferie er bag os. Folk har forskellige præferencer, når det kommer til hvordan og hvad de bruger ...

Hotel Skovly ligger i nærheden af Rønne og er let fremkommeligt uanset om man bruger den offentli...

Onkel Reje er i topform i årets Cirkus Summarum

Cirkus-hit for hele familien

Cirkus Summarum har 15 års jubilæum i år, og det fejers med en vellykket tur tilbage til barndomslandet.

9. jul

P!nk leverer varen, selv når hun ikke er på toppen

Selv når hun ikke er i topform, er P!nk alligevel god. Ikke bare god, men megagod.

7. jul
Der er knald på farverne i årets vitale komedie i Grønnegårdsteatret.

Vild Wilde i Grønnegårdsteatret 

Oscar Wildes bidske komedie En Ideel Ægtemand har fået en både visuel og tekstlig opdatering, og det er for de...

29. jun
Det er Klods Hans og især hans to brødre, der gør balletten Klods Hans til en succes på Pantomimeteatret i Tivoli.

Ballet for hele familien

Tivoli Balletteater har lige haft premiere på deres helt nye royale ballet Klods Hans med Dronning Margrethe s...

24. jun